懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

通常幾時知男、女?

我現在13週,不知大概幾時知是男 or 女?除了結構性超聲波外,還有什麼大型照的項目呢?

大宅

陪月勳章

Re: 通常幾時知男、女?

有些人就話三個月可見到是男是女,但我上次去c+照醫生都話見唔到住喎,咁我諗等四個月會準些,我現在15w1啦.明天去政府到見醫生唔知會唔會幫我照呢?如果佢唔照下星期去c+到check 都會照 :lol:
仲有咩大型野照,你做左唐士綜合test未呀,我自己都係做唐士同結構咋..醫生話如這兩樣都無事個bb出來都會好健康架..

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

我醫生話最快都要20-22周才睇得清楚, 所以太早知道未必係好, 因為通常都唔準.

民房

我現在40週.18-19週知BB是男!!

男爵府

13週可以知道啦,我12週8日時去私家照,佢已可以講比我知係男仔,生出來都係男仔。

別墅

12 weeks 照 oscar 時醫生同我講話係仔, 仲 show 比我睇仔仔果度, 不過份 report保守d寫好大機會係仔, 20 weeks 照結構果陣份 report 好肯定咁寫係仔, 生出嚟都係仔.

大宅

通常3-4個月就知道啦,我15週半就照倒而且仲好肯定,之後,早兩日去做結構性再照一次,結果都是一樣,不過,早d定遲d都照倒係好睇bb照果陣合不合作,有冇擘開大脾仔...

http://www.lifeconceptshk.com/

男爵府

我果時12週到照oscar果時,dr都話bb有野突起,佢用應該黎形容囉!!!係仔仔,到20週果時,都係話仔!!!

大宅

我都係12週就知道啦, 再照結構性時就好肯定

大宅

我o係私家產檢,其實由12week開始,每次超聲波都有機會睇到.
如果係仔仔,12week照oscar就睇到,因為睇到有野凸出泥,不過醫生都唔會肯定咁講,只會話有機會係仔.相反,係女女就冇咁快睇到,因為唔敢肯定.通常醫生都會照結構性先會肯定到仔定女(如果bb合作的話),如果係女女就會見到有3條線的

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我上一胎係14wk就照到係仔,今胎12wk照oscar時醫生話bb對腳夾住左仲未睇到住

大宅

畀面勳章

我12週到照到la

洋房

It is easier to identify a boy faster than girl. My first one is a girl, the doctor confirmed in 20 weeks. Now, the second baby, I'm 14 weeks, my doctor confirmed me he's a boy at week 12.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

如果次次照阿b都係側身或者背脊, 咁係咪照唔到性別?

首頁

尾頁

跳至