想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

好吳開心,點解個胎仲細左?

剛剛体完靳 醫生回來,好吳開心。上星期照到個胎囊0。65cm.但今日變左照不到,要用陰超先看到,仲要系細左,胎囊變成0.4cm*0.4cm,好擔心,要抽血,看個胎有無長,好好好誤開心,等了3年了 :-( :-( :-(

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 好吳開心,點解個胎仲細左?

會唔會上次照錯 快D臥床休息, 會長胎D

大宅

miffymiffy:我真的好誤開心啊 :-(

大宅

miffymiffy:我真的好誤開心啊 :-(

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

寶貝168:

你唔好咁唔開心, 你越擔心越緊張對bb有好大的影響, 你要放鬆, bb係你的一定會是你的

大宅

好奇怪,點解過了一個星期 ,個胎反而細左?

大宅

仲要係又長形,變左圓形????

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

會唔會分裂+發育中, 所以由長形變圓形

複式洋房

Don't worry too much and take more rest.
Baby will grow better!!

大宅

寶貝168

大宅

計落都差不多8周了,不過我排卵遲一.兩星期,,,個醫生無講乜住,只是見意我抽學看個胎有無長先敢講!
奇怪,我又無肚痛,有無流啡啦,無誤舒服,..如果個BB停止發育,個大人有無感覺伽 ??

瑪瑙宮

咁你而家要多D休息, 訓多D

大宅

唔好咁緊張啦,我都係剛剛有

大宅

我個胎都係細,瞓左一星期,大左小小,不過有心跳,你不要太擔心了,現在最重要是養好個胎,或者下星期會有好消息。另外,不如你再搵多個醫生睇啦!約得黎,都差不多架啦!多個意見都好嘛!
休養生息中。

大宅

多謝你地的意見啊!

大宅

我連續兩胎都是在肚中停了心跳的, 而且是幾乎相同週數, 第一胎我察覺到乳頭的痛楚消失了, 但第二胎一點反應都沒有, 一切有BB的徵狀都正常, 只在檢查是突然發現停了心跳, 所以我一時也嚇呆了, 因沒心理準備。

妳此時應好好放鬆休息, 若胎兒是健康的, 他會追上進度的吧~ 太擔心對胎兒不好~

首頁

尾頁

跳至