跳至

首頁

尾頁

民房

飲奶時會喊???

我BB 43日大, 但不知點解飲奶時, 飲到到一半就喊, 所以飲得好少,請幫忙解答!

洋房

Re: 飲奶時會喊???

係咪有風頂住呀!試下掃左風再餵囉!

大宅

我阿b都係咁,ur完一下就喊,又想飲又唔飲。但有時又好乖咁飲晒喎 個工人抱住佢一路行一路飲又飲晒喎 :tongue:

別墅

我個小豬都係咁呀,5餐奶總有一餐會這樣,飲飲下又喊,但拿開了奶樽,又喊要食喎,跟住比佢食,食食下又喊喎,我都唔知點解呀!

民房

但有時喊到連風都掃唔到!! 真頭痛! 就算掃咗他巳經
唔肯再食, 用個奶咀點吓個嘴, 就勁喊啦!

大宅

wangwang429 寫道:
但有時喊到連風都掃唔到!! 真頭痛! 就算掃咗他巳經
唔肯再食, 用個奶咀點吓個嘴, 就勁喊啦!

掂下個咀都喊可能唔想食呀!我阿b成日都係咁既,咪由佢唔好食囉!

民房

我個bb 都係咁, 飲飲下就擰開面或者推開支奶, 推開後又手舞足蹈咁喊, 咁我會座熱番支奶, 再迫佢飲, 佢通常都會肯飲番 :evil:

複式洋房

我个b都係咁

140要分2次食, 但食完第1次有風頂住, ur完, 再放落佢个mouth到就勁cry....... :cry: :cry:

我之前試過好似"側"佢食咁都都, 但now"側"都唔得

但我99之前餵, 餐餐都食哂ga WOR

不過我个囡差不多2个月, NOW巳經15磅, 3个鐘食140ML, 妳地覺唔覺得太多&太重AR

子爵府

醫生有無話佢重呀, 我先前見有無mami話bb差唔多3-4個月16磅, 醫生話佢bb超重呀

大宅

我個囡囡同你地既bb一樣呀, 食奶時喊, 醫生話可能隻奶粉敏感喎, 試下轉能恩, 但係而家我問緊人好吾好呀, 但係我同個囡睇完e生, e生話佢有少少感冒, 叫我開稀d奶比bb, 我個囡又少喊左喎, 個工人話bb吾鐘意多奶粉喎, 但係吾多奶粉又點飽呢, 我問過好多人都吾知點解我個囡食奶要喊, 佢又要食又要喊, 真係好鬼煩呀, 食食下又推開個奶樽.

民房

好犀利呀,已經15磅,我個bb豬之前都係唔肯食,食一安都打哂交咁,食親奶就cry,係近e兩個星期先好d,上個星期返健康院磅,都係得10.4磅炸! :-(

民房

好犀利呀,已經15磅,我個bb豬之前都係唔肯食,食一安都打哂交咁,食親奶就cry,係近e兩個星期先好d,上個星期返健康院磅,都係得10.4磅炸! :-(

首頁

尾頁

跳至