跳至

首頁

尾頁

別墅

有沒日本奶粉賣

各位在星加坡的媽咪,想問在星有沒D日本奶粉賣?例如好似香港D系網上訂或樓上舖賣日本奶粉果D,因為我個B一路食開和光堂,我驚遲D去星住落唔知去邊度買俾佢食。
仲有,大家有沒D星加坡親子網介紹俾我呀?我找到一些但人丁很單薄,只有問既人都沒答既人。Thanks.

大宅

醒目開學勳章

Re: 有沒日本奶粉賣

[size=medium]kidmanzh

之前都可以係伊勢丹及明治屋到買到和光堂,但依加又缺貨0左好幾個月。
另外,lee邊無網上訂或樓上舖賣日本奶粉果D(所知就無喇),如果妳搵到最好通知埋我。謝
bb如果淨係可以食和光堂,最好一次過帶多d過黎就穩陣d,如果唔係就要好似我個b0甘,無得食和光堂咪食A+囉。

別墅

[size=medium]kidmanzh

我BB食緊明治. 係SG係完全沒有無網上訂或樓上舖賣日本奶粉果D. 我之前同HK一間網上訂 " RE-ON", 佢地話攪緊係 SINGAPORE開, 將會係今年喎 不過你最好學 Bryanmami 話: 最好一次過帶多d過黎就穩陣d

民房

Kidmanzh

I bought a can of 和光堂 0-9 months powder at Isetan a month ago. But the one for 9 months and above was out of stock. Don't know when will they have again.

Bryanmami

May I know where is 明治屋? Thanks.

大宅

醒目開學勳章

[size=medium]kilasing

[size=medium]明治屋 click here

民房

Thanks, Bryanmami.

別墅

多謝大家,睇黎我都系帶多D穩陣。仲有想問下各位媽咪,我之前系星住過一小段時間,發覺D蔬菜好似幾貴下,唔知大家會系邊度買比較平D,同埋濕Market通常會唔會平過SuperMarket?謝謝。

民房

I prefer to buy vege at wet market because the quality is better than supermarket. Of course the price is more expensive at wet market.

大宅

醒目開學勳章

同意!

I prefer to buy vege at wet market because the quality is better than supermarket. Of course the price is more expensive at wet market.

民房

I found Isetan Scott has new stock of both kinds 和光堂 milk powder last Sat.

大宅

醒目開學勳章

kilasing

多謝報料,等我入番些少貨比bb做甜品先得

民房

甘有無明治買呢?因我9月才回SG住怕無得賣!!!

別墅

[size=medium]princesslui

你好, 在SG係沒有買明治 :cry: 我bb都係食明治. 我係香港ship to sg ar :-x

大宅

dear all,
想問下各位日本奶粉同其他有咩分別? 有咩好處? 點解你地寄到要比bb食? ?-(
My baby, Geralyn 瑋瑋, was born on April 7, 2004

民房

fatchewbb
你係香港ship to sg運費要幾錢?我同老公講比BB食日本奶粉,佢話有無須耍呢?同埋SG無得賣点算?甘我HK有朋友食雪印話幾好,甘做媽媽一定係想比个B食好而D價錢又差不多!!!我有諗過帶多D返去,但帶得幾多呀......所以好煩!!!BB就出世啦!!

大宅

醒目開學勳章

princesslui

如果妳無一個周詳既方法可以係其他地方買到日本奶粉到sg,都要試試比bb食本地買到既奶粉先,本地只可以買到和光堂一隻日本奶粉0甘大把,但買到既地方少及供應唔穩定,今日我去睇過,真係好好彩,仲有一大罐0甘多,4得未! 都唔知仲會唔會有貨上架添,又或者要再等2個多月先有貨 lu,下週再去睇睇!

大宅

請問有冇人話我知日本奶粉有咩好? 因為我個女其實已經介左奶,但係最近佢突然話要奶奶,我覺得佢之前飲既太甜,想轉下其它牌子,而且我下個月去日本,如果好,我可以入貨,有冇人請講講日本奶粉有咩好? TKS!
My baby, Geralyn 瑋瑋, was born on April 7, 2004

大宅

醒目開學勳章

[size=medium]CeCe

我都唔知日本奶粉有乜好 總知人食我咪比舊飯食囉(買到既話就每晚一樽,日頭果兩樽飲番A+)。
話聲妳知,日本奶粉(大仔奶粉)係食到3歲,妳囡囡如果肯飲鮮奶咪仲好,我都開始比舊飯飲鮮奶,每日少少0甘飲就唔會對奶既味到太固執。

別墅

[size=medium]princesslui

我D奶粉係我每次番hk訂,然後自己寄倉番sg.每次最多只可以帶16 罐. 講真,你如果唔係成日番hk or 冇人幫你帶,我都唔suggest. 至於你問從hk ship to sg,,,(by ship or by air) 凡係奶類入口到 sg 都需要licence. This is sg goverment law. 你係要到sg goverment 申講licences. 仲要你之前比一罐奶粉佢地test. 如果冇問題就ok.大約 test 1 month. 你知啦 goverment people 做嘢幾咁快啦
我都好明白你話: 做媽媽一定係想比个B食好,所以之前攪咁多嘢我都你 不過我之前太得閒,所以先去攪. if you any ask or help, let us know

民房

fatchewbb
Thanks!!你話寄倉最多帶16 罐,甘係咪坐SQ?同埋你指一个人帶16 罐定係加埋老公的BAGGAGE ALLOWANCE??但你仲有幾多BAGGAGE先?我都有諗過寄倉帶返去!我想問你BB一个月食幾多罐?我朋友同我講一个月3至4罐,甘即係帶3箱就差吾多食到9个月,之後食咩Brand都無所謂啦!都開始食其他野eg:rice係吾係???

ship to sg原來甘煩我一定吾會攪,之前攪隻貓貓去sg都好煩最終都係比錢Agent攪!!

我想問你有無請人幫你照顧BB?因為我無 :-( 要自己一手一腳做所有野,會係点呢? 仲有3个星期到預產期,好緊張!!

首頁

尾頁

跳至