跳至
[2007年] 食具

首頁

尾頁

大宅

食具

你地買邊種bb食具架?

膠?定瓷架?

同埋洗唔洗steam架?

侯爵府

Re: 食具

我買左 combi!! 膠!!

好可愛~

別墅

我都有combi, 我都想問可不可以steam?

大宅

sales said can steam ka

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

仲未買
應該買一套果d
combi 果d個底有冇吸力架

洋房

西田大減價時買左COMBI嘅兩款spoon,另外仲有pigeon嘅step 1杯和baby food maker...好有用呀!
My baby's blog Best Regards, Nicola

禁止訪問

大宅

cc...thank you..

nicolapig...
step1杯係點架?幾時可以俾bb用架?

大宅

好似多數人都用combi>>>

大宅

我個仔仔都係用combi, 佢依家開始食粥仔, combi個set餐具真係好好用.

一set有bowls, spoons, forks, plates....

大宅

ah-ta 寫道:
cc...thank you..

nicolapig...
step1杯係點架?幾時可以俾bb用架?

for combi step1, 當bb吃糊仔果蓉就用得架啦

男爵府

我仲差杯未買, 其他都買左3套...

大宅

Spoon:
初初食糊仔,其實可以考慮Gerber的spoon。細D,BB容易D放入口。
大個仔少少,用combi都唔錯。
但係到歲幾之後,我就鍾意用NUK,佢個spoon深D,多D,同埋BB自己拎住食容易D。

我大仔細時唔肯用鴨咀飲野。(combi 2號杯)買左用過一次。之後,大約7個月左右,我就俾佢用飲管(combi 3號杯),用到移家。
至於combi 1號杯,其實買唔賣都無所謂,因為佢係奶咀型。

如果真係想買combi 2&3 號杯,我記得最平係,買3號杯加2號咀。

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

我起上次吉之島大減價
買左combi 2 號杯
乜3號杯加2號咀平d架咩 :-(

男爵府

2019勳章 畀面勳章

上次吉吉減價買咗套黃鴨仔

大宅

aiya~我乜都未買啊!之前買過套combi嘅有兩隻細plates,一隻spoon嘅俾BB啷口,不過我見過有D係軟膠嘅spoon,好似幾岩BB,唔會傷到拒牙肉wo~
Welcome To My BB's Blog~My BiRtHdAy Is 27th,FeB.,07

大宅

大宅

其實幾時開始要用食具呢?我個仔而家仲未識hold住奶鐏,斷估都冇噤快識hold spoon啦。其實係咪吃糊仔就要用
?噤用新的大人膠食具得唔得?我指bowl & plate.Spoon 就用baby 的。點解連碗碟都要用專for baby?有咩分別?請指教!

大宅

我想問如果用杯,駛唔駛都steam架?我買左3號杯配2號咀呀...因為個sales同我講咁平d..

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我係宜家見平就買左$29.9/set 青蛙仔膠食具,有bib,有碗(有得吸實係桌上),有spoon,有杯,很不錯.

當然,要囝囝大d先可以用.

而家佢就用緊軟身的spoon,遇熱會變色.

首頁

尾頁

跳至