育兒好物

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問尿片大碼(L)用o既時間長o的, 抑或加大碼(XL)用o既時間長o的呢?

請問尿片大碼(L)用o既時間長o的, 抑或加大碼(XL)用o既時間長o的呢?

想問會唔會有BB唔駛用到加大碼(XL)尿片, 就已經介片呢?

THANKS

超級版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 超級版主 BK Milk勳章 15週年勳章

Re: 請問尿片大碼(L)用o既時間長o的, 抑或加大碼(XL)用o既時間長o的呢?

bb著大碼,或是加大碼,係取決於腰圍及身長

細碼b用大碼片,可能會漏尿

我經濟條件唔好,但仍然堅持經常換片(大約4小時),

尿片就用平價貨(not質量差)

超級版主

2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

Re: 請問尿片大碼(L)用o既時間長o的, 抑或加大碼(XL)用o既時間長o的呢?

我兩個細路都係著到大碼就戒左,佢地都係歲半多d開始戒,到兩歲就連夜片都戒埋。
盡我一己之力,發放正能量!

洋房

bktcc, 邊隻片又平又好?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

好難講架...要睇bb既身型同埋幾時介片~
好似我個仔咁10個月就要著加大碼...但佢依家20個月都重著緊加大碼(不過d細size既片,如pampers,Huggies都已經唔岩,要著嘘嘘樂或者Huggies紅藍包裝果隻,因為size大~)
所以就算我同佢介片但都重要著加大碼~

順帶一提我個人覺得hUGGIES果隻紅藍包裝親膚柔適唔錯架~如果都係覺得貴左D...嘘嘘樂都得,好好用架,好吸得~!!
之前唔識買Goo'N,好係好,但貴,後黎嘘嘘樂轉新裝買左包黎試之後用上癮~

大宅

其實, BB係屬於中碼BB, 剛7個月18磅, 仲用緊M SIZE.

先前買o左 幾多HUGGIES (promotion pack) L size.

而家可以換pampers 學習褲, 唔知換 L OR XL 好.

男爵府

我個囝就由NB到加大都係著pampers. 我估佢著大碼片的時間比加大碼長. 佢著左唔夠2包左右珍寶裝加大碼就已經戒左日片. 不果夜片未戒, 所以依家都著緊加大for 瞓覺.

大宅

Thanks.

首頁

尾頁

跳至