產前產後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

QE最新情況如何?

大宅

Re: QE最新情況如何?

3/5生完,可能果日唔係好人生,所以d姑娘成日都會入黎睇你,生果時都好好,佢地好好人,又會同你講笑可以分心無咁痛,我老公又可以陪產

複式洋房

so good. i am still waiting for the delivery. my baby EDC is 17/6. but still no any sign and syntoms. how come?

複式洋房

i will deliver my little baby in GE too. what is your EDC? and what is " 臨時產房"?

別墅

請問陣痛時老公可以在待產房陪著媽媽嗎?定還是生時老公才可以陪?

禁止訪問

洋房

我5月8號生咗,個臨時產房都幾好,不過因為嗰日可能多人生,老公無得陪產。
mrsbear 寫道:
我bb的預產期是july 9. 現在qe的產房進行裝修, 只可使用臨時產房, 所以作動時不是去b4, 而改去a2. 聽聞仲要多好幾個月先用得新產房.

大宅

要去到產房先有得陪,仲要係差唔生得先知可唔可以陪
evapan 寫道:
請問陣痛時老公可以在待產房陪著媽媽嗎?定還是生時老公才可以陪?

別墅

:cry: 咁就慘啦,要自己一個人孤獨同痛苦渡過陣痛 :cry:
12月時聽"生產知多少"講座,姑娘話老公可以在待產,什至可以在待產房內食嘢,慢慢等! :-| 其實我都知唔會咁理想,唉希望可以勇敢d面對啦!
日子愈近,心情就愈緊張啦!

別墅

唉! :cry: 咁就慘啦,要自己一個孤獨同痛苦面對陣痛! :cry: :cry:
12月的時候聽"生產過程知多少"講座,姑娘話先生可以在待產房陪著,仲可以食嘢........唉!我都知理想同現實係兩回事,唯有希望自己可以勇敢面對啦!
生產日子愈近,心情就愈緊張同擔心呀!

大宅

如果老公可以係陣痛果時陪住就好啦,,
起碼唔洗自己一個咁驚丫嘛,,

大宅

係呀~~我陣痛果時死忍,到我老公入得黎果時我已經痛到忍唔住喊啦~~
如果佢唔可以陪產,我都唔知點好~

大宅

我都好驚而家冇得陪產,,
真係要睇下好唔好彩,,果日多唔多人生bb啦,,

大宅

果日唔多人呀
其實我一入到去已經問定可唔可以陪,d姑娘都話唔知,咁我子宮大約開到8度,姑娘就叫我打比我老公...我老公都無上到堂ga~
其實要睇o下好唔好彩,另外一個mami早我一日生,但就無得陪...
你唔洗咁驚既,d姑娘都好好人ga!!又會同你講o下笑咁...

大宅

咁即係咩都唔洗做,,
去到有得陪就陪,,冇就冇咁樣呀??
我想問下你聯針時痛唔痛..
因為聽講qe有d實習助產士d手勢唔係好得,,

大宅

可能最痛既時間已經過左,所以都會覺得少少痛...唔好咁擔心,d時間好快過~~
lvtle 寫道:
咁即係咩都唔洗做,,
去到有得陪就陪,,冇就冇咁樣呀??
我想問下你聯針時痛唔痛..
因為聽講qe有d實習助產士d手勢唔係好得,,

大宅

陪月勳章

咁我想問你地生左BB的媽咪..
咁在QE生,護士會唔會幫埋CUT毛架??
如果唔幫,自己要唔要在入院時CUT定呢??

大宅

我係d姐姐幫我剪,不過佢地好粗魯...整到我好痛~

virgko 寫道:
咁我想問你地生左BB的媽咪..
咁在QE生,護士會唔會幫埋CUT毛架??
如果唔幫,自己要唔要在入院時CUT定呢??

禁止訪問

大宅

我好似係驗最基本既果4個,無驗B型鏈球菌,之後都係o係健康院做產驗~~至於洗唔洗我就唔清楚啦...
mrsbear 寫道:
係咪QE唔同孕婦驗有無B型鏈球菌呢?我36週都無驗. 其實又係咪必須呢? 你哋有無驗? 如何有, 幾時驗同駛唔駛自己去c+驗?

首頁

尾頁

跳至