產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

好擔心!!!

剛剛体完靳 醫生回來,好吳開心。上星期照到個胎囊0。65cm.但今日變左照不到,要用陰超先看到,仲要系細左,胎囊變成0.4cm*0.4cm,好擔心,要抽血,看個胎有無長,好好好誤開心,等了3年了

別墅

Re: 好擔心!!!

寶貝168:

唔駛唔開心住, 通常before week 8 都要用陰超先睇到架, 你要比D信心同BB傾下計, 你地兩個都要一切努力架! 加油!

男爵府

寶貝168

唔好咁唔開心住,咁樣會影響到你同bb嫁!!!如果係事實,你只可以接受嫁咋!!!所以橫掂都係咯,開心咁面對,個人無咁辛苦嘛!!!!!

做咩唔try多dr睇睇呀???????

大宅

多謝你倆個啊

大宅

我好明白你宜家的心情,我上年都試過個胎不長,到12weeks到只得8weeks,冇心跳,醫生要我放棄,我當時都好傷心,會覺得點解上天俾了我,為何又要拿返走,但是,我冇辦法只有接受,休養一段時間同心理回復之後,再接再厲我宜家已經有了5個多月啦,你都可以嫁,不好俾咁大壓力你自己及bb,休息多d就算訓不著都平訓下,食多d有營養的食物,但若果到最後結果唔係你所想的,都不要太過傷心及太過自責,我似我咁回復之後再接再厲,我都係過來人我明白的,最後我果陣我的長輩同我講了一句到宜家我仲記得,可能你同他的緣份未到姐...係好心酸,但令到我好刻骨銘心...

祝你同bb平平安安,健健康康!!

http://www.lifeconceptshk.com/

大宅

先放鬆心情, 太緊張對妳和BB都不好。也許他會再長胎哩。
若真的出意外, 只要再調理好身體, 會再有孕的, 妳要振作呀~別先絕望~

寶貝168 寫道:
剛剛体完靳 醫生回來,好吳開心。上星期照到個胎囊0。65cm.但今日變左照不到,要用陰超先看到,仲要系細左,胎囊變成0.4cm*0.4cm,好擔心,要抽血,看個胎有無長,好好好誤開心,等了3年了

首頁

尾頁

跳至
熱門主題