產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

荔枝 ?

請問有咗兩個月可唔可以食荔枝 ?

大宅

Re: 荔枝 ?

我依排每日偷食 2-3 粒.... :cry: :cry: :cry:
我都吾知得吾得...
spiderman 寫道:
請問有咗兩個月可唔可以食荔枝 ?

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

荔枝好燥,少吃為妙...(雖然我都好鍾意食 )

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

大宅

我奶奶話吾食得wor,一來濕熱,二來第時阿b嗰鼻會好似小丑咁ga!聽咗之後攪到我一粒都吾敢食呀!

大宅

I asked my EC, he said don't eat 2-3 粒, it would be too hot for body. But eat more than 20 粒 is good!! I believe and try it. I LOVE eating 荔枝!!

smallfish123 寫道:
我依排每日偷食 2-3 粒.... :cry: :cry: :cry:
我都吾知得吾得...[quote]
spiderman 寫道:
請問有?兩個月可唔可以食荔枝 ?
[/quote]

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

你個ec 有冇講咩原因? 食得少有問題,食得多返而好 ?

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

大宅

他說吃三數顆會熱氣.甚至生口瘡
但多些反而會無事 (他很有性格又不愛解釋,否則多問就博"鬧")
我試了多次,好"成功"!!!
以前很少少即喉痛舌燥!!

牛精仔 寫道:
你個ec 有冇講咩原因? 食得少有問題,食得多返而好 ?

大宅

我都好鐘意食荔枝,昨晚99家有,我99反而話無問題,我唔敢食咁多,食了4粒算了,好味

首頁

尾頁

跳至