母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我今日...pump了一支粉紅色的奶呀呀呀呀呀!!!!

今早BB埋身時覺得很痛很痛,已經心知不妙。食晏在公司先pump一邊冇野,pump痛果邊...

見到一大滴血滴在白色的奶裡...

幾乎聽到咚一聲...

白色的奶變成粉紅色了...

救命呀-------!!! :-(
laughin' to keep from cryin'

子爵府

Re: 我今日...pump了一支粉紅色的奶呀呀呀呀呀!!!!

睇到都覺得痛 :-(
未經本人許可, 不得轉載

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 我今日...pump了一支粉紅色的奶呀呀呀呀呀!!!!

我今朝餵餵下都發現bb嘴角有血跡,又俾佢食咗餐加鐵質人奶 :evil:
不過o係公司泵時就無流血
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

大宅

wawamama:

吓? 無損但係痛? 咁係咪入面內傷? 我有時也覺得入面痛但表面無損,唔知裏面會唔會傷咗?

eeb:

咁你有無損? 血跡是從哪裏來呢?

水晶宮

損到有條血紅裂痕,不過今日已經好咗d :-(

納奧美 寫道:
eeb:

咁你有無損? 血跡是從哪裏來呢?

大宅

係損左的...

我晚晚擦一大"篤"羊毛脂,依家叫做好番小小,變成一個沒有流血的洞囉。

:-|

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

wawamama & eeb,

看得我好心痛啊.

祝你倆快快復元!

有了解是什麼原因損傷了嗎? 是擠奶過度嗎? 有在乳脹得硬硬或有硬塊時擠奶嗎? 還是給寶寶扯傷呢?

好想不再發生呀.
【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

民房

你倆快D好返啦!!
其實我諗住喂人奶,但依傢好驚!!怕痛!!但点都會試下,請問须要買奶pump嗎?电動or手動好D????

大宅

我估計應該是仔仔呢牌好奇心開始萌芽,食食下會因為有人行過或有些聲音,就忽然擰頭睇下做咩,但係又啜實冇放口,所以個口型走左樣,扯得多咪損囉。

:-(

最慘係損左果邊試過塞,所以一定要密密啜密密pump。

痛痛痛痛痛....

水晶宮

水晶宮

我已經無乜事喇,妳呢?
我個仔一向都唔識吮,我由全泵轉做半泵都係個零月,bb有時都係張唔大個口,而且又有時擰來擰去 :evil:

wawamama 寫道:
我估計應該是仔仔呢牌好奇心開始萌芽,食食下會因為有人行過或有些聲音,就忽然擰頭睇下做咩,但係又啜實冇放口,所以個口型走左樣,扯得多咪損囉。

:-(

最慘係損左果邊試過塞,所以一定要密密啜密密pump。

痛痛痛痛痛....

男爵府

我初初都擔心會被仔仔咬損, 好在佢都無咁曳曳, 只係出牙仔時, 得閒交幾下, 得個痛字無損, 不過我之前聽姑娘講, 如果bb咬得你好痛, 你可以試下俾d反應佢, 等佢知佢整痛左媽咪, 細細力打下.....等等
▲諾情♀奸豬山莊▼
05-8-15, 諾情小b早3weeks趕住出黎, 為的是俾me me一個birthday^3^啜。 3.15kg重, 中size, 唔錯唔錯。
    小b要身體健康快高長大))

男爵府

餵人奶媽咪係好辛苦, 希望大家都有個開開心心架回憶啦, 不過辛苦得黎睇到自己個bb健康, 咩都值得
▲諾情♀奸豬山莊▼
05-8-15, 諾情小b早3weeks趕住出黎, 為的是俾me me一個birthday^3^啜。 3.15kg重, 中size, 唔錯唔錯。
    小b要身體健康快高長大))

大宅

呢幾日很勤力擦羊毛脂,依家果度就好小小,冇再流血,但係有一個細小的黑點,同埋附近一圈變了白色。每次仔仔啜都很痛。

痛還痛,見到仔仔好享受好滿足的樣,我覺得好溫馨...餵人奶是樂多過苦的。

如果有一天仔仔戒奶...我一定會很失落... :-(

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊