單親天地

跳至

首頁

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我捱唔住啦!好辛苦!我頂唔順呀!

亞女今晚就6歲,但今年咩都冇比佢,升小學了,為女兒選學校,統一派位時我太緊張,填錯號碼.......白白
錯失了一個機會,唯有四處去叩門面試,但因為填錯號碼,就面試機會都無,有得見小朋友又有口試,筆試
默書,連家長都要面試,仲要聲明父母同行..............
見到女兒要為面試,死背死讀................我個心好痛
錯既係我!係我填個號碼都填錯!點要父母同行?
單親就冇好人咩?????????????聽日最後一間面試,會點?我
順順利利 大吉大利       

複式洋房

Re: 我捱唔住啦!好辛苦!我頂唔順呀!

你唔好咁啦~~無事架!任何人都有錯,你為你囡囡做咁多野,
加上入學又要走來走去.......已經好辛苦,又要獨力咁care個囡囡,放心啦~~事情好快會過去!
單親??咁又點! 我地都可以快快樂樂咁生活下去,如果人地要用白眼睇我地,末又得佢地睇lo,我重要好大聲咁話佢地知,單親唔代表咩?單親同其他家庭冇咩分別!我們仍然痛錫痛愛我地的女兒!!!!

侯爵府

環保接龍勳章

妳吾好怪自己啦!...不一定因妳填錯號碼就是妳錯,其實派位係看好吾好彩.....任何一間學校都會有好/壞學生...
我知妳心情現在好急...但放鬆一點吧!
妳要記住囡囡的生日禮物是妳,佢知道妳已為佢付出了很多..

我明天都是生日,但今晚一樣發生不幸的事(大吉利是..要打999叫白車入醫院)....在家pk,血光之災..隻腳縫左14針做生日禮物..休假10天..原本下星期請了大假和仔仔玩2 天現在都不行了..
.頭先見住隻腳d血好似落雨一樣,仲有要忍痛打999叫白車去醫院,亞仔又病左睡了,...當時個心好痛...因為單親..什麼都是一人做..又如何.!!!我都忍受到...
.不要放氣....記住這裡有大巴人支持妳..我們都是單親的
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

子爵府

如其一直自責,倒不如努力補鑊

有冇試過同學校講述你的情形?
如有…佢地仍然唔體諒你的處境,係佢地的問題,試問小朋友入讀後得到的教導會是甚麼?所以你冇損失

如沒有…你未嘗試又何來會知一定會受白眼/歧視?最起碼你已盡力

就算有雙親的小朋友都未必會叩門成功,又何用太介懷

一個人要做兩個人野當然辛苦,但係我地冇得話"唔撈"!
撐住呀…

洋房

dont be sad la. Be strong, if i can help with anything. Please let me know la. Take care
Single daddy with 2 years old daughter
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至