懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問照結構好值得嗎??

同上, thanks for your idea.

洋房

Re: 請問照結構好值得嗎??

我醫生告訴我照結構好值得, 故預約28wk去照, 但家人認為浪費金錢, 叫我將金錢留給bb用, 所以我現在仍考慮中....

請問照結構是否4D?? thanks

男爵府

我個人認為值得!因為如果阿b有咩唔ok,唔好話要唔要阿b,但係起碼有d野可以預備一下...

而且如果你話係唔係好貴,我又唔覺囉∼ (我自己都book左,大概俾$1300左右)

大宅

我個人認為值得,可以清楚呀B0既情况,我上年十二月
bookC+照$1,200。

男爵府

畀面勳章

妳指是5個月時結構性定7個月時照4d呀
如果係5個月結構性緊係值得啦! 而7個月4d就可做可唔做,因為只係想見下佢係咩樣子.....而5個月一定要做,我同事都係照結構性先知個bb條染色體有問題而唔可以要個bb,因心臟有問題........
所以睇下妳點諗囉!!

複式洋房

結構性超聲波一定要照,係照完oscar之後另一個檢查,大約喺20週嗰時照,照得比平日詳細好多,睇BB有無兔唇、睇BB手仔同腳板、睇BB橫隔膜、某D內臟、睇BB肛門、睇BB手骨、腳骨、脊骨,醫生仲會同你一齊數BB手指同腳指、又會度BB頭圍、腰圍、睇BB臍帶位置,我記得就好似喺呢D,不過唔知有無講漏,我照咗$1300,大約照咗20-30分鐘。至於照4D就可以up to you,不過我都唔諗住唔照4D,想對BB個樣keep番神秘感。 :lol:

大宅

我都覺得值得,
bb生左出黎就一世,
到時候責任仲大,
oscar都成千元,
都唔踭左個千三元啦!
買個安心保險.
健康活潑的BB來臨了 ;-)

大宅

本身我今天剛剛照了結構性超聲波,$1200~我去照的原因係因為之前驗血當中有個叫孕蛋白出來結果高了少少,怕會有脊柱裂,所以醫生建議去照下,詳細睇下BB的器官,血管,手手腳腳,兔唇,眼耳口鼻等,同埋脊骨各項,我自己唯求買個保障,呢D錢就唔好省啦...4D我就唔唸住照啦!返正過多幾個月他出世後,他都俾我日對夜對對到夠,所以我唔照啦!除非我真是好有錢,多到唔怕洗啦...哈哈

http://www.lifeconceptshk.com/

子爵府

ShekChin 寫道:
我醫生告訴我照結構好值得, 故預約28wk去照, 但家人認為浪費金錢, 叫我將金錢留給bb用, 所以我現在仍考慮中....

請問照結構是否4D?? thanks
我係政府照結構的,20周到啦,就會照的 ~~
26-30周就可以照 4 d
兩樣黎ga !!!
結構係睇bb四肢同器官有無問題 ~
如有仲可以唔要bb
4d 主要係睇bb樣

珍珠宮

我認為OSCAR同結構都係必做項目....

我初初有左因為政府3個月先第一次做產檢所以2個月時就去左私家做, 個姑娘提議我做結構, 初初我覺得佢想賺錢, 揾我笨, 點知政府都幫我做, 政府資源有限都做, 咁我覺得真係有需要囉...

但係4d就唔駛做啦, 因為只係影相留念完全都醫療診斷所用...

洋房

同意,呢啲錢點都要使。
pekklegigi 寫道:
我都覺得值得,
bb生左出黎就一世,
到時候責任仲大,
oscar都成千元,
都唔踭左個千三元啦!
買個安心保險.

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

呢d錢當然要洗啦~
結構wor~當然要睇睇~
我都有睇架~~
不過唔係4D~

大宅

政府冇幫我做呀,, :-( :-(
我自己都冇去做到,,
因為真係唔知咁緊要..
不過唔緊要啦,,
仲有幾日呀b就出世,,
都唔擔心得咁多架啦..
呀b一定健健康康既..

洋房

請問照結構是否2D?? thanks

民房

我都冇照結構呀!因為第一胎我唔識,以為政府會安排我做,點知冇. :-( 而家都34週喇.
希望BB健健康康o拉.

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

我兩胎都係威爾斯,兩胎都有照結構,第一胎係01年,第二胎係06年,唔駛要求,醫院自行排期叫我去做喎

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

醫院同我講, 本人個個都係政府會安排你照,而且係free架,
因為太多內地孕婦 來港產子,令超星波位爆左,我地先要自己出去照!你話過唔過份

大宅

我覺得只要保障到BB的TEST,我盡量都會做.
對我來說係值得既.

複式洋房

值得,我會照兩次,19wk & 21 wk照

男爵府

我想請問下,照結構系咪響肚皮上面照嫁?唔該洒。

首頁

尾頁

跳至