親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

日本D奶粉係唔係平過香港好多呢?

男爵府

Re: 日本D奶粉係唔係平過香港好多呢?

我上星期聽"瘋show快活人"貴花田講,佢上次去日本,帶定一個"吉"行李箱裝滿奶粉,因為在香港一罐奶粉約要$150,在日本約要$80幾。但佢就無講有冇買其他藥,只係話買左d所謂日本製毛巾,以為都係平,點知在香港吉之島賣既一式一樣,仲平過係日本買。所以貴花田話日本買奶粉就真係平過香港。拎到死死下,都係抵。

子爵府

我舊年11月在池袋玩具反斗城買過明治大仔,係兩罐一pack的,2680yen一pack,加埋稅大約hk$90一罐咁上下,所以我買左兩箱

大宅

奶粉我之前去開日本都實買,不過通常都係寄返泥,因為自己拎又辛苦又side位,試過一次怕怕喇,去郵局寄仲好.不過而家都唔會自己買,因為香港online shop買得都好平下.

另外,藥可以買 "大正製藥"既ナロンエース,我買開好多年,真係幾洗得.初起感冒,頭痛,m痛....都ok,好過香港果d"xx痛".

大宅

2019勳章

小翠BB 寫道:
奶粉我之前去開日本都實買,不過通常都係寄返泥,因為自己拎又辛苦又side位,試過一次怕怕喇,去郵局寄仲好.不過而家都唔會自己買,因為香港online shop買得都好平下.

另外,藥可以買 "大正製藥"既ナロンエース,我買開好多年,真係幾洗得.初起感冒,頭痛,m痛....都ok,好過香港果d"xx痛".

請問感冒藥幾多錢? 幾多粒? Tks!

複式洋房

咁郵費要幾錢? ?-(

小翠BB 寫道:

大宅

IPSHIRLEY,

我會買大size,有80粒(每次食2粒).大約1500yen左右一盒.

gret,

如寄一箱8罐奶粉(以雪印計),用船運3-4個星期收到,$30一罐.其實平香港買小小,可能而家香港果d越做越平,所以我都唔突登寄喇.不過如果你想試下寄,記得check清楚郵寄位置,因為拎住d奶粉去郵局都幾辛苦(何況自己拎返hk).我平時係喺池袋toys r us買同埋去sunshine city對面郵局寄(其實sunshine city入面都有一間,不過係細行),應該最方便.**可問toys借車仔推過去**

禁止訪問

大宅

thank you sin

大宅

好媽媽勳章

而家日本Toyrus雪印大仔 一pack兩罐3499yen, 冇做promotion, 冇得用coupon save 100yen. 今日yen rate 6.334, 大約$111一罐, 香港網上買最平要$138一罐.

Japan Toyrus Bean Stalk

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至