跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇全職湊b媽咪ar??

有冇全職湊b媽咪ar??

我住大埔ga, 妳地呢???

因為我公司突然結業了, 前日都重番緊工ga!!!

咁得閒, 得閒可以約出來交流下, 可以做家訪, 等bb對多o的人, 同其他bb玩

妳地有冇興趣ar??

大宅

Re: 有冇全職湊b媽咪ar??

我都係啊..
不過係第2胎啦
點解你公司會突然結業?
咁你ga人工就攞唔到啦..... :-(
得閒可以傾下計
但係要出門就唔多方便
因為要照顧2個好麻煩啊
有時會搞到自己好忟憎

大宅

我都係全職,我係因為正想轉工時點知有左,咁本身份工就快last day,咁就變左全職媽咪,我係第一胎,而架個心郁郁想搵工,但又想湊B,但又夾唔到時間返工

大宅

出黎見面都可以呀,不過等BB大D先,同埋睇下其他媽咪意見

男爵府

報到先, 好開心暫時重係全職媽媽, 遲d要搵工lu. 公司突然結業有無補足比你?

子爵府

我都係全職媽媽呀!!
你公司突然結業,咁你仲有冇唸住會再搵野做??
我就係因為岩岩辭左職唸住抖下就再搵工,
點知咁岩有左(都唔係咁岩既,一直都努力緊架 )
而且又成日見紅喎...所以就冇搵野做,
仲疊埋心水做全職媽媽囉,
老公叫我等第時生多個b揍大埋先再唸出黎做野

洋房

hi, me too.
都是全職媽媽, 無工人幫手,
若有機會都想跟大家見面交流下。
my baby boy is 2 months & 4 days la!

洋房

我就是給公司terminate左,之後材知道有左。
老公同樣叫我揍大bb先再唸出黎做野。 :-P

大宅

hello.. 我暫時都係全職媽媽啊...
第一次做媽媽.. 感覺都仲唔係好真實啊
有時搞唔掂, 估唔到龍豬仔想要乜, 見到自己身材走晒樣, 都幾後悔生咗架 :tongue:

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章

我都係全職媽咪,不過我係一放完產假辭工。

自己一個湊BB真係幾辛苦,老實講,仲辛苦過返工,不過我又唔想錯過BB成長過程嘅每一秒,所以幾辛苦都頂硬上!

大宅

各位全職媽咪加油喔~~~~!!

民房

Hello!我都係啱啱辭左職,因為原本有人湊bb但最後又唔湊,所以辭左職囉!唉~有時一個人對住bb真係幾大壓力ga~老公d屋企人又多多意見!但見到bb笑又真係好開心 :-P

男爵府

pauljr 寫道:
我都係全職媽咪,不過我係一放完產假辭工。

自己一個湊BB真係幾辛苦,老實講,仲辛苦過返工,不過我又唔想錯過BB成長過程嘅每一秒,所以幾辛苦都頂硬上!

我都係呀, 你洗唔洗補水比公司?

別墅

好開心見到你地d全職媽媽,我就番工la,bb婆婆湊,我就日日放工去亞媽道,再回家,不過婆婆住荃灣,我就住粉嶺,係灣仔番工,我見咁多全職媽媽就心郁郁,可能要過左暑假先考慮......
....唉...唉,都唔知點好...

別墅

hello, 我都係全職媽媽, 雖然有個工人, 但完全幫唔到手, 做嘢就只做1/3, 比我知道後, 她便跟我說佢唔鐘意, 所以唔做! 佢咁唔聽話我點敢比BB佢湊呀?! 叫她落留下買報紙, 佢就半個鐘都唔返, 仲講比我聽佢原來去咗約其他工人放假去玩, 叫佢掉拉圾, 佢連我隔離屋嘅工人都friend埋, 所以買餸都係我哋做埋, 費事佢四圍去, 我哋仲要諗埋佢三餐嘅餸(因她不食猪), 叫佢抹窗就踏爛我厨房塊無逢石, 鑊又比佢整爛, BB衫又比佢洗到染晒色, 話佢就黑面又唔改, 我已經要自已湊BB, 仲要服待理個工人, 真救命! 尋日終於忍唔住決定要炒佢.....唉, 無佢我仲無咁辛苦呀!

民房

she really is incompetent. and she is deserve fire.
By the way, where she is from.
I plan to hire one next year.

民房

she really is incompetent. and she is deserve fire.
By the way, where she is from.
I plan to hire one next year.

民房

i live 粉嶺 too. my baby is 17months.how about yours

子爵府

李做咩,
嘩.....你似工人多過你工人係工人喎(希望你唔介意我咁講)
如果比著我,我一早就炒左佢啦,
咩叫唔鍾意做呀?唔鍾意就唔做??咁你叫佢返鄉下做少奶啦,
做咩要黎香港做工人???真係〝鄧〞你激氣

我就冇人幫手,我自己一個人揍包包囉,
不過有度好,我同62、99一齊住,
而且62又退左休,咁買餸同煮飯就62做囉,
我就一心一意照顧包包!!
但係今次包包病得咁慘都係因為62、99而起........
所以真係有好有唔好 ?-( ?-(

大宅

報到! 5月31日剛辭職, 打算專心照顧2個仔女.

唉!其實工人真係有好有唔好. 就算幾咁好, 有時都好激氣. 不過只係過度only, 等bb大啲, 就可以唔請工人, 到時就唔駛再受工人氣了!

Cheers,
Kam

首頁

尾頁

跳至