自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

家 長 月 花 五 千 栽 培 子 女

中 大 鄧 廣 良 ( 中 ) 認 為 , 基 金 計 畫 屬 前 瞻 性 , 應 趁 政 府 財 政 充 裕 時 推 行 , 家 長 一 定 會 支 持 。

(星島日報報道)本港家長普遍有望子成龍的心態,願意花費不少金錢培育子女。一項調查發現,約兩成家長每月花費超過五千元栽培子女,但逾三成家長,並沒有為子女作任何儲蓄和投資。負責調查的機構建議,家長應盡早為子女制定長

大宅

Re: 家 長 月 花 五 千 栽 培 子 女

o個五千蚊通常用o係幾多個課外活動度呢?
咁個小朋友咪由朝到晚都無時間休息?

侯爵府

睛靈勳章

其實d家長比咁多課外活動比小朋友, 有冇問過佢地中唔中意架 ! ?-(

子爵府

咁樣個小朋友都幾慘喎,未冇時間去做d童年做既野 :-( :-(
我一定唔會比我自己仔仔咁辛苦囉
我只雖仔仔一星期學一兩樣野已經好滿足喇
一定要學d 有用既野咁就可以了 :mrgreen: :mrgreen:

男爵府

2019新春慶豚圓

我哋付出嘅心機都唔止五千啦!係天文數字呀!

男爵府

我個子今年k2,都有上英文班、畫畫班同跳舞班,但全部都係佢鍾意的,佢仲同我講話可唔可以去多d喎。

大宅

別墅

詠豬媽 寫道:
我哋付出嘅心機都唔止五千啦!係天文數字呀!

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

咩叫做有用? 選興趣班最好還是以孩子興趣為依歸比較好.
tobykin2006 寫道:
咁樣個小朋友都幾慘喎,未冇時間去做d童年做既野 :-( :-(
我一定唔會比我自己仔仔咁辛苦囉
我只雖仔仔一星期學一兩樣野已經好滿足喇
一定要學d 有用既野咁就可以了 :mrgreen: :mrgreen:

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

子爵府

佢地鍾意將d錢掟落鹹水海,又辛苦埋d細路!

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

大宅

我真係拎唔出咁多錢出黎俾d小朋友去學咁多野,,
佢辛苦我又辛苦,,
習中d學1,,2樣咪算囉,,
同埋最緊要小朋友真係有興趣""
唔可以迫..,,

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章

我都有俾大女去學野,但係唔會好多囉~一個星期都係畫班,粵劇班,樂器就大個d先再考慮下!!因為都好貴~學太多太辛苦喇~依家我大女先4歲,雖然佢地你屋企真係會好無聊咁~但俾佢日日去學野,佢個腦都辛苦...

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

邊有咁多錢比佢學咁多

大宅

真係唔出奇, 大有人在.......

(我自己就無咁多錢, 只係每月用去$1,300左右啦..)

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

有時迫得太緊都會反效果架喎
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

子爵府

5000一個可能多左d,有d人月薪先係5000,2個就好d.我計下計下,我一個都差不多千幾,遲d細既學埋真係成3千幾.我會分一d去學平野,一d去學貴野lor..好似童軍咁,吾多要錢,學校d興趣班又好平.學琴呀,中英數個d就貴d咁lor~400萬真係吾知計吾計去海外讀書呢?我而家都儲緊呢畢錢.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題