育兒好物

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問邊隻奶粉熱氣呢? 我想同個囡轉食能恩呀!

我個囡而家食緊牛欄牌, 不過塊面出左好多粒粒呀, 我覺得熱氣, 同埋我個囡食親奶都喊, 而 家開希左d奶個囡又無咁喊喎, 吾知點解, 醫生話隻奶敏感, 叫我試下轉能恩喎, 吾知好吾好呢?

大宅

畀面勳章

Re: 請問邊隻奶粉熱氣呢? 我想同個囡轉食能恩呀!

能恩都Ok架, 因為佢係低敏奶粉, 無咁容易敏感嗎! 如果你BB塊面出左好多粒粒, 你可以比佢試

大宅

你好呀, 你囡囡一出生就食能恩啦? 摛日我轉左一餐比個囡試都肯食, 但係再食返牛欄牌又喊呀, 不過牛欄牌係e院比開佢食架喎, bb會識揀食同吾食架咩?

大宅

畀面勳章

可能你個BB唔鍾意牛欄牌的味呀, 隻隻奶粉味道都唔同, 能恩d奶粉味道唔係好濃比較其他奶粉淡d, 其實你自己可以試

大宅

大宅

吾知點解我個囡係e院食都無喊, 返來屋企幾日食奶開始喊啦, 到而家個多月都係咁, 我無試過味架, 只不過我禮拜日同個囡睇完e生, e生話我個囡有少少發燒, 叫我開稀d奶比個囡飲, 點知我個囡吾喊喎, 我個工人話bb吾鐘意多奶粉, 咁可能能恩味道淡d, 我個囡肯受呀, 我仲驚個囡有果d咩奶敏感呀, 睇電視話吾飲得奶果d小朋友呀.咁你囡囡幾大呀?

大宅

畀面勳章

我個囡囡已經15個半月啦, 我係佢14個半月都佢轉雀巢金裝1+奶粉, 因雀巢能恩只有1號同2號, 我想佢一直食開雀巢無問題, 未繼續比佢食雀巢, 點知佢食完勁便秘, d 便便好硬, 佢 :-( :-( , 結果我依家同佢轉

民房

HI

我有個朋友可以幚你們訂日本奶粉(直接空運到港),而且是正板貨,至於價錢一定平過卓越,如有需要可以e-mail給我[email protected]

大宅

hi garfield

我同個囡而家算係成功轉左能恩, 見佢食奶時無以前咁喊呀, 可能我個囡真係吾鐘意味濃既奶粉呀. 不過吾該你回覆我呀, 比左d意見我!

大宅

畀面勳章

Hello!
不如你直接電我啦! Thanks!

Pls. check pm! Thanks!

膽小媽媽 寫道:
hi garfield

我同個囡而家算係成功轉左能恩, 見佢食奶時無以前咁喊呀, 可能我個囡真係吾鐘意味濃既奶粉呀. 不過吾該你回覆我呀, 比左d意見我!

首頁

尾頁

跳至