親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

正呀!檳城、浮羅交怡、吉隆坡

早排看見去浮羅交怡的Topic,看了後馬上搵旅行社攞知料。終於比我搵到非常超荀的旅行團。玩足6天,團費只是@HKD2,899。團費以抱了浮羅交怡的海底世界和吉隆坡的神奇冒險樂園及非洲水上樂園的入場費。有很多旅行團只去浮羅交怡而不落吉隆坡的。吉隆坡最值得去便是冒險樂園及水上樂園。是否好正啦,一個團去了兩處不同的地方。我們7月7日便出發,避開暑假團,旅行社是永X(大大間,安全D)團號PGG06R。小朋友去完旅行回港便參加暑假班,佢哋冇須要miss咗D暑假班,我們就不須參加D加價的暑假旅行團,是不是數口好精啦!這便是師奶的本色!

複式洋房

Re: 正呀!檳城、浮羅交怡、吉隆坡

但係你個tone好賣廣告feel

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

I joined the tour (PGG06R) in 2005 for just $2299!

別墅

Hi

We will be going off to KL, Penang and some other places around KL as well. But we are going on our own instead of joining a tour during the summer holidays. So I am also checking of the places we can go during our stay.

Do you know if Sunway Lagoon the same as 冒險樂園及水樂園? If not, then where about is 冒險樂園及水樂園?

As for Penang, where are the places you will be going? Fruit farm could be one of the places we can visit ( I guess we will stay on the beach or the poolside most of the time).

We will be going to Cameron Highland as well for a night (which is around 2 hrs drive on our way back from Penang. The hotel we chose is rather expensive, hope it will be nice).

別墅

唉!真喺慘,搵都好料Post出講比你哋知。人地"錦"大間旅行社,洗鬼搵我幫佢買地買廣告。有人知道西X、Sxgx、吉之鳥....大減價都Post出嚟啦!佢地又買廣告喎?!冇"引"!

Hi JChan,
2005年的旅行團是很平,當年我去泰國5天,團費都是$999-。我想問你當年PGG06R好不好玩?可否告知,謝!

Nelly

大宅

你又唔好咁講,人地都係講笑啫
我上星期去完吉隆坡回來,都幾好玩
我跟星x,領隊同道遊都好搞笑,好好玩

去果到買cartree,bodyshop等如香港8折都幾抵架
我仲買左好多沙爹魚乾同荳蔻膏

珍珠宮

NellyMak

你係去問佢地有乜荀團 or 佢起賣晒廣告咁
真係好抵玩
住d酒店唔知靚唔靚呢

男爵府

NellyMak,
我都係諗住參加呢個團呀, 我打算7月9日出發, 不過我仲未報呀 ? 你咁早報既, 知唔知成團未 ?

同埋我之前問過佢話星期5,6,日出發貴$200架, weekday出發就平$200
大家好!我叫"晴晴", 我係2002年12月4日出世架 ! 我係媽咪爸爸的心肝寶貝 :-P

別墅

Hi 好姨,

Of course NO la!喺我自己上網"族"間旅行團down load D 資料嚟睇呀!至於你想知道其他資料,你可打電話問問啦!冇唯再引人唔會啦。

別墅

Hi lokching,

當日我報團時都想報7月9日的 (因為只得逢星期一、二、四&六出團),但計吓計吓囡囡要miss 2日的常規課外活動。如果報7月7日的話,她只miss 1日的常規課外活動,如補堂都容易D安排。還有,My Boss攞少一日大假喎!至於團費方面,7號、9號&10號都是Same Price,往后的日子便會加價啦!

男爵府

NellyMak,
咁知道成團未呢 ?
大家好!我叫"晴晴", 我係2002年12月4日出世架 ! 我係媽咪爸爸的心肝寶貝 :-P

別墅

Hi lokching,

旅行社話好大機會,因為還有三個星期才出發。你哋會有幾多人去旅行呢?我就3大1小兩間房。希望到時與你成行啦!

大宅

HI, NELLY MAK

我想請問咁你的小朋友咪要請假囉, 我都想帶兩個小朋友去旅行, 但她們都是14號才開始放, 暑假去又唔抵, 請問你知唔知暑假價錢. 如果請假咪要請幾日?

別墅

Hi Ting Tung Ma,

好似加幾百元一位,唔記得啦!你可以打電話問吓,便知團費。我的小朋友7月6日派成績表,7月9日見家長,我會提早見家長,家長日小朋友不用回校,所以7月6日下午便開始放暑假啦,不須請假。你會問點解佢"錦"早放暑假,因為學校評估(考試)週沒有提早放學,照平日上課時間放學,所以可以早成個星期放暑假。至於你的case,小朋友是不是7月13日派成績表,如果是的話就good fit,7月7日出發7月12日回港(6天團),小朋友7月13日回校取成績表。希望幫倒你!

大宅

請問除了浮羅交怡景點外, 還有邊到是必去?

首頁

尾頁

跳至
熱門主題