自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

請問由上水去置富花園?

請問大家由上水去置富花園可以搭咩車呢?thanks!
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

男爵府

畀面勳章

Re: 請問由上水去置富花園?

請問有無人知呀?thanks
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

別墅

我只識

KCR上水 --> MTR九龍塘 --> MTR中環 --> 舊天星碼頭坐22號綠van

如果上水有西隧bus,亦可以在西隧九龍入口轉970x

男爵府

畀面勳章

EllieTo,thanks

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

[size=large]如果無西隧巴士 .... 可以↓

[size=medium]上水 KCR → 紅磡 KCR

喺紅磡海底隧道口搭 170 or 171(最好搭 171 becos 快好多),咁過左海就神仙 ....

如果搭 171,出左香港仔隧道第二個站喺球場落車,轉乘 38 or 37B 到置富!

如果搭 170,出左香港仔隧道就一路去,去到田灣天橋底,轉乘 38, 37B or 95C 到置富!

170 去華富,出左紅隧 dou 路 dou 到痴線 .... 171 就去海怡,一出紅隧就直入香港仔隧道 gar lar .... 快好多好多 gar!
路遙知馬力,日久見人心!

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

KCR上水->紅磡->
隊巴112,116->銅鑼灣sogo
過對面馬路新巴38-->置富

男爵府

畀面勳章

hehalady,clpapa,thanks

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

tiramisu_hk 寫道:
hehalady,clpapa,thanks
唔使客氣
路遙知馬力,日久見人心!

複式洋房

仲可以坐270A去到佐敦GOLF場落車, 同一個車站轉970X, 咁就可以直入置富花園.

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

哈哈。。。我自己住係置富都唔知,多謝晒!
我宜家識去上水啦!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

男爵府

畀面勳章

炸彈,thanks

首頁

尾頁

跳至