想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

有冇做ivf既姊妹好似我咁,每日要打兩種針呀?

我今日第一日打針,原先諗住只係打gonal-f,點知要打多隻Menopur(有藥粉的)。

gonal-f 112.5 i.u.
Menopur 兩支藥粉

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 有冇做ivf既姊妹好似我咁,每日要打兩種針呀?

我那時都係打兩種針的, 一支打肚皮, 一支打pat pat.
,

子爵府

LMCK

謝謝你回覆,因為我見好多人都唔會打兩種針,所以好擔心
係呢,你記唔記得你打的是什麼藥呀? 我兩隻都係打肚皮。 :-|
你bingo咗未呀?

大宅

HI fishballbaby,

Hay me ah! I had two injections too when I started to do the stimulation injection. I used memopur and bravelle. Both inject 肚皮. When will you retrieve eggs? 加油!!!

We share, pray and support for each others, come and join us!
哈拿小組 
主辦:香港教會更新運動
對象:經長時間等候生育,經歷懷孕困難的女性(已信主或未信主均可)
日期:每月第二個週六2:00 pm – 4:00 pm

子爵府

YimYee

我自己預計會响下星期五或星期六抽蛋,昨天day 3睇醫生及第一日打針,因為打memopur較復習,所以冇自己打,要day day翻去仁安打。

你係唔係keep住睇中醫呀? 你都要加油呀!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

fishballbaby 寫道:
LMCK

謝謝你回覆,因為我見好多人都唔會打兩種針,所以好擔心
係呢,你記唔記得你打的是什麼藥呀? 我兩隻都係打肚皮。 :-|
你bingo咗未呀?

因為已經係上年年頭的事, 我唔係好記得d細節. 應該係谷蛋時兩針都打肚皮, 放蛋後, 先一針打肚皮, 一針打pat pat. 我記得打pat pat隻藥係好"杰"的, 每次打完都流血的. 我做過兩次iui唔成功, 第一次做ivf就bingo左, BB上年12月頭出世了, 而家6個月大. 大頭相o個個就係我囝囝.
,

複式洋房

fishballbaby
你有冇問董醫生點解要打兩種針?我己經打5日針啦,淨係打memopur,其實你可以去屋企附近

大宅

Hi fishballbaby,

Yes, I am seeing Chinese EC.

I think your 2 injections, one is the suppession, one is the stimulation, you can ask the nurse about these, they will explain to you. We 自己打 memopur. my husband is an injectin 高手.
We share, pray and support for each others, come and join us!
哈拿小組 
主辦:香港教會更新運動
對象:經長時間等候生育,經歷懷孕困難的女性(已信主或未信主均可)
日期:每月第二個週六2:00 pm – 4:00 pm

大宅

我想問吓d針係咪好"嗱"架?
你哋大概打幾多支呀!
噴幾多日鼻先打針架????

子爵府

LMCK

好羡慕你,如果我唔係上年小產,我的囝囝都有9個月大啦。算啦,唔好諗翻轉頭,希望今次成功,小B可以健健康康在我的肚肚內。

子爵府

YimYee
兩支都係stimulation,隻藥好難打,要先用針筒抽出藥水,再打入一支藥粉,再抽出,打入另一支藥粉,跟住換第二支針筒,再抽出,然後才可以用。太復習,所以都係日日翻醫院打。

waiwah2003
我記得你,不過唔記得邊條thread同你傾過。
我以為打的和政府不同,因為我响廣華是打pat pat,响仁安是打肚皮。
董醫生話menopur好好,著床率較高,我知董醫生是一個好好的醫生,我會相信佢既用藥。
我和你相差三日,今天是我第三日打針,預計會下星期五或星期六抽蛋,好期待快d到,但係又好怕等bingo的日子,相信大家都明白我的心情。

子爵府

要睇吓你打邊隻藥囉,如果打gonal-f會貴d,如果打的劑量效多,都over一萬蚊。
針藥會响m come第三日開始打。

阿婆 寫道:
我想問吓d針係咪好"嗱"架?
你哋大概打幾多支呀!
噴幾多日鼻先打針架????

首頁

尾頁

跳至