烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

想增強小朋友抵抗力,哪隻honey好

如題,在哪兒買?幾錢?

大宅

Re: 想增強小朋友抵抗力,哪隻honey好

Manuka Honey 麥蘆卡蜂蜜

Click here
   咪.......咪.......咪.......

伯爵府

維特健寧小兒0之蜜

複式洋房

我都俾兩個囡食維特健寧小兒0之蜜,好味道!

:oops: 千歲公主 :oops:

大宅

我個囡都係飲維特健靈小兒靈芝蜜,係好多朋友介紹~

kkchiu,

聽人講話Manuka Honey 係可以醫小朋友鼻敏感,
你知唔知道小朋友幾大個可以開始食呢?

大宅

gotgot 寫道:

kkchiu,

呢樣我就唔清楚,請問有冇其他媽咪知道?
   咪.......咪.......咪.......

大宅

我仔仔歲半時已開始食!
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

大宅

thx!!

kkchiu 寫道:
[quote]
gotgot 寫道:

kkchiu,

呢樣我就唔清楚,請問有冇其他媽咪知道?[/quote]

大宅

醒目開學勳章

請問各位維特小兒靈芝蜜 幾錢? 邊度買最抵??

係唔係護協買Manuka Honey 平d 呀??

侯爵府

好媽媽勳章

kkchiu 寫道:
[quote]
gotgot 寫道:

kkchiu,

呢樣我就唔清楚,請問有冇其他媽咪知道?[/quote]

西醫話小朋友食honey, 最起碼一歲以上先可以食, 因為honey入要有一種物質(我唔記得係乜野名),太細的小朋友的腸胃未發育健全, 係消化唔到, 會令小朋友中毒

大宅

因小朋友近幾個月較容易病(發燒-感冒,扁桃腺發炎),差不多一個月就一次,2.5岁了,9月返埋學唔知會點以前有媽咪小朋友食了honey後身體好了

大宅

醒目開學勳章

前幾日有朋友帶我去 一間連鎖健康產品店 MekX 搵到 Manuka Honey 賣緊$159 會員仲有 10% discount

水晶宮

Manuka係好好呀,對鼻敏感真的有幫助.我有段時間成日鼻敏感,食佢都有唔錯既效果.
但要留意,小孩子大細個真係不宜給他們吃蜜糖,因為蜜糖係高致敏原的食物.
新生農場(大圍地鐵站內唔洗出閘,西鐵南昌站都有,價錢唔貴;有d地鐵連鎖店好貴,特價左都仲係貴過人地正價)

男爵府

請問 UMF? 幾多g?
原文章由 RSP325 於 07-7-2 00:23 發表
前幾日有朋友帶我去 一間連鎖健康產品店 MekX 搵到 Manuka Honey 賣緊$159 會員仲有 10% discount

大宅

原文章由 方方媽媽 於 07-7-2 01:03 發表
Manuka係好好呀,對鼻敏感真的有幫助.我有段時間成日鼻敏感,食佢都有唔錯既效果.
但要留意,小孩子大細個真係不宜給他們吃蜜糖,因為蜜糖係高致敏原的食物.
新生農場(大圍地鐵站內唔洗出閘,西鐵南昌站都有,價錢唔 ...

那麼2.5岁每日一杯算不算太多

大宅

原文章由 方方媽媽 於 07-7-2 01:03 發表
新生農場(大圍地鐵站內唔洗出閘,西鐵南昌站都有,價錢唔 ...

2.5岁每日一杯算多嗎?

首頁

尾頁

跳至
熱門主題