跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Re: 大家唔好買呢隻牙仔餅呀>.<

其實牙仔餅, 係用來比bb止牙癢,練習咬野.硬係正常ka.
啜啜下,就o.k.食到ka

我大女果時,成條食晒ka

大宅

我呀b 對亨氏唔多食, 但healthy times 就拿住唔放, 好好食咁喎...

複式洋房

ling1211,相信現在你已經從其他媽媽的回應知道牙仔餅既真正用途吧。包裝上其實已寫明餅餅係刻意做得硬D等BB練習用牙去”趙嘢”,同埋比未出牙仔既BB可以舒緩出牙時既不適。如果你買了一隻牌子既牙仔餅但係一D都唔硬,你可能唔要停止比BB食,因為好容易做成Choking架!
ling1211 寫道:
我上wk買左享x牙仔餅比包包試,但見佢啜啜下猛law塊餅"亨"地,甘我米law黎試下,嘩,離晒"浦",硬過石頭,仲耍超難食 後尾都係比番明治波波餅佢食,勁好味,我同大仔都一齊爭食

大宅

原文章由 happyivy 於 07-6-26 14:08 發表
我呀b 對亨氏唔多食, 但healthy times 就拿住唔放, 好好食咁喎...

happyivy,
Would you mind let me know where I can buy healthy times?
Thanks

大宅

u can buy it from 'City's Super'!!:)

大宅

原文章由 patvicbb 於 07-7-3 17:12 發表
u can buy it from 'City's Super'!!:)

OK. Thanks a lot.

珍珠宮

2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

THX

米餅好似容易入口

禁止發言

禁止發言

複式洋房

Isn't it suppose to be hard? It's for them to bite not eat exactly. I got it for my son as well, it helps him to release itchness in his teeth, since teether can't be tuck in all the way in his mouth (seems like his big teeth is itchy), also don't have to eat lots of biscuit, not so "hot air". Most of the baby biscuits don't taste good. Japanese stuff is not really reliable, my husband is in the food buisness, he told me that. Like earlier they have lots of different food that has problems.

大宅

原文章由 carolina 於 07-7-18 15:43 發表
Isn't it suppose to be hard? It's for them to bite not eat exactly. I got it for my son as well, it helps him to release itchness in his teeth, since teether can't be tuck in all the way in his m ...

carolina,

你都好勤力"找"晒d post 出黎覆喎...
不過你未去置頂文章 topic "0611媽媽club"度 留 info 呀...

洋房

Ginnie都鍾意喎!第一次俾佢,佢就揸住係咁咬,唔駛幾分鐘已經融o左一角,跟住成手、成面有殘渣,我反而覺得唔好咁快融先至好.........我都在買番包星星餅俾佢訓練手指
\\(^_^) 我叫Ginnie,爹地幫我起o既,細細個面就紅bobo,所以媽咪都叫我「蘋果小公主」喔!2006年11月2日出世,嬤嬤話我小氣,所以我35週半就出來見呢個世界啦!唔好見我人仔細細,我發起脾氣係聲“大大”喔!開心時就會笑到“ka ka”聲............. :-D

複式洋房

原文章由 suki_pang 於 07-7-18 15:47 發表

carolina,

你都好勤力"找"晒d post 出黎覆喎...
不過你未去置頂文章 topic "0611媽媽club"度 留 info 呀...

I haven't be able to sit down and check on the info, just have time today, never been on this forum so went a long way back, it's a very long way, couldn't make it to the end. Well I admit I am a talkative person, so have to reply, can't help it!

大宅

百佳有得賣喎

原文章由 cyclamen 於 07-7-3 17:01 發表

happyivy,
Would you mind let me know where I can buy healthy times?
Thanks

首頁

尾頁

跳至
熱門主題