母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

Bangkok 哪裡有 boots 奶袋賣?

本來托個 friend 去 bangkok 買 boots milk storage bags, 不過佢去左好多間 boots 都冇, 包括 big C mall, airport, times square, 有冇人知最近邊間 boots 仲有? 因為我另外有個同事月底去, 可以再托佢幫我搵下.

Thanks!!!

大宅

Re: Bangkok 哪裡有 boots 奶袋賣?

我有朋友去bangkok幫我搵過,要搵好多間先有
你唯有叫佢幫你搵多幾間啦
o岩o岩我朋友last wk去完,佢話冇show出o黎
要問o的sales,佢地o係倉攞出o黎嫁~~

我另外有朋友4月去bangkok,都搵左十幾間先買到呀~~

大宅

我個 friend 去問, 有 sales 仲話佢地冇出 tim ah...

複式洋房

我個friend六月頭係泰國幫我買左Boots奶袋,她說是在Siam Square 裡面啲巷既一間Boots買回來的,你可以叫你的friend試試。

大宅

Thanks!

大宅

我有少量BOOTS奶袋出讓,$55盒 。有意的媽媽pm 聯絡。

大宅

Hanahaha,

我細妹話佢去D細mall買, 大間Boots通常冇貨, 機場間Boots係入閘之後個間, 細細間, 入閘前個間係冇得賣.

複式洋房

我在以下幾間都賣過:
world trade (當時有最多有10多盒)
saim & MBK
有盒是周街行賣到。
佢地唔知存奶袋是甚麼,亦唔會放出來。我賣到第一盒,比個樣其他店看才再賣到。

大宅

我尋日sms 同事叫佢幫我買, 唔駛兩個鐘佢話買到啦, 好似好易買咁啵..
Pretty Princess Petite Prince

大宅

boots 奶袋是什麼來呀? 點解要買boots牌子. 我8月會去, 如果得既我都想買呀? 不過我仲未夠3個月... :lol:

大宅

因為boots 奶袋賣得唔貴, 而且又係zip lock, 冰箱可以放多點省地方.

複式洋房

有冇相可以post 上嚟?我個妹想買,但係同sales雞同鴨講,好難溝通,如果有相就容易得多。

大宅

click here for the image

複式洋房

想問是否要先pump奶入奶樽,再倒入袋才可冷藏?

複式洋房

hanahaha 寫道:
click here for the image

thanks

大宅

係呀, 除非你用medela奶泵同medela zip lock奶袋, 直接泵落奶袋.

pandabunny 寫道:
想問是否要先pump奶入奶樽,再倒入袋才可冷藏?

民房

我想問下boots奶袋最多可以放到幾多ML呀?

大宅

chingyung 寫道:
我想問下boots奶袋最多可以放到幾多ML呀?

recommend 8 安
其實可以去到12安

大宅

12安太多了, 我就安全點只放6-7安.

大宅

thanks, do u know how much for one box in HK or Thailand? My friend will go to UK and she could help to buy, i just want to compare the price coz the GBP is up a lot now!!! :lol:

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊