自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

有無遇過呢種醫生!

東涌逸東商場名為(蔡學勤醫務所),可永遠只得一位黃家麟醫生!一直都很不錯,尚算細心!怎料今日我老公生病去看才知道換了醫生
呢位沙X儒醫生真係唔知點做醫生!
話說今午老公去看,入到去才知轉了醫生,一坐低
醫生:有咩唔舒服呀
老公:可能因昨天吃了薯條...還未講完
醫生好不耐煩說:得啦,呢D野你唔需要講,你只係需要話我知咩唔舒服,有無咳,有無鼻水,等等
我老公火都來了,想和他吵過,可是因喉嚨真係好痛就忍佢
佢居然連最基本用聽筒都沒有,然後只寫下要咩藥,就好趕咁叫我老公出去等取藥
當自己係神醫咩,呢D都算係醫生來嗎?我哋已找了有關人士幫忙,會有人去跟進呢件事,呢個醫生會星期一至五會係度,星期六日就係黃醫生,真係未遇過D咁無醫德的醫生,只為搵錢而做醫生,沒有醫心,對面這間是曾出現配錯藥的,都已沒人幫襯,全個逸東唯獨只得番呢間,本來都OK,現在有了他真不知所謂,大家千萬別帶小朋友去呀,如果唔係真係都唔知開咩藥

男爵府

Re: 有無遇過呢種醫生!

喉嚨痛最基本都睇下個喉嚨(我覺得).

珍珠宮

我哋都經常咳,氣管唔好,今次都有咳,初起就即快去看,如果唔係要食好多次藥先會好,睇一次得兩日藥,都好難清,都要第多一兩次,之前的醫生都會好好,最基本呀都會照吓喉嚨囉,冋聽筒聽吓,之前這個都細心,我老公都痛到開不到聲罵他,只好找有關人士幫幫忙,居然真係聽吓又無,望都無望,只低頭叫你講出要咩藥,寫吓就即叫你出去等拿藥,好過份呀

複式洋房

都幾過份下. 咁無醫德.

珍珠宮

AC_138 寫道:
都幾過份下. 咁無醫德.

真係好有HEART真係唔太多,尤其做私家醫生這些,都好求其,但點都會聽吓你講野,知道係咩事,做個樣都會做出來用吓聽筒,有咳,喉嚨發炎都可望都唔望,真係第一次! 但就開了抗生素喎!

大宅

大宅

:wave: :wave: :wave: :wave: ~~Jamie * Katie~~

男爵府

黄醫生眞係好好人ka ~~ 佢之前響太子個間做ka,, 之後俾人調左入東涌ka~~
今次幫你老公睇症個位醫生姓咩ka ?!

複式洋房

咁去藥房配藥好過了,使鬼看佢

珍珠宮

pat108tap 寫道:
黄醫生眞係好好人ka ~~ 佢之前響太子個間做ka,, 之後俾人調左入東涌ka~~
今次幫你老公睇症個位醫生姓咩ka ?!

係呀,黃醫生好有耐性,好細心會問得好詳細,呢個新醫生姓沙,新入來

珍珠宮

bebesilver 寫道:
咁去藥房配藥好過了,使鬼看佢

咪就係囉,都係為咗比醫生照下睇下,對症下藥,因有時以為小事喉嚨痛,到去看黃醫生時他好詳細照吓摸下,有時原來唔係喉嚨痛囉,係扁桃線發炎,或有時是淋巴位腫了,望都唔望,點做醫生呀,佢不如調去藥房做執藥師啦

禁止訪問

珍珠宮

[quote]
大眼肥妹 寫道:
你講呢個醫生會唔會係平時

珍珠宮

[quote]
大眼肥妹 寫道:
你講呢個醫生會唔會係平時

男爵府

乜佢咁衰......如果比我會話鬼佢你好趕時間呀....講多兩句都要罵
[

侯爵府

攪錯呀...

大宅

去醫務委員會投訴

諾行諾希的網誌  http://hk.myblog.yahoo.com/lorenlam822兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。(詩 127:3)

珍珠宮

小魚兒正正 寫道:
乜佢咁衰......如果比我會話鬼佢你好趕時間呀....講多兩句都要罵

當時我老公都話好想咁話佢,但真係勁痛,怕一勞氣更傷喉嚨

男爵府

Dr. 黄e+入左大埔ar ,, 要過幾個月先入返東涌ar ~~

珍珠宮

mykaren 寫道:
去醫務委員會投訴

已通知了呢區的區議員,佢哋話會今日上去查看一下,也幫我哋攪,因佢話如小市民打去設訴多數都好少理,如是又議員去會好些,都好想知道會點,遲些老公會再打去問那位議員跟進得如何

首頁

尾頁

跳至