親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

Re: 有無人暑假會去長隆歡樂世界/長隆馬戲 / 祈福 . 入嚟傾下啦

winice 寫道:
Hi Maggielau0705,

可唔可以幫我問吓 2大1小 x 三個Family 1/7 (In), 2/7 (Out) 長隆Hotel + 船飛 + 一晚Hotel自助晚餐價錢呀!

Thank you!!

[quote]
maggielau0705 寫道:
[quote]
蔚晴 寫道:
[quote]
fionlai60 寫道:
我岩岩打過去問.我諗住7月29日去,原來佢比左7月9日的價錢我,激死!!
[quote]
蔚晴 寫道:
fionlai60,
我剛打去永東&中旅問過都未出價錢,最多都係出到12/7. :-(
[/quote]
我已經日日都打去問,好驚BOOK唔到呀!因為全家人都請哂假,唔知D人會唔會認得我把聲呢!
[/quote]
我識人個間已經出左, 不過佢地係直接賣比旅行社的,你想訂可以搵我,你幾人,要包d咩入場?因為個個入場景點的套票不同價格的,有住長隆酒店,響白虎餐廳食自助早餐,你要資料就pm我啦!~不過記得比埋幾大幾細,小朋友幾歲,同埋尼間package 係只有坐直航船的,沒有坐車的.[/quote][/quote]

咁要什麼景點門票??? 因為套票是包其中一項門票的,大馬戲�歡樂世界�香江動物園,另外是包自助早餐的,你說的自助晚餐只可以叫他們代訂,你自己在酒店直接付錢,自助晚餐係$188+10%(3歲以下免費),小朋友幾歲?

複式洋房

Re: 有無人暑假會去長隆歡樂世界/長隆馬戲 / 祈福 . 入嚟傾下啦

maggielau0705,

可否代問19-21 july (thur - sat) 兩晚長隆酒店價錢? 包船票及不包船票價錢相差多少? 因為小朋友只得兩歲,乘直通火車是否比坐船好?

唔該晒

珍珠宮

好媽媽勳章

dolphinpinkpink 寫道:

可否代問19-21 july (thur - sat) 兩晚長隆酒店價錢? 包船票及不包船票價錢相差多少? 因為小朋友只得兩歲,乘直通火車是否比坐船好?

唔該晒

他們只有套票,連船票,早餐,房及入場卷的,請問要什麼景點的入場卷? 小朋友2歲船票來回是$200蚊,如果坐直通火車價格一定貴,另外船程1小時15分,船好定的,所以都岩小朋友坐的!
如果當你要香江動物園入場,白虎餐廳自助早餐,來回船票,碼頭接送1晚成人1人是$1060,小朋友2歲只買船票就可以,另外加1晚房(雙人房1間1晚續住)$1300.

大宅

我個會都攪左一個3天遊既"純玩團". 係7月27-29日.
一次過玩晒 長隆歡樂世界/長隆馬戲/長隆水上樂園

有興趣可參考
旅遊行程

男爵府

永東終於出左長隆暑期套票:(7月13日至8月30日)
1.二人套票
來回車票兩套
高級雙人房一間一晚
白虎餐廳自助早餐兩位
使用健身室及泳池
星期日至五 $1780/星期六 $2380

2.四人套票
來回車票四套
家庭四人房一間一晚(一張雙人床及兩張單人床)
白虎餐廳自助早餐四位
使用健身室及泳池
星期日至五 $2780/星期六 $3080

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

蔚晴 寫道:
1.二人套票
來回車票兩套
高級雙人房一間一晚
白虎餐廳自助早餐兩位
使用健身室及泳池

2.四人套票
來回車票四套
白虎餐廳自助早餐四位
使用健身室及泳池

嘩~~~ 都加左好多喎?! 咁等唔等中旅個plan好呢?

男爵府

YuYuMother 寫道:
[quote]
蔚晴 寫道:
1.二人套票
來回車票兩套
高級雙人房一間一晚
白虎餐廳自助早餐兩位
使用健身室及泳池

2.四人套票
來回車票四套
白虎餐廳自助早餐四位
使用健身室及泳池

嘩~~~ 都加左好多喎?! 咁等唔等中旅個plan好呢? [/quote]
我已買左四人套票,因為計落四人套票平好多,所以都冇打算等中
旅.

大宅

蔚晴:
吾該晒你報料,我星期三先打去永東問過佢都仲話未出,有位先生仲叫我留電話話一出到價錢就打比我,我到而家都未收到佢電話,真激死.好在有你報料 不過我都會等埋中旅的價卮決定,你諗住幾時去?我會7月29-31玩3天.

水晶宮

蔚晴 寫道:

我已買左四人套票,因為計落四人套票平好多,所以都冇打算等中
旅.

蔚晴,

你幾時去呀? 咁景點套票你去到長隆先買定係永東訂埋?

中旅套票包埋自助晚餐架....唔駛煩去邊到食嘛!! 不過我諗要7月中先知價錢~~~~

水晶宮

蔚晴:
吾該晒你報料,我星期三先打去永東問過佢都仲話未出,有位先生仲叫我留電話話一出到價錢就打比我,我到而家都未收到佢電話,真激死.好在有你報料 不過我都會等埋中旅的價卮決定,你諗住幾時去?我會7月29-31玩3天.

fionlai60,

我都諗緊玩3日定2日, 3日好似鬆動d無咁趕.......但就要比多晚酒店錢?! 暑假都幾貴.

大宅

我都覺得比多晚酒店係好貴,但係吾駛咁趕,d細路無咁辛苦.
其實我都問左祈福酒店 ,因為離長隆酒店只係15分鐘車程,約30元車費.而家我等埋中旅出價錢,睇下祈福同長隆差幾多,再決定邊間酒店.

永東祈福酒店套票:(7月13日至8月30日)
1.二人套票
來回車票兩套
高級雙人房一間一晚
農莊票2張
足浴60分鐘
自助早餐2位
自助晚餐2位
一晚$1040 二晚$1590

永東長隆酒店套票:(7月13日至8月30日)
1.二人套票
來回車票兩套
高級雙人房一間一晚
白虎餐廳自助早餐兩位
使用健身室及泳池

係呢,你果3日行程諗住點plan呀?大家交流下呀!!

fionlai60,

我都諗緊玩3日定2日, 3日好似鬆動d無咁趕.......但就要比多晚酒店錢?! 暑假都幾貴. [/quote]

水晶宮

我都覺得比多晚酒店係好貴,但係吾駛咁趕,d細路無咁辛苦.
其實我都問左祈福酒店 ,因為離長隆酒店只係15分鐘車程,約30元車費,"永東"暑假一晚都係$ 1040,
係呢,你果3日行程諗住點plan呀?大家交流下呀!!

祈福個package底好多喎~~~ 住兩晚都係一仟五佰幾...... 唔知有無家庭套票呢?!

如果2日, 我plan第一日日頭去歡樂世界, 夜晚睇馬戲. 第二日去動物園.

如果3日, 第3日可以去祈福農莊玩~~~

男爵府

fionlai60 & YuYuMother,
我打算13/7去長隆住一晚,景點套票到時係酒店買好似平d,至於食晚餐諗住睇完馬戲去祈福食街,係酒店食自助餐驚會好趕.

男爵府

第一日去到會係酒店食lunch,跟住去歡樂世界,晚上睇馬戲,睇完馬戲去祈福食晚餐,之後返酒店訓覺,第二日會去動物園,跟住就去珠海海泉灣住一晚.

大宅

YuYuMother :蔚晴:
有家庭套票的,你可打去問下3412 6600

第一日上午搭直通bus去到祈福搞埋check in約12:00,跟住食lunch,1:30pm到祈福農莊,3:30pm係酒店swim.
5:00pm返room沖涼休息,6:30係祈福酒店食自助晚餐(因為package包埋的)8:00pm行夜市.10:00沖涼sleep.

第二日上午9:00起身食早餐,10:30去到歡樂世界,(午餐園內食)約6:00pm dinner.7:00pm早d去到搵個好位睇馬戲.
9:00pm去祈福食街"肖夜"跟住10:00沖涼sleep.

第三日上午9:00起身食早餐check out,10:30去到香江動物園,,(午餐園內食)約5:30回酒店取行李搭6:20pm直通bus回家.

大宅

第二日去動物園,跟住就去珠海海泉灣住一晚. 咁第三日去邊??

蔚晴 寫道:
第一日去到會係酒店食lunch,跟住去歡樂世界,晚上睇馬戲,睇完馬戲去祈福食晚餐,之後返酒店訓覺,第二日會去動物園,跟住就去珠海海泉灣住一晚.

男爵府

fionlai60,
第三日未plan好可能會係酒店游水之後去神秘島,或係酒店游水後去澳門.

水晶宮

YuYuMother :蔚晴:
有家庭套票的,你可打去問下3412 6600

第一日上午搭直通bus去到祈福搞埋check in約12:00,跟住食lunch,1:30pm到祈福農莊,3:30pm係酒店swim.
5:00pm返room沖涼休息,6:30係祈福酒店食自助晚餐(因為package包埋的)8:00pm行夜市.10:00沖涼sleep.

第二日上午9:00起身食早餐,10:30去到歡樂世界,(午餐園內食)約6:00pm dinner.7:00pm早d去到搵個好位睇馬戲.
9:00pm去祈福食街"肖夜"跟住10:00沖涼sleep.

第三日上午9:00起身食早餐check out,10:30去到香江動物園,,(午餐園內食)約5:30回酒店取行李搭6:20pm直通bus回家.

fionlai60,

你個plan唔錯喎~~~~

我想問你行夜市係咪係祈福酒店附近架? 有咩行架??

子爵府

fionlai60,
請問直通bus由HK去到祈福要幾耐??
我見中族坐船去祈福套票19/7 兩大一小 $1209, 20/7 住多晚加 $430 :-P

複式洋房

可否代問21-23 july (Sun -Thu ) 兩晚長隆酒店、來回船票、水上世界、歡樂世界及晚間馬戲表演? 人數是6大1小包(一個家庭是2大1小)

唔該晒

首頁

尾頁

跳至