想生BB

跳至

首頁
12345...18

尾頁

別墅

Re: 身邊所有年紀相約0既親戚朋友都生晒喇.....

withluck

多囊卵巢綜合症點先可以check到呀??
一般超聲波照唔照到呀??
我都怕自己有呀,,,
其實有冇病徵架?

withluck 寫道:
KittykyChan and b魚

PCOS應該就系叫多囊卵巢綜合症。就系好多BK Sisters經常講的多囊。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

照超聲波可以.
meiyi 寫道:
withluck

我都怕自己有呀,,,
其實有冇病徵架?

[quote]

PCOS應該就系叫多囊卵巢綜合症。就系好多BK Sisters經常講的多囊。
[/quote]

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

照超聲波可以.
meiyi 寫道:
withluck

我都怕自己有呀,,,
其實有冇病徵架?

[quote]

[/quote]

別墅

miffymiffy

thanks! :lol:
如果照超聲波可以的話,
我上次做婦科檢查時,
有問過醫生,
佢都話冇,
咁就放心d,^^
真係唔該晒!!

miffymiffy 寫道:
照超聲波可以. [quote]
meiyi 寫道:
withluck

我都怕自己有呀,,,
其實有冇病徵架?

[quote]

[/quote][/quote]

別墅

withluck

你做咩tests呀?
係唔係懷孕前檢查?
我有約家計會做懷孕前檢查,
會唔會check到架?

你都唔好後悔喇,
你仲有機會嘛...
而家努力d咪得囉....^^

--meiyi

系阿。。之前做左TESTS﹐ 發現有PCOS﹐而且得一邊輸卵管working。 你話複雜吧。。哈哈哈。。所以我就話後悔冇早D想生BB。
不過後悔都冇用﹐唯有積極D﹐再希望多D好運氣。哈哈哈

別墅

KittykyChan

你同你老公都幾好喎,一齊左都有10年,^^
你0既生育計劃都係8個月,
都唔算長日子,
我都正正式式試左一年喇,慘過你...
大家努力努力!!

KittykyChan 寫道:
meiyi,

拍拖6年半才結婚, 結婚都有3年半, 計劃生育斷斷續續都有8個月, 沒有看醫生.

別墅

b魚

其實你老公最主要係咩理由唔想要先?
係佢本身唔中意bb??
搵左佢0既主要原因再解決,,,

我都係想調理下身體,
不過我真係唔想飲中藥,
唔知有冇其他方法呢??

b魚 寫道:
kitty
我同佢結左婚2年半
傾極佢都唔想要bb
但其實我想要lor
佢都唔顧我感受

仲有我都想調理好身體
但唔知從何入手啊 :tongue:

民房

meiyi

我老公話錢唔多...責任大..而且會煩 wor
佢本身自己都係大細路..但其實年紀已經好大
我覺得佢唔想因為個bb 而無左自由既生活
同埋d 錢要比晒個bb lor....自己無得玩 lor
佢對小朋友都係一般..因為佢見到人地既bb都無乜興趣

我奶奶叫我去萬0買隻叫天喜丸
話可以調理wor
又話有幾個親戚食過..都幾好
我而家考慮緊試唔試
因為都唔知係乜

別墅

b魚

你老公係樣都幾惡攪架喎,,,,
可能真係要慢慢說服佢,,,

我個朋友佢之前都有食天喜丸,
不過攪到佢冇黎m(唔係有左),
所以你食的話一見唔對路就要停喇,
未必個個適合,
不過我都想試與唔試之間,
你諗住幾時買黎試呀??
不如一齊試下丫....
有伴嘛....^^

b魚 寫道:
meiyi

我老公話錢唔多...責任大..而且會煩 wor
佢本身自己都係大細路..但其實年紀已經好大
我覺得佢唔想因為個bb 而無左自由既生活
同埋d 錢要比晒個bb lor....自己無得玩 lor
佢對小朋友都係一般..因為佢見到人地既bb都無乜興趣

我奶奶叫我去萬0買隻叫天喜丸
話可以調理wor
又話有幾個親戚食過..都幾好
我而家考慮緊試唔試
因為都唔知係乜

別墅

我想問下各位呀...

係唔係排卵0個日之後日日高溫,
就代表有機會呀??

我唔知自己幾時排卵日,
不過好多日都好高溫,,,,

有冇人可以幫我解答呀???
thanks!

瑪瑙宮

係排卵後, 溫度開始慢慢上升, 之後keep 住高溫, 如果有 16日以上高溫, 就好大機會bingo~

你係咪 一開眼唔郁就量?
meiyi 寫道:
我想問下各位呀...

就代表有機會呀??

我唔知自己幾時排卵日,

thanks!

瑪瑙宮

係排卵後, 溫度開始慢慢上升, 之後keep 住高溫, 如果有 16日以上高溫, 就好大機會bingo~

你係咪 一開眼唔郁就量?
meiyi 寫道:
我想問下各位呀...

就代表有機會呀??

我唔知自己幾時排卵日,

thanks!

別墅

miffymiffy

我應該都冇乜點郁0既,
至少冇起身,係枕頭底拎支探熱針,
不過我唔知自己算唔算高溫,因為今日又低左小小,,,,
day15 36.96
16 36.63
17 36.76
18 36.84
19 36.71
20 37.02
21 冇量 :lol:
22 36.91
23 37.01
24 36.92
25 37.06
26 37.05
27 37.01
28 37.08
29 37.09
30 37.05
31 37.05
32 37.05
33 36.92(今日)

咁樣算唔算連續高呀??
thanks!!

[quote]

你係咪 一開眼唔郁就量?[quote]

瑪瑙宮

meiyi,

你好似係day 16排卵喎 去到 day 32已經16日高溫. 你係咪連續 4小時以上熟睡 你睇埋之後幾日溫度, 如果開始下跌就MC. :mrgreen:

別墅

你哋相信風水命理嗎? 我有個friend話我命中註定難有BB,可能要3-4年後才會有.....我唔係好想信,但又好驚...因她講我其他的性格及家人關係又幾啱...

別墅

miffymiffy

我有連續4小時以上熟睡架...^^
不過我都唔會抱咁大期望,因為失望左好多次.... :-(
有機會叫糊都好開心架喇,,,

你話我好似DAY16排卵,但係0個日冇ML,,,,,
錯過左添,,,,
我DAY14 , DAY20 , DAY 24 有ML咋,
我DAY 31有同老公ML,怕唔怕架??
係唔係暫時都唔好ML住呀??

meiyi,

你好似係day 16排卵喎 去到 day 32已經16日高溫. 你係咪連續 4小時以上熟睡 你睇埋之後幾日溫度, 如果開始下跌就MC. :mrgreen:

瑪瑙宮

meiyi,

你平時cycle係咪都差唔多33日左右?

希望day 14果日既.. 夠強啦
唔太劇烈都無問題既.

別墅

miffypooh

我本身都好信風水命理架,
不過我又唔係好信風水講生仔0既野,
我覺得年代唔同左,
以前d人唔會避孕,

我上年比人摸骨睇掌,都話我年頭會有喜,
又咪乜都冇,,,,

你個fd係專業風水師??
性格,家人關係同你熟d都會估到幾成啦,,,,
唔好比人影響呀,,,,
努力^^

miffypooh 寫道:
你哋相信風水命理嗎? 我有個friend話我命中註定難有BB,可能要3-4年後才會有.....我唔係好想信,但又好驚...因她講我其他的性格及家人關係又幾啱...

別墅

miffymiffy

我上次pm你問你野時,
你話我呢幾次cycle係 36 , 40 , 56,

meiyi,

你平時cycle係咪都差唔多33日左右?

希望day 14果日既.. 夠強啦
唔太劇烈都無問題既.

別墅

miffymiffy

我聽日要去家計會做身體檢查,
我而家未知有冇,
咁怕唔怕架???

首頁
12345...18

尾頁

跳至