跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地諗住餵邊隻奶粉俾BB?

各位媽咪:
有冇收到風邊隻奶粉好?雖然我打算餵人奶,但又唔知會唔會成功。大家早D發表下意見丫!

大宅

Re: 你地諗住餵邊隻奶粉俾BB?

pigcowhome , 我都係打算餵人奶+奶粉呀,我估我會選日本奶粉,森永褂 ~~ 我幾位媽媽朋友都話e個好 低敏感woo 雖然dha唔及明治 但係穩陣woo

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我大仔食緊森永,細仔都會食呢隻+人奶。已經入定兩罐細仔奶粉,lum 住拎去醫院補奶粉用,費事食開第隻番到屋企再轉。

大宅

我打算人9+森永

男爵府

大仔食緊羊奶, 諗住細B都係人奶+羊奶

複式洋房

我大女食緊和光堂 so...細b都會撰擇+人奶

大宅

我個囡食緊雀巢能恩...
所以呢胎我會係人奶 + 雀巢能恩

複式洋房

我小寶B細個食雪印,之後轉食大仔明治(DHA高)。依家諗緊比囡囡食人奶+雪印定明治好。
Welcome to visit Kolby & Cheryl's Blog
http://hk.myblog.yahoo.com/ilove-kachun

複式洋房

聽講BB仔同BB女食

別墅

我囡囡依家食森永大仔,之前食a+,所以細b會食人奶,之後返工就食a+,如果唔夾先轉森永細仔!
通常d人會上網訂,我就會係西田減價時入貨!

大宅

畀面勳章

我大仔食緊森永,所以細仔都會先食人奶, 唔緊奶就俾森永佢細

大宅

我首先試人奶+明治

http://www.lifeconceptshk.com/

洋房

我都係 人奶 + 明治

大宅

人奶 - 不二之選
大仔全人奶到十一個月大,無補過奶粉,人奶存貨就食到打埋一歲針.本來諗住餵到兩歲,點知係大仔11個月大時失手有左,無可奈何之下揀左森永大仔比佢食,so far ok.
細仔一定會好小心,target餵人奶餵到兩歲.既健康又環保,合乎經濟效益

別墅

我bb出世之後打算先食人奶 + 雪印。
聽講雪印對bb女皮膚會滑d, 唔知係咪呢。

我有朋友個bb食明治, 都唔知邊隻好。

我打算o係以下web-site 訂奶粉, 你地可以參考下:

www.re-on.com.hk

你地仲有無其他 web site 可以介紹參考下

複式洋房

我bb出世之後打算食人奶 + 森永. 不過聽說森永最近轉了新配方. 不知可以在那裡訂. 免得將來要由舊配方轉新配方, bb到時會難適應

大宅

有人奶俾 bb 當然好.
無就好似大 b 咁食明治,
反正大 b 仲食淨 2 cans

大宅

當然首選係媽媽奶,如果唔好彩好似大仔咁食損我個胸同埋唔夠奶,都會選擇日本奶粉,各位姊妹有邊隻好?我心目中暫時會選擇森永/明治,不過我而家已經不停食木瓜飲魚湯谷奶,希望今次成功餵媽媽奶!

民房

你好厲害呀, 餵到一歳都重有人奶, 點可以keep到咁耐重有人奶既?
hinhin-ma 寫道:
人奶 - 不二之選
大仔全人奶到十一個月大,無補過奶粉,人奶存貨就食到打埋一歲針.本來諗住餵到兩歲,點知係大仔11個月大時失手有左,無可奈何之下揀左森永大仔比佢食,so far ok.
細仔一定會好小心,target餵人奶餵到兩歲.既健康又環保,合乎經濟效益

複式洋房

U are so great. Any tips shared with us about how to
breast feed?

原文章由 hinhin-ma 於 07-6-25 18:06 發表
人奶 - 不二之選
細仔一定會好小心,tar ...

首頁

尾頁

跳至