跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想轉奶粉,日本奶粉係咪可以食到BB肥????

其實香港奶粉同日本奶粉有乜?分別呀??
點解咁多媽咪比BB食日本奶粉,係咪會健康?無咁易病??

如果我想幫佢轉日本奶粉﹐係咪好似轉人奶咁,續少續少咁轉,
定係可以一次過就轉﹐不用過渡期???

男爵府

Re: 我想轉奶粉,日本奶粉係咪可以食到BB肥????

我亞囡o係醫院時食A+, 但唔多肯食, 返到屋企, 佢食左兩餐A+, 我就一刀切幫佢轉左森永, so far, 冇問題, 佢亦都好長肉, 由出世5.1磅 (35週出世), 到兩個月已經有13磅 今個月重未磅!!
我自己親自試過兩隻奶粉, A+好甜好滯, 森永就好香滑

其實轉唔轉奶粉, 真係睇每個bb, 如果妳個b肯食, 便便皮膚又正常, 就唔好轉啦! 免得亞b唔適應
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

大宅

Re: 我想轉奶粉,日本奶粉係咪可以食到BB肥????

日本奶粉無咁熱氣, 至於係咪特別長肉, 其實睇bb本身既吸收, 以及佢食唔食得, 訓唔訓得
我阿仔出世食a+, 但食左兩個星期, 佢面就出晒粒粒, 跟住便便又硬身, 所以我幫佢轉明治, 由中午個餐開始轉, 每三日加一餐, 直到全部轉晒為止
如果你阿b食開既奶無乜問題, 咁就唔好轉, 因為萬一佢腸胃唔適應, 仲麻煩

首頁

尾頁

跳至