跳至

首頁

尾頁

伯爵府

氹仔街巿要上二樓, 你地去边道買餸架?

氹仔街巿(官也街)要上二樓,
推住bb車, 你地去边道買餸架?

伯爵府

Re: 氹仔街巿要上二樓, 你地去边道買餸架?

咁您唯有去超市gajawo

大宅

你咁叻一個人同BB用stroller去街街﹖
Do you walk to the market, that's why you can use stroller?
如果唔坐車。。。真係唯有行去百佳咋。
如果你用咩帶咪好D﹖

伯爵府

伯爵府

MegumiSan/babalala,

咩帶唔得喇, 佢成26pds, 十幾pds 果時我都腰骨斷喇..

同埋, 我買緊餸果時(10点幾)係佢nap time.
車仔睡得舒服ar.

我都有去百佳, 不過想知有冇其他choice遮.

如果出街食, 一來冇益, 二來等于要輪流食, 你知bb岁幾, 要行來行去, 只可坐定定最多30分鐘咋..

大宅

wah, 26磅﹐ 咩帶真係唔係好惦。。。
如果你都有去百佳嘅話﹐可以去下新苗﹐大昌﹐Gourmet(濠景)。呢幾間都可以行到嘅。

大宅

Hyper都ok的.

大宅

Hyper都ok的.

洋房

我將BB車放係凍肉檔前,抱BB上樓買餸,好多媽咪都係咁。

伯爵府

Lumpy,

請問hyper喺边ga ??
我住地堡街.

Lumpy 寫道:
Hyper都ok的.

伯爵府

MegumiSan,

新苗﹐大昌在那兒 ?

MegumiSan 寫道:
如果你都有去百佳嘅話﹐可以去下新苗﹐大昌﹐Gourmet(濠景)。呢幾間都可以行到嘅。

伯爵府

MichelleNgLeong,

呵...ic
但我買既時候, bb都在睡呢!

MichelleNgLeong 寫道:
我將BB車放係凍肉檔前,抱BB上樓買餸,好多媽咪都係咁。

大宅

Re:

大昌太遠啦~
新苗都要行一段路,就係君怡酒店隔離,前小小~
有菜,肉,和新鮮魚賣

[quote]
Happy小米 寫道:
MegumiSan,

新苗﹐大昌在那兒 ?

[quote]
如果你都有去百佳

男爵府

Re:

[quote]
godwin-mami 寫道:
大昌太遠啦~
新苗都要行一段路,就係君怡酒店隔離,前小小~
有菜,肉,和新鮮魚賣

[quote]
Happy小米 寫道:
MegumiSan,

新苗﹐大昌在那兒 ?

[quote]
如果你都有去百佳

大宅

哦,你住地堡街, hyper在氹仔衛生中心對面,你要搭34才去到的, 35號都得. 可能你會覺得遠,不過真係好好行的, 有菜,生果,肉,魚. 我就超鍾意去果度,一來近我家,二來d野新鮮過百佳好多,三來價錢唔貴. 不過我只會買食的野,用的野,佢一定會貴d的了.
我中學開始就住左氹仔,可是,我都只去過大昌買過一次野,因為佢d野...實在...唔多新鮮囉.

大宅

我果日行過,見君怡後面好似開來來喎, 最好去來來, 都唔好去新苗, 有人試過在果度買到假雞蛋.
奶奶就試過在泰豐買到怪味怪色的午餐肉.
所以一買食的野,我寧可去貴少少的地方.
聽聞間hyper老闆是開餐廳的, 所以佢d貨好d卦. 遲d果度間cafe都會開呀, 好期待~~~

大宅

係lor,個間cafe開黎開去都開唔到。。。激C人。
Hyper老細好似開濠景法國餐 lor! 不過都未食過。

總之哩。。。如果搞得掂﹐魚同肉一定要去街市買﹗
見到D新鮮野都開心D。

伯爵府

Hyper老細好似開濠景法國餐 lor! 不過都未食過。
係呀

佢地好大集團ga,d野係葡國一櫃櫃寄離,每星期一次係法國入海鮮

首頁

尾頁

跳至