論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無線生活台-<家家樂傭融>

無線收費台有套咁既野 由6月11日起 星期一至星期五 7:00/10:30pm
佢內容話:
首倨以家庭外籍傭工為概念的節目,為傭主披露聘用外籍家傭的法律小貼士及常事例,外傭亦可自我增值,學習家務常識及加強僱傭互動關係,共建和諧家庭生活.節目主題包括:僱主法律問題討論,家居健康解說烹飪教授,傭工必殺技,聘請傭工知多啲,為僱主或成為僱主的您,提供全方位資訊.

我今晚會睇下佢地係講d乜,再黎話比大家知

大宅

Re: 無線生活台-<家家樂傭融>

我都好想知內容講乜!唔該曬!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

eee,都好喎,今晚10:30我先睇得. :mrgreen: 7:30要聽電台呀.

大宅

大宅

小荻媽咪,

多謝報料 但我無用無線收費台, 如果睇完有時間, 記得上來話比大家知呀! 我哋好多bk等你ka

大宅

FA8866 寫道:
eee,都好喎,今晚10:30我先睇得. :mrgreen: 7:30要聽電台呀.

啊 FA,乜唔係六點咩?

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都想幫呢度d媽咪做少少野既,我見佢寫到咁 我驚佢又唔知up d乜,都係睇下穩陣d~~~~

娃娃菜 寫道:
我都好想知內容講乜!唔該曬!
wp-bn 寫道:
小荻媽咪,

多謝報料 但我無用無線收費台, 如果睇完有時間, 記得上來話比大家知呀! 我哋好多bk等你ka

公爵府

娃娃菜 寫道:
[quote]
FA8866 寫道:

啊 FA,乜唔係六點咩?[/quote]
係由6:30-8:00,所以我要睇佢幾時囉. 不過唔使lu,今晚電台要講昂平單野,咁我可以睇TV lu. :mrgreen:

大宅

Fa~唔緊要啦,你同開門真係要好好休息下,儲足精神,再幫我地一班苦主打仗!多謝你地啊!

公爵府

娃娃菜 寫道:
Fa~唔緊要啦,你同開門真係要好好休息下,儲足精神,再幫我地一班苦主打仗!多謝你地啊!

唔好咁講啦,我地大家要團結加油先真呀. 得我地幾個C9唔掂架. :mrgreen:

大宅

如果我呢個c9有機會幫得上忙,我一定義不容詞嫁!

公爵府

娃娃菜 寫道:
如果我呢個c9有機會幫得上忙,我一定義不容詞嫁!
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_1725.gif[/img] :mrgreen:

公爵府

咁多位媽咪:
我向大家匯報,,原來只係半個鐘既節目,今日淨係請左個醫生上去,講金黃葡萄球菌要注意d乜,同埋點預防,全集都係講醫療問題,冇乜特別,可能係每日唔同topic ,佢有個email好似係比我地去問野既,不過我頭先冇抄低~

公爵府

小荻媽咪,
做一個鐘呀.. C啦,莫非我比套野悶到我痴呆??
呢套野,真係一個字-----悶!!!!!

今日講2個工人比賽,救命,如我工人咁樣,我諗我會..[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_929.gif[/img]
所以我真係忍唔住搵番呢個post上黎呻下.

教清潔個再培訓中心仲CCCCC,抹野抹一世,用布用4條+個牙刷 我工人笑到反肚咁滯,佢比既評語係:如果咁慢,Go back to Philippines..

到尾個主持仲話:您屋企個工人有咩必殺技??歡迎e-mail比佢地.....................去到呢一刻,我已經痴左,係度自言自語啦:有,大把啦,必殺技??[偷野,虐兒,虐老,黑面,自殘...]咩都有,想要邊樣??樣樣都夠殺呀.

唉,真係..睇唔睇都罷.

大宅

首頁

尾頁

跳至