夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

為何男人會這樣?

很多男人做出自己親手破壞了家庭的事,真的令人心痛!(包括自己嗰個!!) :-(

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 為何男人會這樣?

出面太多引誘, 男人多數又無定力
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

複式洋房

我以前果件都係,不過已經成了past tense

大宅

真係好難搵到個好嘅,好果 d 都比人 "mark" 晒啦!

Irene_Lo 寫道:
很多男人做出自己親手破壞了家庭的事,真的令人心痛!(包括自己嗰個!!) :-(

大宅

2019新春慶豚圓 畀面勳章

juicypig 寫道:
出面太多引誘, 男人多數又無定力
agree,如果佢地係夠定力既,就唔會做出d令人心痛既事啦
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

明刀明槍有第三者不是最可惡
最憎有d明明同人有野, 曖曖昧昧咁
但係又打正旗號話佢地係朋友
光明正大咁來往...
好憎呢d
但係佢地既老婆又無野可以做到
鬧佢: 又俾人話小器敏感
唔話佢: 又驚星星之火...

侯爵府

畀面勳章

男人永遠是賤的

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

啱,唔係點會叫賤男人

bobohello 寫道:
男人永遠是賤的

大宅

一句是:心痛加心傷,唉!男人幾時才會學明白珍惜及悔改呢!

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

總覺得,以賤男人尼講,如果在佢未犯賤之前,D賤男好似唔賤對唔住自己,一於用個家尼賻一舖,試吓出面D雞又好,試吓溝女又好,當個家要散,先知後悔,但個家未散,佢地就偷說 "好釆",遲吓又衰過。我地D女人一係同D仔女過新生活,一係就懷住條刺生存。

洋房

係人格問題,唔好減輕為定力問題

伯爵府

好媽媽勳章

我都覺得係
當然, 定力好無, 同人格都有d關
如果一個人佢對家人有責任感, 有承擔感, 自然定力會大d
我見過身邊有d男人真係好正直
我都信佢地唔會亂咁玩男女關係
佢地待人處事好光明磊落, 就算同異性朋友有正常社交都會同老婆講清講楚, 唔會鬼鬼鼠鼠
如果老婆真係介意, 佢地亦唔會再同呢d異性朋友單獨來往
呢d就係俾到女人的安全感..

我好怕有d男人, 成日話怕女人煩, 怕女人多心
而乜都唔同佢講..搞到女人估來估去, 好玩咩?
講真, 如果你真係同異性來往, 係無野既, 做乜怕同老婆講呢?
如果老婆擺明唔鍾意既, 做乜你仲要同異性來往呢?
我真係唔信無左一兩個朋友有咁大問題

將心比己, 老婆單獨同其他男人來往, 男人又接受到嗎?

大男人 寫道:
係人格問題,唔好減輕為定力問題

洋房

其實係咪大部份既男人都要採吓野花至安落

複式洋房

我都發覺現在的男女關係越來越隨便, 人既道德觀念好簿弱

禁止訪問

複式洋房

..好多男人D諗法係好自私既..!!佢地口口聲聲話要應酬..就可以成機出去玩..但做老婆既就要多D留係屋企睇住D仔女!!真係好可憐LAW!..

其實香港地要搵到D好有安全感..又誠實信得過既男人實在太困難啦..!當然講真..女人係比較多疑心!但係D男人實在太鍾意講大話..做埋D鬼祟野啦...!最成日講既大話係==>明明放左工都話未放工..要OT!!

如果另一半可以比到足夠既信心比自己太太..我相信做太太既就唔會日鵝夜鵝..或者成日CHECK對方手提LAW!

佢地D男人唔會將心比己..企係對方既角度諗下..淨係識得同D豬朋狗友吹水呀...一係就成日打機..連個仔喊都唔理..!

近幾年..好多香港男人都返大陸娶老婆..因為好多內地既女性只係識得SAY YES,唔會SAY NO!!我想講並唔咪內地D女性好D..靚D...而係佢地唔識反抗..只係識遷就D男人...!車..

珍珠宮

松鼠仔 寫道:
..好多男人D諗法係好自私既..!!佢地口口聲聲話要應酬..就可以成機出去玩..但做老婆既就要多D留係屋企睇住D仔女!!真係好可憐LAW!..

其實香港地要搵到D好有安全感..又誠實信得過既男人實在太困難啦..!當然講真..女人係比較多疑心!但係D男人實在太鍾意講大話..做埋D鬼祟野啦...!最成日講既大話係==>明明放左工都話未放工..要OT!!

如果另一半可以比到足夠既信心比自己太太..我相信做太太既就唔會日鵝夜鵝..或者成日CHECK對方手提LAW!

佢地D男人唔會將心比己..企係對方既角度諗下..淨係識得同D豬朋狗友吹水呀...一係就成日打機..連個仔喊都唔理..!

近幾年..好多香港男人都返大陸娶老婆..因為好多內地既女性只係識得SAY YES,唔會SAY NO!!我想講並唔咪內地D女性好D..靚D...而係佢地唔識反抗..只係識遷就D男人...!車..

我睇完你段野簡直要拍手丫~!講得好好~

首頁

尾頁

跳至