想生BB

跳至

首頁
34567...18

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

Re: 身邊所有年紀相約0既親戚朋友都生晒喇.....

~~~~~~~~~~~ 我們的雜果兵團 ~~~~~~~~~~~

男爵府

好媽媽勳章

meiyi

唔係叫佢做身體檢查,多個人去始終好d
~~~~~~~~~~~ 我們的雜果兵團 ~~~~~~~~~~~

別墅

各位

我檢查完喇......
一切正常
不過醫生話我一年都冇避孕,
而又未懷孕,,,,
叫我去睇不育喎.....

民房

meiyi︰
我食左天喜丸有差不多6個月啦,無什麼特別,只系覺得精神好左,身體強壯左,過兩個月我想去check下子宮內膜,上次我去左iui時,醫生話我的內膜薄。希望有幫助啦﹗
你都可以試下戛,如果食左唔舒服就停食羅,唔好甘心急,最緊要系keep自己身體好,善待自己,我同你差不多年紀啦,放心﹗我地都會互相支持的啦。

別墅

caphy

你去邊度睇醫生架?
私家 / 醫院呀??
我都想睇下有冇排卵....
不過我又唔知睇開(睇過2次)個醫生好唔好,
唔知搵唔搵佢check好....

好,,,等我都試下天喜丸先...
邊度有得買呀?
使唔使m後先開始食架??

caphy 寫道:
meiyi︰
我食左天喜丸有差不多6個月啦,無什麼特別,只系覺得精神好左,身體強壯左,過兩個月我想去check下子宮內膜,上次我去左iui時,醫生話我的內膜薄。希望有幫助啦﹗
你都可以試下戛,如果食左唔舒服就停食羅,唔好甘心急,最緊要系keep自己身體好,善待自己,我同你差不多年紀啦,放心﹗我地都會互相支持的啦。

男爵府

好媽媽勳章

meiyi

係咪轉介去醫院睇ar
醫生有無叫您老公驗sperm ar

別墅

jelly123

佢冇轉仲呀,,,,
佢話家計會有不育睇,
叫我睇下喎,,,,
佢冇叫我老公驗呀,,,
不過我都未必排家計會喇,,,

jelly123 寫道:
meiyi

係咪轉介去醫院睇ar
醫生有無叫您老公驗sperm ar

男爵府

好媽媽勳章

meiyi

家計會有不育睇ga mei
驗精好緊要ga wor

民房

meiyi and jelly123,

咁啱經過搭訕,家計會有不育睇,不過,若真係要驗精就最好去醫院或私家醫生喇。因為本人正是由家計會開始睇不育,一路檢查都話男、女都無問題,睇左一年多後轉去醫院再驗先發現男的精子有問題,醫生話家計會驗既唔夠精密。 其間浪費左好多時間、食左好多排卵藥,仲浪費左d錢添。 所以若要驗精就唔好去家計會喇。

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

估唔到有咁多人同我一樣唔開心 :-(

我連出左名不育個fd都生埋啦,我蛋都無隻,見親佢都有說話聽 :-(
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

民房

係囉,我都係上咗呢個網先知原來好多人同我一樣,好想生bb,但又唔得,仲要俾身邊d親戚、朋友話結咗婚咁耐,咩都玩夠,快d 生啦。你估我唔想咩,有先得架! 唉,真係有苦自已知。 :-(

男爵府

好媽媽勳章

bebu123

您個fd 俾什麼說話您聽ar
點解您個fd最後又生到lei

別墅

katlee

多謝你分享心得呀....^^
好似好多人都覺得家計會麻麻地,,,
可唔可以自己拎d精去驗架?

別墅

bebu123

係呀,,,睇見個個朋友生晒,,,
自己淨係識得生暗倉,,,,

點解你個fd出名不育0既???
都幾有點喎,
佢有冇睇醫生架?
你唔叫佢介紹個醫生比你?

bebu123 寫道:
估唔到有咁多人同我一樣唔開心 :-(

我連出左名不育個fd都生埋啦,我蛋都無隻,見親佢都有說話聽 :-(

別墅

meiyi:
唔好灰心,我同你年紀差唔多,
身邊d朋友大過我又生左,細過我都生埋,
我都試左2年,其間仲小產過,
雖然有d累,但都唔會灰心,
大家一齊努力,早日BINGO!!

大宅

哎‥‥我都係結左婚六年‥
個個都問點解仲唔生仔!
成日係道問‥真係問到厭哂!
你估我地唔想生咩‥有得生先得架?
我真係唔明‥政府成日叫人生,
上到黎先知道原來咁多人都有問題,
我覺得應該俾政府睇下呢道D留言版。

不過我永遠相信希望在明天‥‥
[

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

佢最老土係未有個時,我都安慰佢支持佢。

佢想要好多年都無,又睇中醫又iui,可能加加埋埋,後來有左。到佢有左,見親我就話:嘩~~你仲唔生呀?等咩呀?

後來佢照到係仔,見到我又講,生bb就一定要生仔,唔係生來做咩呀 ?-(
我話仔女都無所謂,係自己就得啦,佢一輪咀話:你老公得一粒仔,你生唔到你對得佢住咩 :tongue:

個次之後,我都無再見佢,費時唔開心。你有左,仲係仔,我真係好開心,替佢高興。但唔駛咁呀 :-(
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

別墅

koko118

多謝你支持^^
你都好過我丫,,,
我連小產都未試過,,,
不過我都會努力
你都係呀,,,
努力,,,小心身體呀,,,

koko118 寫道:
meiyi:
唔好灰心,我同你年紀差唔多,
身邊d朋友大過我又生左,細過我都生埋,
我都試左2年,其間仲小產過,
雖然有d累,但都唔會灰心,
大家一齊努力,早日BINGO!!

別墅

cmabby

係呀,,,
有時我d親戚叫我生番個,,,
我就會話,,,,
唔,,,,,好煩架,,,
好似好唔想生咁,,
其實恨生到不得了,,,, :-( :-(

haha,,我都有諗過寫信比特首,,,
撥多d資源,金錢去等香港人生多d,,,
唔係香港人唔想生,,,
係有好多人係生唔到,,,,

別墅

bebu123

嘩,,,,你個fd都幾衰架喎,,,,
佢生左未呀???
係唔係真係生左個仔?
如果照錯左,,,
佢就"魚"死,,,

bebu123 寫道:
佢最老土係未有個時,我都安慰佢支持佢。

佢想要好多年都無,又睇中醫又iui,可能加加埋埋,後來有左。到佢有左,見親我就話:嘩~~你仲唔生呀?等咩呀?

後來佢照到係仔,見到我又講,生bb就一定要生仔,唔係生來做咩呀 ?-(
我話仔女都無所謂,係自己就得啦,佢一輪咀話:你老公得一粒仔,你生唔到你對得佢住咩 :tongue:

個次之後,我都無再見佢,費時唔開心。你有左,仲係仔,我真係好開心,替佢高興。但唔駛咁呀 :-(

首頁
34567...18

尾頁

跳至