夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

老公成日

del
del
del
del
del
del

[ 本文章最後由 infoking 於 07-7-27 23:32 編輯 ]

子爵府

Re: 老公成日同ex傾電話,你地會點做呀?

你唔比佢傾,佢都會出街傾.返工又傾,管唔到唯有以毒攻毒,自己搵個投契既異性朋友黎交流下啦!

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我都無咩辦法.....都係會直接同老公講: "我唔鐘意你同ex有聯絡。將心比己, 如果我又搵番ex男友傾電話, 你認為如何?"

洋房

Re: 老公成日

deldeldeldel

[ 本文章最後由 infoking 於 07-8-2 02:11 編輯 ]

洋房

[ 本文章最後由 infoking 於 07-8-2 02:12 編輯 ]

子爵府

冇用架!佢只會覺得你專制,嚴重既更會反感
infoking 寫道:
我有諗過唔俾佢再打機,咁佢地就無藉口再傾電話啦.......

侯爵府

咁大個人, 點唔比佢打機呀! 你咁講咪仲衰.
如果係我, 我會直接同佢講我唔鍾意, 如果佢聽左都照做都無辦法, 唔通日日為左呢件事日嘈夜嘈咩.

子爵府

你c6同我c6一樣都係咁自私,講到尾都係佢得你唔得!上星期我都係同c6為呢D問題嘈交!佢初頭重當我講下唔會搵個ex,我就搵比佢睇 :tongue: ,等佢咪當我"流"
infoking 寫道:
我都咁同佢講: "我唔鐘意你同ex有聯絡。將心比己, 如果我又搵番ex男友傾電話, 你認為如何?"咁佢話咁唔同呀,佢地只係傾打機既事喎..........

洋房

[ 本文章最後由 infoking 於 07-8-2 02:12 編輯 ]

伯爵府

畀面勳章

樓主你老公見你黑面都識收線......我個c6佢繼續傾, 仲同人出街食飯添。
有一次我都見過佢個ex, 佢話介紹左比我識, 就可以繼續同個ex來往, 以示清白喎。
不過之後佢地出去食飯, 就再冇我份。每一次佢都話我知同ex食飯, 我次次都發嬲, 不過佢都係咁, 我都冇佢計囉。
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

洋房

[ 本文章最後由 infoking 於 07-8-2 02:13 編輯 ]

洋房

[ 本文章最後由 infoking 於 07-8-2 02:13 編輯 ]

別墅

我無呢d經驗,不過我一定強烈表達我既不滿。

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

一定會問佢點解要咁做? 乜得嚟咁多嘢傾? 做乜咁大胆向死神挑戰? 最後會問佢, 如果你做相同行為, 佢會點諗?

翡翠宮

其實,另一半同ex有聯絡無問題,最主要係睇另一半的態度~~~
如果佢每一次同ex傾電話都大大聲聲,光明正大咁傾,傾完又會講番佢同佢ex的對話,咁就無問題~~~
但相反,每次都鬼鬼祟祟,好似唔見得光咁,問親佢就唔多願講,我諗係正常的女人都一定會唔鍾意喇!!!

民房

直接話比佢知我會唔開心囉, 同埋會提醒佢, 大家都係有家有室既人, 就算人地主動搵佢, 始終男女有別, 佢點都要避忌下..

最主要係, 根本有咩野咁好傾 :tongue:

男爵府

既然佢地唔係有野,點解唔可以就下個太太唔再同個EX傾電話呢??
明知太太會唔開心,點解要俾一個女人攪到2公婆咁呢??同你C6坐下來傾下啦,而家冇野啫,將來好難講喎..... 你仲要唔好大發脾氣,要講道理,否則佢會覺得結左婚就冇晒自由....

男爵府

好媽媽勳章

比我會同佢講明唔鐘意佢同ex傾電話,
有事講幾句都仲得,傾閒計就一定唔得,
如佢唔睬我照傾既話,我米唔睬佢囉,
睇下佢最後想同邊個傾

不過好彩我老公呷醋多過我,我話如佢唔鐘意我做既野,佢都唔做得,如果唔係就唔好管我,所以佢一定唔會同ex聯絡,佢怕我又同返ex聯絡丫嘛

大宅

咁不如你都學埋打機,3個一齊傾啦.. 大家又有共同話題, 又唔洗誤會.

大宅

..........

首頁

尾頁

跳至