跳至

首頁

尾頁

別墅

你地啲b每日食幾多奶呀?

別墅

Re: 你地啲b每日食幾多奶呀?

都8次呀..每次3安...

洋房

Re: 你地?b每日食幾多奶呀?

都8次呀..每次 4 - 4.5 安 law!

大宅

你地就好啦, 我阿b每日大概7-8次, 每次只係2oz-3oz

珍珠宮

2019新春慶豚圓

你地就好啦, 我阿b只係每日7次, 每次2oz~2.5oz :-(

大宅

bobosweet,kk814,

你地BB食量係啱架,我BB 18日大尋日先帶BB去做check up,個醫生話每日千祈唔好over 24安奶,只可以小唔可以多,一定要夠時間先好餵,唔好俾BB肥得太快,俾BB喊下有利肺部功能架,所以唔洗擔心,醫生唔主張BB過肥,最緊要健康,我尋日都俾佢教訓完呀

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

Hello, 你bb幾大? 我的 2weeks 時食2oz. 現在 4weeks 食4oz. 每日都大概7-8次. No worry lah!

複式洋房

我隻b十三日大....每次飲三安度啦!!

因為佢仲有少少黃....姑娘話佢食多d...便便多d..咁退黃就會好點....

所以我而家都沒話咩時候喂佢......佢一餓就喂....但佢通常都是兩至三個鐘一次!!!

複式洋房

My BB (13-days) took 1oz or 2oz (today 其中一餐食3oz ), didn't take fix volume everytime, so very difficult to 開奶,don't know 開多少才夠!

大宅

我BB十六日大!
每日7-8餐, 每次3.5oz-4oz 人奶!

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我個BB出咗世六日, 每日大概飲7-8次, 每次只係2.5oz-3oz.

孩子是腳,教育是鞋!
幸福就像空氣,無形無質,浩然充塞於天地之間。
你會珍惜空氣嗎?
只有你揹著氧氣筒在深海裡潛水,看著空氣一點一滴耗盡時,你才會知道空氣的可貴。

別墅

My baby (9 days) took 3 - 3.5 oz per meal, and around 7 times a day.

複式洋房

我個囡囡一日飲6次奶,每一次都係兩安人奶+兩安奶粉.一共4安啊,又係面黃,所以點都要補奶粉等佢食飽一d
<b><font size="medium"><font color="FF00FF">

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

我個個都算飲得多,7磅15安士,出世第一日1安,第二日2.5安,第三日3.5安,到第五日4安,返左屋企依家飲5安,佢15號出世,每四個鍾一次,個兒科醫生同我講時,佢都忍唔住笑,但BB又飲到又無風,醫生話O.K.喎

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

嘩, 勁呀! 一定係肥B啦! 我呀B現在一個月, 先死敢比佢食4.5 oz.

acomcom88 寫道:
我個個都算飲得多,7磅15安士,出世第一日1安,第二日2.5安,第三日3.5安,到第五日4安,返左屋企依家飲5安,佢15號出世,每四個鍾一次,個兒科醫生同我講時,佢都忍唔住笑,但BB又飲到又無風,醫生話O.K.喎

洋房

你地就好啦, 我個B現在12d都只係食2oz-2.5oz咋, 想迫佢食多D都唔得.

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

alicew 寫道:
你地就好啦, 我個B現在12d都只係食2oz-2.5oz咋, 想迫佢食多D都唔得.

唉,佢好似鵝狗搶屎咁,我邊有咁多人奶比佢吃丫,就琴晚,3安人奶+2安奶粉,10點個餐,點知佢訓下醒下,個几鍾就搵奶飲,補左兩次,各一安都唔得,結果到4點比佢吃3安,吃完,馬上訓到天光

複式洋房

我亞b20日大,佢宜家會食3安半至4安半,3個鐘一次,我想問會唔會食得太多呀,由出世至今,佢嘔過2次奶,會唔會係因為食得太多呢????

大宅

我個b同你差唔多!
現在差唔多滿月!每餐食4.5oz人奶,隔2-3.5個鐘1餐。
因為夜晚要12:00, 2:30: 4:30左右餵,所以遲d會試下夜晚個餐轉奶粉比佢食,拖長d時間!

PeggyBB 寫道:
我亞b20日大,佢宜家會食3安半至4安半,3個鐘一次,我想問會唔會食得太多呀,由出世至今,佢嘔過2次奶,會唔會係因為食得太多呢????

男爵府

320320,

我想問你個醫生有冇講毎日24安奶係for幾大既bb?是初生bb到幾多個禮拜 ?

原文章由 320320 於 07-6-13 16:10 發表
bobosweet,kk814,

你地BB食量係啱架,我BB 18日大尋日先帶BB去做check up,個醫生話每日千祈唔好over 24安奶,只可以小唔可以多,一定要夠時間先好餵,唔好俾BB肥得太快,俾BB喊下有利肺部功能架,所以唔洗擔 ...

首頁

尾頁

跳至