美容扮靚

跳至

首頁
23456...11

尾頁

大宅

Re: DIY去斑美白~~我試左喇好掂

都想試試,THANKS!

大宅

我自己本身都有飲開醋, 不過美白方面就唔係好明顯, 可能我唔係飲檸檬醋啦, 等我試下先。

大宅

^O^

用""半枝"",其實我在頭一版已經說了
其次也相倣, 就是要愛人如己。 馬太22:39如果人人都愛人如己, 包括不同階級、不同國籍, 不同理念的人,事事為人設想, 咁尼個世界會唔會少左好多不必要既紛爭, 甚至戰爭呢...

男爵府

想問如果用即飲既方法..........要用一個定半個lemon及加幾多醋?

珍珠宮

喬頭媽媽

我見到你係頭一版話用半支,但係唔知第幾版見到有人話用500ml.我琴晚整左,但用左成支醋+3個寧檬汁,唔知會唔會冇咁見效呢??

複式洋房

喬頭媽媽,

請問:-
如果唔洗浸十天, 同一份量但個檸檬渣汁落d醋到,即飲.
d醋要唔要加水飲.

男爵府

我都曾經浸過薏米醋飲,飲過0檬汁.係一定會變白,但要小心個胃承受不到.我依家唔係好敢再飲,一唔小心就會胃酸過多.

複式洋房

我想問下如果想小朋友白啲, 係不係都飲得GA?

大宅

babyjerry

妳即飲的意思是飲一次嗎?我頭一版update過妳再看看點做

^O^

你個樽夠大雪櫃有位就可以用整枝醋整,但就加多2~3個檸檬~

MYRA

每次飲都要加水,用浸好的醋,買30ml+350ml水飲。

crystaltochan

近日我就會隔日先早晚飲,有時會晚餐先飲,早上不飲,中醫師話我知有胃病的人飲小小反而好。不過份量就要減小。

christytt

小朋友就最好唔好啦,佢成個人都未發育好,而且小朋友小時黑,大大下可能會變些架,比佢飲多些鮮奶
其次也相倣, 就是要愛人如己。 馬太22:39如果人人都愛人如己, 包括不同階級、不同國籍, 不同理念的人,事事為人設想, 咁尼個世界會唔會少左好多不必要既紛爭, 甚至戰爭呢...

複式洋房

hi 喬頭媽媽,
我啱啱飲左已浸左(係雪櫃浸)10日既檸檬醋+350ml水+蜜糖. 點解我浸出黎既味道好似浸左好耐既檸茶咁有D苦澀味既?

大宅

喬頭媽媽~~~~
我已經試咗白果磨面喇,試過磨黑眼圈位,係淡咗d架,
每次拎4-6粒磨黑眼圈位置,
但我每日都磨面,
磨後白果就save3日再磨容敷面[可能我面大唔夠敷全面],
我"中"到d容好碎,再用隔渣袋剪開1半再將容放係面敷面,
冇咁容易跌番落黎又可以直接將d汁敷係塊面度.

另外我浸咗擰檬醋,點解加水溝埋蜜糖飲,都好"拿"喉嘅,係咪我落得多醋呢

大宅

joann1029

如果覺得苦,妳可以落多小小蜜糖或者教番稀些,會好些~~我上網看見有人是用冰糖代替蜜糖,但我怕肥 :lol: :lol:

失望

努力用呀^^我初頭飲頭兩天都有拿喉,後來問中醫,醫師話我喉嚨發炎先會拿喉或者我加水小,叫我加番多些水~~妳一係落小d醋,一係加水試下。

其實想身體再好些,一起身咩都唔做,去拿個大水杯,一飲飲500ml~新陳代謝會好些架。

複式洋房

Thanks!!

複式洋房

我做白果時係用砲羌個野砲d白果.都ok架,有d汁又唔會咁易跌.大家可以試試^^

洋房

喬頭媽媽 :
是用膠樽 or 玻璃樽 or 無所謂 ? Thanks for your good sharing!

大宅

喬頭媽媽 寫道:
^O^

我只是覺得個肚瘦了,個胸就冇縮 ,但我之前飲是想美白去斑和腸胃好些,因為我以經放棄我的肥豬身材。

如果想減肥,最有效是浸蒜頭醋~

白果磨完後,"中"碎佢就會有汁出的,我是用椒鹽樽個頂頂用來"中"到變容。

喬頭媽.....
1 瓶 寧檬醋 for 美白
1 瓶 蒜頭醋 for 減肥降血壓

真係冇得頂

不過今日唔記得去買 :-( :-(
Namaste

大宅

蒜頭醋點整架?
JOD 寫道:
[quote]
喬頭媽媽 寫道:
^O^

我只是覺得個肚瘦了,個胸就冇縮 ,但我之前飲是想美白去斑和腸胃好些,因為我以經放棄我的肥豬身材。

如果想減肥,最有效是浸蒜頭醋~

白果磨完後,"中"碎佢就會有汁出的,我是用椒鹽樽個頂頂用來"中"到變容。

喬頭媽.....
1 瓶 寧檬醋 for 美白
1 瓶 蒜頭醋 for 減肥降血壓

真係冇得頂

不過今日唔記得去買 :-( :-( [/quote]

別墅

Must be 玻璃樽 because vinegar is acid and don't put it in plastic jar !

tytc_lau 寫道:
喬頭媽媽 :
是用膠樽 or 玻璃樽 or 無所謂 ? Thanks for your good sharing!

別墅

500ml Japan rice vinegar (日本純玄米酢)
+ 30 pcs. garlic (剝衣略拍碎) put into a glass jar for 1 month. If you want to wash the garlic, you must let it dry completely before you put it into vinegar.

You can find 日本純玄米酢 from Seiyu, Uny or Jusco, price is around $50﹞

yan_man 寫道:
蒜頭醋點整架?[quote]

禁止訪問

首頁
23456...11

尾頁

跳至