論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

本人之前有段post, 提醒大家不要信廣告,這裏有很多黑店。本人是受害者,不但失金錢、時間和精神。現發現被BK block 左。 黑店名是Fancxxxx, JM 小心。這間A準,它用D好工人profile來騙你落答,然後就話佢上緊training, 一時又話佢跟本無報到。連續三個工人都用這口閔。主要是拖到你主動要要求退款,扣左你大部分的agent費,然後要迫簽不追究書,這樣才回番幾舊水打發你。試問一個working mother边有時間去告佢。它在這兒有Ad, 請小心。

男爵府

push

男爵府

push

男爵府

push.

大宅

回覆:小心黑店

公道自在人心,好多黑店既貼文都俾BK刪除左,但相信有人睇過就會有人傳開去,咁已經足夠!

子爵府

引用:本人之前有段post,+提醒大家不要信廣告,這

原帖由 fafafafa 於 14-01-16 發表
本人之前有段post, 提醒大家不要信廣告,這裏有很多黑店。本人是受害者,不但失金錢、時間和精神。現發現被 ...
Push

大宅

引用:本人之前有段post,+提醒大家不要信廣告,這

原帖由 fafafafa 於 14-01-16 發表
本人之前有段post, 提醒大家不要信廣告,這裏有很多黑店。本人是受害者,不但失金錢、時間和精神。現發現被 ...
再推!呢個世界真係好多黑店!

複式洋房

我想問,點解要係elete咗佢呀?只要係事實,而我們又要沒有打個正確全名出來, 點解要delete, 我抗議,是否因為那那間黑店有在這裡比錢賣廣告呀?

fafafafa,我覺得我地無唔啱,為何擦除_了我們打了很久的事件文章,我想請問,這里開些一個topic不是要比我們大家做朋友做姊妹的互支持和互相提出被編經過, 等其他姊 妹無咁易又比人斯騙咩????

這裡一向都是有基督教背影的綱站,我也不知支持了他們多久,我不相信,他們為收錢,不看我們因入這個網站而認識的黑店,fancg maid[招漬會]我個case,其中一個工人炒好嗅的猪肉比我個囡囡和夫丈食,我入k點itchen問姐姐, 丫咁香炒咩呀? 本身想同佢傾下傾,點知入到去, 聞到炒緊d猪肉好嗅, 跟住我同佢講, 好嗅,之後佢立刻話, ya ya ya.. 印同菲答人嘢都係一樣, [係]佢哋叫[ya ya ya) 原來佢一早知嗅都算, 當佢新唔敢講, 但我就越聞越聞, 之後我即刻叫姐姐工人, 你依家即刻拿起d猪肉掉咗佢唔要好嗅, 佢又話: ya ya.. ok~!! 好簡單, 咁我就出咗街買嘢, 點知一返來見到姐姐, 突然想起嗅猪肉, 問多句, 你掉晒la_可, 佢無呀, sir同囡囡佢哋食晒lu, 嘩.... 我真係火...., 你同找都好清楚係嗅, 你畏問我老公都應該係食之前丫.點解你己明明說ok 了, 我叫你掉晒佢你唔掉, 咁簡單, 我老公有sensitive nose佢跟本聞唔到, 所以帶住個囡食晒, 我真好嬲, 但佢哋係唔會講對唔住, 記住以上只是百樣之其一, 還有本新我請工人時講明會放sat , 簽合同都是任何一日都ok, 個工人到有家姐在港, 所以其實我都決定咗比佢放日等佢開心d, 但佢問sir, 我老公話你放假d嘢問mum啦,佢可能以為我唔會比, 所以無問我, 只是大大聲自己同自己講, 我當初申請來港時講明一定一定要放日, 才會肯做喎, 跟住我老公咪唯有攞合約出來比佢睇囉, 睇完又斷續嘈, 話明天, 一早我一定要打比agency.

你哋記住呀惡人呀李x鵬...惡人, 我只, 是第一次跟他聯絡, 好老實, 我咁大個人, 重未試過比一個不認識的人鬧到我咁架, 原因係個工人打去要放日., 但李生又問我工人係米唔識買餸, 我話唔係呀.......... ._.李:咁即即係唔識煮餸, 我話: 我唔係想講依樣.... ....一路依依丫丫...唔比我講, 但最後我都爭到少少時間講佢d衰嘢, hahhaa.... 但係你估都估唔到, 那位惡人李x鵬仲好意思係咁大聲鬧我, 好在, 我老公當天係喥, 他一手搶咗我的電話問佢, 你係咪sales ar ,如係, 你哋唔係應該聽客講嘢架咩...???? 你可以咁夠膽唔只鬧客人, 仲要咁大聲, 咁你一定係老闆, 但佢話唔...氷_
如是者我話:最後, 李生再打來, 話我工人要走要報警, 你哋唔比佢走都無法架la依家, 咁我話, 佢即走要賠一個月代通知金, 咁常然我都係講吓, 但為大家姊妹都知, 佢哋有死都唔會比我哋啦, 但我嬲係嬲那個, 大惡人李生不停不斷地說,要報警呀, 工人話要告我禁固, 到時你點都要比佢走架la.......你依家唔比佢走, 佢報咗驚你咪又係一樣要比...., 個工人搞到咁, 又比我叫掉的嗅猪肉我家人及囡囡食, 那李大惡一點兒都沒有理, 我話:你駛唔駛咁幫d工人呀? 你信唔信我張件事放上綱丫, 李大惡人大大聲鬧我, 好呀, 記住呀, 由頭到尾, 一個字都唔好少, 這樣的是可以不與大家姊妹分享咩, 再講, 這只是其中的一小部份.請大家小心黑店主.
** 如姊妹所講的 是真,我的經曆和無理擦除, 我會好為babykingdom 失望, 因為我由無小朋友,未嫁到兒家, 還有, 你們是有責任的團体, 是否不道得的公司, 但只要有錢付廣告費都可以這樣做, 你們亦為免尷尬免擦除所有, 有關那間黑店的文章, topic開出嚟夠竟是什麼用途呢?
babykingdom 給我印像是鄇康有愛且互相支持的綱站, 從事件裡你便知它們是好是壞, 不要讓他們斷續騙財~!!
HoneyBeBe :-P

男爵府

被 F . Maid 的黑店所騙的姊姊們,請站出來寫下自己的經歷。 人在做、天在看。 有錢在這兒登Ad ,就吾好握人奶粉錢。我們還要照顧小孩,無時間同黑店玩法律!!!

男爵府

push

男爵府

push

男爵府

push

男爵府

push

男爵府

push

男爵府

push

男爵府

push

大宅

我都覺得板主吾應該del人地d post囉!人地又冇打全name出黎!做咩要del 人地噤辛苦花時間打出黎的受害過程呀! 之後仲要send個信息黎要人小心寫野,如果吾係就停止發言!

開得個topic吾係比我地分享噤開黎做咩呀? 吾通板主收左人錢所以要del?
政府已經吾幫我地嫁啦!下下都幫左d工人先,d黑店又衰! 一下吾好彩就冇萬蚊! 我地都係想大家有得溝通,想小心一些黑店,或手段,從而提高警覺姐!我地有錯嗎???

男爵府

回覆 agatechung 的帖子

Thx

男爵府

push

男爵府

push

首頁

尾頁

跳至