想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

想生bb的你們,會唔會這段時候減肥呢?

如題

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

Re: 想生bb的你們,會唔會這段時候減肥呢?

唔會....不如生左先一次過減啦
雖然我在線,但可能行開左

複式洋房

我初初都冇減但係等咗二年都冇bb, 肥到140幾磅, 終於頂唔順去咗減肥, 現在130磅, 希望可以減到120磅

大宅

我都頂唔順啦...等左成年都未有..今個月開始減肥大計啦..
因為一路都想bingo..覺得肥d都唔緊要啦..橫掂遲d有左都會肥啦..乜鬼都食...又冇介口..搞到肥到死..
唯有哩2個月休息下先啦...減左d肥肉再黎過...

男爵府

好媽媽勳章

鑽石瞳瞳 寫道:
我都頂唔順啦...等左成年都未有..今個月開始減肥大計啦..
因為一路都想bingo..覺得肥d都唔緊要啦..橫掂遲d有左都會肥啦..乜鬼都食...又冇介口..搞到肥到死..
唯有哩2個月休息下先啦...減左d肥肉再黎過...

me2 :-( :-(

大宅

mwh

please check pm.

洋房

我都覺得唔好減住,攪到身體差哂仲難有呀,
除非依傢已經過肥,醫生叫你減,
因為以我所以太肥亦唔健康,肥亦唔代表好易有,
所以做下身體檢查,如果醫生話你過肥要減就要
用健康方法減,唔好食減肥丸或唔食

男爵府

我就無特別減肥,不過期間有保持一星期做兩三次運動,上次請教過醫生說只要非很劇烈那種便可。動動身體想健康好些,望對 bingo 有點幫助。 :mrgreen:

大宅

我初初都係諗住想要bb而唔減肥架,點知越黎越肥真係忍唔住,3月諗住減肥食清淡d既野,唔食肉,點知身體就有d唔舒服,咁我老公就唔比我減,之後5月就bingo左,依架就唔駛減lu!

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我就無話減定唔減,因為我本身只係包包面,而個身就Baby Fat,加上老公唔比減,因為我身體虚,而家又努力緊生多一個,所以而家係我字典裏面無減肥兩個字,哈哈

男爵府

我原本都好似大家咁諗....生完先減,但係我就一日一日咁FAT,但BB就遙遙無期,我有朋友話,如果我地有 overweight 現象呢....會影響 bingo 機會率架,總之我地食野定時有營養,做多d運動keep好身子/減磅,咁樣先會易d中喎......

但我好懶,成日唔願郁,攪到人地成日誤會我個肚腩 = 有左

首頁

尾頁

跳至