跳至

首頁

尾頁

複式洋房

買大肚衫

呢排個肚大咗好多..
唔買大肚衫唔得啦...
但係去大肚衫專門店d款 又唔靚 又貴一貴..
諗落唔係好抵..

你哋去開邊度買 又平又靚的大肚衫呀

大宅

Re: 買大肚衫

係產前產後有個topic, 我去睇過 d 有2-3件都幾好;
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=1009491&forum=23&10
我平時週圍買3 , 有時係屯門都係300 有2條裙喇 但要好細心簡 因為大部份款都幾傳統大肚婆feel 有d日本 or 韓國鋪頭都好多鬆身款架

大宅

今年好興的娃娃裝, 可以買來當大肚衫著, 又唔 out。 我一件大肚婆衫都無買, 全部買晒娃娃裝, 最多只係買大肚褲著。

複式洋房

係呢 咁你嗰d娃娃裝係喺邊度買 價錢大概多少呢..?
npwc 寫道:
今年好興的娃娃裝, 可以買來當大肚衫著, 又唔 out。 我一件大肚婆衫都無買, 全部買晒娃娃裝, 最多只係買大肚褲著。

大宅

我都無買過大肚衫, 只是買了幾條大肚褲, d衫全部都係响普通商場(通常會行葵涌廣場)or尖沙咀加連威cheap cheap店買, 一百幾十有交易, 幾鬼抵, 又唔out, 咁平又可以買多d, 唔駛做個佬土大肚婆.....

大宅

周圍都有。 我 IN & OUT ($80-100) 同銅鑼灣東角買 (250-400)。 總之有慢慢睇就實有。 不過, 而家天氣越來越熱, 我而家首選涼爽 D 的質地, 因為好大汗。

複式洋房

我宜家都係去普通boutique買衫咋...不過一定要買娃娃裝o個類, 如果唔係唔"arm"著...
我成日都想買謝安琪o個類, 但我諗應該幾貴, 又唔知o係邊買...

禁止訪問

複式洋房

因為宜家個肚又未係超大, 所以都著到娃娃裝, 不過有d款個胸位會好窄.....其實都買定左幾條大肚婆裙...我樓下一間專賣孕婦衫既boutique買的, 唔係好貴, 百零蚊一件!

大宅

畀面勳章

其實我都唔鐘意著大肚衫褲.又貴.一條衫褲都要$5xx-$8xx.但現在娃娃裝胸位好窄.所以之前放工去左朋友介紹的孕婦時裝買衫褲.著上身真係舒服好多.又唔似大肚feel.舒服到唔想除.所以比錢著住走
我係新都城三期(寶琳mtr)珊珊孕婦時裝買.好低.$150/2條衫褲都有.質地.款靚好多都係百多2百幾已經好靚.
我買左4條cotton褲
3條牛仔褲
3條西褲
5件衫
4條unun
3個bra
2個側睡枕都係$17xx.
如果你們去買.記得換個側睡枕呀.好似買過$200.可以用$38換一個(真係好好用).我見出面買都要$168一個.

複式洋房

lyc28 寫道:
其實我都唔鐘意著大肚衫褲.又貴.一條衫褲都要$5xx-$8xx.但現在娃娃裝胸位好窄.所以之前放工去左朋友介紹的孕婦時裝買衫褲.著上身真係舒服好多.又唔似大肚feel.舒服到唔想除.所以比錢著住走
我係新都城三期(寶琳mtr)珊珊孕婦時裝買.好低.$150/2條衫褲都有.質地.款靚好多都係百多2百幾已經好靚.
3條牛仔褲
3條西褲
5件衫
4條unun
3個bra
如果你們去買.記得換個側睡枕呀.好似買過$200.可以用$38換一個(真係好好用).我見出面買都要$168一個.

嘩~~牛仔褲都有呀?咩款架??我一直都想買呀, 但又唔知去邊買...有d孕婦時裝賣既款好老土的...

複式洋房

如果想買孕褲衫,牛仔褲及西褲亦可以考慮到"龍珠"買!
1.旺角中心1期1樓F52舖 或
2.銅鑼灣總統商場G22舖

我上次向旺角舖買牛仔褲,大概120/1條,都有好多款揀,好實惠而且又型d!!

http://hk.myblog.yahoo.com/warmwing_b

複式洋房

warmwing 寫道:
如果想買孕褲衫,牛仔褲及西褲亦可以考慮到"龍珠"買!
1.旺角中心1期1樓F52舖 或
2.銅鑼灣總統商場G22舖

我上次向旺角舖買牛仔褲,大概120/1條,都有好多款揀,好實惠而且又型d!!

唔該哂你呀~~等我叫我老公陪我去旺中睇下先!不過呢,旺中買野應該係無得試的...如果唔arm有無得換架?

複式洋房

有得試架!! 個sales會揀幾條俾你,由於店舖太細,所以無試身室會,Sales會叫你俾$100訂金,跟住帶你去商場的試身室(唔記得上/下一層),你自己試到岩就返舖買,到時扣返個$100!!
http://hk.myblog.yahoo.com/warmwing_b

複式洋房

warmwing 寫道:
有得試架!! 個sales會揀幾條俾你,由於店舖太細,所以無試身室會,Sales會叫你俾$100訂金,跟住帶你去商場的試身室(唔記得上/下一層),你自己試到岩就返舖買,到時扣返個$100!!

唔該哂你俾咁多info我呀~我叫老公快d帶我去睇下先!!係呢,你宜家陀b有無唔舒服呀?我唔知點解成日都暈呀......希望你同其他準媽媽都健健康康生個肥b啦!

複式洋房

我試過買娃娃dress,但係條裙腳著上身'前短後長',可能我肥左太多啦,所以終於明白大肚係要著孕婦衫架...最近,我響bossini買左好多孕婦衫,無論裙或衫或褲都好舒服,好啱身,可惜顏色選擇唔多,不過質料真係好好架!!

男爵府

馬鞍山都有珊珊,果度可以試上身...會好一點...
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

大宅

畀面勳章

我係新都城三期珊珊孕婦裝買牛仔褲著上身一0的都唔似大肚褲.我選那些係個sales介紹.佢見我大脾小小肥.所以介紹些修長修脾牛仔托腹褲.三骨修長jeans比我.著上身對腳無咁肥.又舒服.好多同事都話好睇.好開心.其實旺角都有孕婦舖.不過買個2條後,覺得好老土.質地唔舒服.所以都無再去同著.好浪費.所以日後都會再去珊珊買.佢地又有fitting room.佢地好似有幾間分店,不過我唔記得
RyNa 寫道:
[quote]
lyc28 寫道:
3條牛仔褲
3條西褲
5件衫
4條unun
3個bra

嘩~~牛仔褲都有呀?咩款架??我一直都想買呀, 但又唔知去邊買...有d孕婦時裝賣既款好老土的...[/quote]

複式洋房

RyNa,

唔駛客氣!多謝你的關心.這是我的第一胎,踏入5個月之後精神好左好多!如果你成日都暈真係要額外小心呀!!!

希望大家一齊喺BK攞多D知識同經驗,齊齊做個健康精靈媽咪!!

複式洋房

lyc28

請問珊珊有冇大肚泳衣買架??大約幾錢呢?thx...

首頁

尾頁

跳至