跳至

首頁

尾頁

大宅

有沒有法國醫院生既媽咪,入來傾o下...

有沒有法國醫院生既媽咪呀? 你地有沒有join package ?
~~~===~~~~

大宅

Re: 有沒有法國醫院生既媽咪,入來傾o下...

我諗住係法国医院生,
醫生話唔 join package ,
有時會平啲架。

民房

我都打算在法國醫院生、個個都話唔 join 好

大宅

你哋邊日預產期呀?睇下到時會唔會相遇。

我諗住揀9月11日開刀生。

大宅

我上一胎係法國e院生,呢胎都係,同樣開刀,我上次住o左3日就走得,唔駛join package :lol:

kcho,
我預產期係928,未定幾時開,我諗around 20號左右。

大宅

brendalam97,

我上一胎都係法国開刀,住5日4夜,
你住左3日,甘快既!

今次我唸住住大房,平啲ma!

我唔係好清楚點計房租?
係咪中午12:00至第二天12:00為之一日呀?

係咪早一晚入去,等第日一早開刀划算啲呢?

大宅

想問問開刀大約幾多$$$ :lol:
~~~===~~~~

民房

me too. don't know that it's flexible not to join package. very excited right now. booked the theatre for operation already. hope everything is going alright

大宅

Kcho2,
我上一胎e生教我早一晚入,但要過零晨12點,o甘就可以省一日房租,我就係o甘咪住o左3日3夜
我諗佢地係以夜晚12點起計掛

大宅

我上一胎用o左$26,xxx
hollandlui 寫道:
想問問開刀大約幾多$$$ :lol:

大宅

brendalam97 寫道:
Kcho2,
我上一胎e生教我早一晚入,但要過零晨12點,o甘就可以省一日房租,我就係o甘咪住o左3日3夜
我諗佢地係以夜晚12點起計掛

我大約用左$3萬頭,要视乎你自己的医生收幾多$。

別墅

Hi all

我都打算去法國生, 預產期9月底. 不過我擔心會有好多國內同胞

大宅

你地有沒有收到消息要比定$3000做定金才可以留位架....
~~~===~~~~

大宅

原文章由 hollandlui 於 07-6-21 10:43 發表
你地有沒有收到消息要比定$3000做定金才可以留位架....

我都收到診所姑娘通知要交$3000訂金, 我會去交。

我第一胎都是在法國生的, JOIN PACKAGE, 開刀生的 埋單$3xxxx,.JOIN PACKAGE我諗住唔洗煩一了百了..嘻嘻

其實我都想知係咪真係唔 JOIN PACKAGE抵d....請問有沒人知...
如果平d我今次唔JOIN喇..:mrgreen:

大宅

原文章由 kcho2 於 07-6-19 16:03 發表

我大約用左$3萬頭,要视乎你自己的医生收幾多$。

咁你醫生收你幾多?

複式洋房

原文章由 brendalam97 於 07-6-16 07:13 發表
我上一胎係法國e院生,呢胎都係,同樣開刀,我上次住o左3日就走得,唔駛join package :lol:

kcho,
我預產期係928,未定幾時開,我諗around 20號左右。

我想問開刀擇日要唔要額外收錢架!:mrgreen: 仲有如果要零晨開刀又唔知做唔做呢! 有冇人知可以reply我..我第一次,也是在法國生。
有冇啲乜走佬袋內可以不用帶的東西,醫院會包架,如果生過可否分享吓!:D

感謝!

洋房

原文章由 shirleyshek 於 07-7-4 23:20 發表

我都收到診所姑娘通知要交$3000訂金, 我會去交。

我第一胎都是在法國生的, JOIN PACKAGE, 開刀生的 埋單$3xxxx,.JOIN PACKAGE我諗住唔洗煩一了百了..嘻嘻

其實我都想知係咪真係唔 JOIN PACKAGE抵d. ...

hi, all mami

我edd係9月19日, 已經交左$3000deposit, 但我想問下大家join package會包d咩, 如果唔join package有咩費用要比呢???-(

複式洋房

我問過法國、如果擇日在非正常手術室運作開刀、要收3倍手術室費。個姑娘話平時手術室費大約一萬、3倍即係三萬。

原文章由 Jesmine 於 07-7-8 01:27 發表

我想問開刀擇日要唔要額外收錢架!:mrgreen: 仲有如果要零晨開刀又唔知做唔做呢! 有冇人知可以reply我..我第一次,也是在法國生。
有冇啲乜走佬袋內可以不用帶的東西,醫院會包架,如果生過可否 ...

洋房

我想問下大家有冇去聽法國醫院的產前講座, 有冇用? 大概講d咩?駛唔駛比錢?

伯爵府

路過......

見妳地問法國醫院既野, 所以多口回答一下.

我 20個月前生 & 我妹妹係今年 3月生都無 join package
因為係平 D.....
我地問過入面做既姑娘, 好多 PACKAGE 入面既野
好多醫生都唔會用晒, 所以 = 比左 $$ 有 D 用唔著
Join Package 祗係有一個有限預算.

入院時, 醫院點都會一個 百幾蚊既收費 FOR 一個日用品袋
雖然, 個袋入面都係牙刷, 牙膏, 毛巾 & 杯 呢 D 把鬼野
但問過唔要都會收 $$$

我無 JOIN Package 但都會有一個洗下陰既清洗器送
所以, 唔洗 [side] 果 $2x 幾蚊去買黎入院用

至於想擇時間入院開刀, 一般正常既手術室時間係唔洗加 $$
除非, 超時.....好似過 ?? 唔記得係米 11:00pm
其他 9:00am to 11:00pm 前....記得提醫生早 d 同妳
mark 手術室就 OK.....約開刀前既 2個半月到啦

希望解答到妳地

[ 本文章最後由 mansonwai 於 07-7-16 00:49 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至