論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

好唔好比一個月通知炒BunBun???

佢嚟咗唔夠3星期,我同老公都話要炒佢。
屋企有一個三和一個四歲仔囡,間中婆婆都在家,我同老公要番工。
好唔好比一個月通知炒BunBun???定係補錢即炒。
any comment???
thx

大宅

Re: 好唔好比一個月通知炒BunBun???

個人意見,要炒就即炒,唔好慳果一個月代通知金,如果唔係,你同你

別墅

娃娃菜 寫道:
個人意見,要炒就即炒,唔好慳果一個月代通知金,[size=medium]如果唔係,你同你嘅小朋友都好危險!

[size=medium]呢D就係我地身係外傭僱主嘅悲哀,唔想揾一家大少來較飛,所以下下都要比一個月人工加機票,係咁易個四千銀就飛走.........四千呀....有血有汗架 :-( :-(

大宅

你計錯數lu...levy期頭炒佢...撞啱可以計埋大假...全部king ling 框冷炒佢要八千幾九千架...因為舊年我試過 :-(
562005 寫道:

[size=medium]呢D就係我地身係外傭僱主嘅悲哀,唔想揾一家大少來較飛,所以下下都要比一個月人工加機票,係咁易個四千銀就飛走.........四千呀....有血有汗架 :-( :-(

大宅

?-(
[quote]
開門見山 寫道:
你計錯數lu...levy期頭炒佢...撞

洋房

絕對同意..你比one-month notice佢
即係比時間佢籌備點玩野
最緊要係小朋友o係佢手上...

[quote]
娃娃菜 寫道:
個人意見,要炒就即炒,唔好慳果一個月代通知金,如果唔係,你同你

大宅

請問有沒有太太要炒工人,唔給一個月代通知金,口頭通知一個月後走而無事發生呢??
HAVE A NICE DAY!!!HAVE A NICE DAY!!!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我工人來左4個幾星期, 我都要炒我工人, 我都會一個月通知佢, 因為我家個個人都要反工, 我2公婆都係, 但我屋企人多個個反家時間都唔係好同, 我賓比較驚d. 因為我地突然都會反去. 我有一個2歲幾既女同4個幾月既女係佢手. 我都怕, 但因為冇人湊女唯有要一個月通知佢.
[img][/img][img align=left

首頁

尾頁

跳至
熱門主題