跳至

首頁

尾頁

大宅

幾時可以一齊食晚飯

呀囡通常6:30-7:00pm食晚飯,我地就8pm先食,咁我地食果時就放佢係學行車,佢一係走過黎餐枱要同我地玩,一係就自己行一陣,但最後都係要抱住食
如果放佢同我地一齊食,會唔會好d?又或者幾時先要同大人一齊食飯呢?

複式洋房

Re: 幾時可以一齊食晚飯

呀囡通常6:30-7:00pm食晚飯,我地就8pm先食,咁我地食果時就放佢係學行車,佢一係走過黎餐枱要同我地玩,一係就自己行一陣,但最後都係要抱住食
如果放佢同我地一齊食,會唔會好d?又或者幾時先要同大人一齊食飯呢? [/quote]

Jason都係,我地大人食飯佢又要食,又要我地抱點都唔肯比我地安靜食飯,就算放係學行車都會走過黎攪攪震震...

男爵府

我覺得high chair 好有用, 就算bb食飽飽, but 都like睇住我地同想一齊食, 所以當我們開飯時, bb 都會座我們隔離, 因佢知我們會比飯仔佢食ga.

複式洋房

係呀, FiFi都係 6:00 to 6:30 食飯, 而我

男爵府

830mama 寫道:
我覺得high chair 好有用, 就算bb食飽飽, but 都like睇住我地同想一齊食, 所以當我們開飯時, bb 都會座我們隔離, 因佢知我們會比飯仔佢食ga.

me2
louis由4個月開始坐响high chair同我地一齊 開飯架,日日如是~

大宅

我屋企仲未有high chair, 但我食飯時會俾bb坐響bb車度一齊食飯, 佢會六點半食飽, 但我大約七點食, 果時, 我會放佢響旁邊, 然後俾我地d"食送" 菜或飯佢自己拎住食, 佢食得好開心...其實我99仲開心, 睇住個孫食佢整o既菜...
放低佢俾o野佢食啦, 唔好抱住佢咁辛苦啦!!

芒:
我地bb係七月一日出世o家, 一歲party同埋emen個祖迪一齊影返張相啦, 好唔好呀?

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

別墅

我個B都係好鍾意响我哋食飯時扭我哋,由於我無買high chair,所以每次食飯都會放佢落床仔推係我哋隔離,然後俾小小嘢佢食,咁佢就會肯定一陣咖喇!

大宅

我囡囡六個月時都開始坐high chair同我地一齊食飯, 但佢只食白飯都食得好開心架, 不過而家大左就坐得唔耐煩, 成日要比d新野佢玩, 同埋佢10次有5次都食食下要大大.

水晶宮

830mama 寫道:

agree

別墅

我都係用BB 椅比佢同我地一齊食架..有時佢食粥, 有時冇粥就食飯+魚..就算白飯佢都好開心..佢好鍾意坐埋一齊架

大宅

大宅

mowaiching 寫道:
芒:
我地bb係七月一日出世o家, 一歲party同埋emen個祖迪一齊影返張相啦, 好唔好呀?

好呀好呀...到時記得搵埋我呀...因為我怕唔認你得你地呀..你地坐邊枱呀?我都唔知自已坐邊,因為唔識人

試過放佢係HIGH CHAIR,俾D玩具佢玩,但佢會掉地同要人抱咁,好似想爬出黎 除非俾野佢食...哈哈..超為食

大宅

mowaiching 寫道:
芒:

好呀好呀...到時記得搵埋我呀...因為我怕唔認你得你地呀..你地坐邊枱呀?我都唔知自已坐邊,因為唔識人

試過放佢係HIGH CHAIR,俾D玩具佢玩,但佢會掉地同要人抱咁,好似想爬出黎 除非俾野佢食...哈哈..超為食

首頁

尾頁

跳至