在職全職

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

Re: 有無人係全職太太???

dianacheng,

歡迎 歡迎
妳做左全職媽咪/太太幾耐丫??

大宅

ansonbbma,

當初係咩原因令妳辭工做全職太太?? 其間妳有無諗過出返黎做野丫?? 我而家十五十六, 都唔知返唔返好, 成日都好想搵工出黎做返野, 但當有工見, 見完之後, 個心又有d唔係好想做噤. 唔通我已經懶左

禁止訪問

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我同老公結婚只有5年,之前3年我地同居時我已經冇做嘢,可能因為老公係做生意,錢唔成問題,所以就由得我唔做嘢,我諗我再出嚟做嘢機會好微,我已經懶左啦

火火山 寫道:
ansonbbma,

當初係咩原因令妳辭工做全職太太?? 其間妳有無諗過出返黎做野丫?? 我而家十五十六, 都唔知返唔返好, 成日都好想搵工出黎做返野, 但當有工見, 見完之後, 個心又有d唔係好想做噤. 唔通我已經懶左

翡翠宮

我同老公結婚只有5年,之前3年我地同居時我已經冇做嘢,可能因為老公係做生意,錢唔成問題,所以就由得我唔做嘢,我諗我再出嚟做嘢機會好微,我已經懶左啦

火火山 寫道:
ansonbbma,

禁止訪問

大宅

ansonbbma,

好幸福丫!! 老公負擔得起, 當然唔好做野, 照顧仔女同屋企. 起碼唔駛出黎做野噤受氣丫嘛, 噤妳平時會做d嘜野架?

翡翠宮

我仔仔2歲7個月

1106 寫道:
ansonbbma,

你仔仔幾多歲呀?

翡翠宮

其實我唔係成日做家務,鄭係照顧呀仔我已經好辛苦,好彩老公都會幫手做吓家務,煮飯我又唔係成日煮,一個星期最多煮3日,其餘都係出街食,有時我都覺得我好鬼懶

火火山 寫道:
ansonbbma,

好幸福丫!! 老公負擔得起, 當然唔好做野, 照顧仔女同屋企. 起碼唔駛出黎做野噤受氣丫嘛, 噤妳平時會做d嘜野架?

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

我仔仔一到2歲已經好曳,無時停,鄭係湊佢已經想死,好彩而家返左學好啲,而我平時既時間表就好簡單,呀仔10:00點起身飲奶,之後就同呀仔玩吓睇吓電視,之後食嘢,過一陣13:00點呀仔返學,我就買餸,上吓網睇吓電視,16:30呀仔放學,沖涼飲奶食麵包之後訓覺,21:00老公返黎,之後食飯睇電視,過一陣呀仔訓覺,我地就沖涼上吓網,最後訓覺,係咪好簡單好悶呀

大宅

1106,

妳無事丫嘛?? 好返未?? 記住多d休息同飲多d水, 會快d好架!! 不過近來出街都見到好多人咳, 所以要小心d丫...

第日妳要煮飯既話, 我地交流下食咩餸丫, 有時真係諗到頭大架. 煮餸真係煮得多就識架啦, 同埋我間唔中都會去我媽度偷師, 學下佢點煮, 有時煮野都有少少秘訣架. 我一個禮拜煲三次湯, 每次煲兩日既份量, 因為我老公好鐘意飲湯, 所以就會煲得密d, 不過有時我想偷懶就滾下湯噤, 而家天氣熱最好滾湯, 唔駛煲到間屋噤熱丫嘛.

妳老公就好啦, 肯聽妳講野, 我老公平時返到黎都唔願講野, 噤都算啦, 咪我同佢講我發生既事囉, 但佢都表現到唔係好想聽噤, 所以久而久之我就會諗佢辛苦, 唔好煩佢啦. 而家通常係佢返黎心情好既, 先有野講, 佢心情唔好既, 佢又想呻, 我就聽佢呻囉, 我都好少講我d野比佢知. 我都想佢聽下我講野架.....

我諗唔成功啦, 因為上星期見個時原本話今個星期三前通知, 岩既話會今個禮拜簽埋約, 但後來又話會今個星期一(既是昨日)通知喎. 星期一都過左啦, 收唔到電話, 無機會了. 唯有安慰自己, 份工都唔係好岩自己遮, 因份工要返七點半, 我要五點幾起身. 不過有時見工真係見到個人沮晒, 好似自己好無用, 好唔得噤, 唉, 真係覺得自己好失敗.

大宅

大宅

大家好

自我介紹:
將會是七月份媽媽
剛剛成為全職太太
七月份開始是全職太太+媽媽
老公怕我會悶
我安慰他
由我第一日開始工作
已經夢想將來是全職太太+媽媽

禁止訪問

禁止訪問

大宅

1106,

七月中
心情緊張又心急

緊張: 怕會突然胎動
心急: 想早日見bb

1106 寫道:
恭喜晒!7月就快到喇,月頭定月尾呀?
應該準備晒d野啦???響邊間醫院生呀?
心情如何呢?
我11月先生,但宜家已經好緊張,因為好怕痛 :-( :-(
你有bb湊,一定唔會悶既,仲辛苦過返工添呀,叫你老公放心都得喇!

禁止訪問

禁止訪問

首頁
12345...6

尾頁

跳至