母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問人奶BB"out"牙仔,會唔會肚柯?

尋日開始bb比平日柯多好多次 ,一日裡面柯左8次(平日2-3日先柯一次,有時仲一星期先有一次poo poo).會唔會係"out"牙仔呀?佢依家4個幾月大,我亞媽話佢柯"out"牙poo poo喎.

但係我膽心係我有d柯濕熱,影響左佢都柯埋一份.
今朝去睇中醫,佢叫我暫時停餵人奶,等自己無再柯先餵番喎,請問各位bk媽咪,你地餵人奶比bb,bb會唔會
o係"out"牙仔期間柯多左架(d便便係水狀,帶一點點白白黃黃,淺綠色)?
newborn: 3.03kg, 47cm
1st year: 10.05kg, 74cm

大宅

Re: 請問人奶BB"out"牙仔,會唔會肚柯?

我奉獻你穩震起見都係睇下兒科醫生,正常四個月大未有咁快"out"牙仔住,起碼五個幾月啦!WITH IN 六個月左右先會正式出牙,況且醫生話出牙係唔會肚柯架,係因為牙痕時,成日見0野就咬,入左D細菌喳! 快D去睇醫生啦!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

子爵府

Re: 請問人奶BB"out"牙仔,會唔會肚柯?

係呀,你最好帶bb去睇醫生啦,我呀b由出世到幾個月大都係一日痾二至三次,早兩個星期每餐奶後都痾,半夜仲痾兩至三次添,我覺得唔妥,痾左兩日就同佢去睇醫生,初時都以為少事,點知食左藥都無好到,睇到第三次醫生時佢話bb可能中左沙門士菌,要食抗生素,仲要減食人奶,食無乳糖奶粉、豆奶和粥水,依家至好似好d咋。最慘就係bb唔肯食豆奶同粥水,又唔肯飲水,瘦晒。

所以唔好拖,立即同bb睇醫生啦,起碼有個安心。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊