母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

求救, bb咬損我

好痛, 但又要繼續餵, 點樣可以快些好番
[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

大宅

Re: 求救, bb咬損我

我阿b仲未出牙仔,但早幾日右邊塞左,泵又泵唔通,
所以比阿b食左2次右邊,佢又肚餓食得好狼死,
所以都比阿b啜損左,但我都冇咩辦法,
我阿b又唔肯食奶樽,次次都要頂硬上,
不過每次餵奶後,都好勤力,用自己d奶"查"下佢,
等乾左又再"查",我會"查好多次,5~6次左右。
今日第4日到啦,宜家冇咁痛啦。
加油呀!!
好似之前前輩ga媽講過,再難過都快過架啦。

大宅

加油呀!!

別墅

食得好既話,應該唔會損喎,, 可能佢含得唔好呀,
痛就食粒必理痛.最普通個隻,一粒冇問題...

男爵府

被bb咬唔可以啞忍,咬完馬上要大聲話佢,再咬你可以罰佢冇得食.

丁丁4個月大出牙,咬到我好痛,每次咬完我大聲say no,然後放他在床仔,如他未飽,等15分鐘後再繼續餵.他現在差不多22個月,都沒有咬我.

但bb食得狼死都唔會痛的,如見痛可能係姿勢唔正確,要找健康院姑娘幫幫手.

大宅

係呀,唔好由巨,你的代價仲大,當日我痛到生不如死個下已叫慘,最慘係以為以後無得餵。
拿,你乖呀,損左可以密少少查人奶�羊脂膏,只泵,不要比個邊巨食住。
個損位好番再比,我上次沒話亞gu,係因為巨不是咬我,而是high損左,我唔理由巨,之後變左個洞。好難過,你唔好試,人都顛。
乖啦下

大宅

gu 寫道:
係呀,唔好由巨,你的代價仲大,當日我痛到生不如死個下已叫慘,最慘係以為以後無得餵。
拿,你乖呀,損左可以密少少查人奶�羊脂膏,只泵,不要比個邊巨食住。
個損位好番再比,我上次沒話亞gu,係因為巨不是咬我,而是high損左,我唔理由巨,之後變左個洞。好難過,你唔好試,人都顛。
乖啦下

gu, 我已經尖叫, 也打bb的手 :-(

死啦, 我都係洞嚟架, 會幾耐好番

嗯, 我而家都係只泵不餵, 仲買了奶粉, 抲算夜晚補奶粉, 等右胸休息吓
[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

大宅

咕嚕 寫道:
食得好既話,應該唔會損喎,, 可能佢含得唔好呀,
痛就食粒必理痛.最普通個隻,一粒冇問題...

嘻嘻, 嵐嵐就嚟一歲啦, 應該唔係因為位置問題, 係用四隻牙就咁咬, 而且嵐嵐係醫院一出世俾姑娘選做model, 示範俾其他媽咪點樣餵奶, 話嵐嵐姿勢一百分

最衰c6教嵐嵐唔好的事, 就是c6給嵐嵐"搣"乳頭, 一搣就係到玩尖叫, 嵐嵐見到咁大反應, 佢兩父女玩得好開心

然後, 嵐嵐食完, 開始咬我一啖, 看我的反應, 然後笑笑口 :evil:

罰佢冇得食都冇用, 因為佢係食完才咬, 而且只咬右胸, 唔咬左胸

大宅

杜杜 寫道:
加油呀!!

thanks, 我都有查, 不過今次係洞, 好似好難好番咁

大宅

fwc 寫道:
...............食完, 開始咬我一啖, 看我的反應, 然後笑笑口 :evil:

我個瑤瑤 exactly 又係咁呀 仲嘻嘻笑出聲添
瑤瑤有8隻牙

我諗你密d ji 奶茶0下傷口
feed冇損果邊就pump損左果邊, keep住奶量
好番先再埋身feed 果邊
依藥, 冇乜幫助

子爵府

fwc

立即認真+嚴肅咁訓示lamlam~
karl都試咁before~所以而家唔敢~
兩個都係我心肝定>3<

大宅

我依排都係唔知搞乜,又乳線炎,又成日塞,又白點,都餵左10個月啦!!!!!

而家每次俾個仔食右胸,開頭既時候痛到我cc下,要咬緊牙關捱過頭5分鐘先好d,都唔知要痛到幾時!

就算唔係咬落黎,其實當bb出左上下牙仔後,每次食奶都會磨到個nipple,都會有少少痛,你地係咪咁架?定係我個仔個口"mak"得唔夠大呀?

大宅

小程程 寫道:
就算唔係咬落黎,其實當bb出左上下牙仔後,每次食奶都會磨到個nipple,都會有少少痛,你地係咪咁架?

嵐嵐有時都會咁

男爵府

出牙仔或者好奇佢都會咬下, 如果真係好痛, 可以俾少少反應個bb, 打下佢大脾仔話俾佢知媽咪好痛, 損左就用返自己d奶奶塗晒個乳頭位, 自己d乳汁係最好架天然lotion(姑娘話=.=)
▲諾情♀奸豬山莊▼
05-8-15, 諾情小b早3weeks趕住出黎, 為的是俾me me一個birthday^3^啜。 3.15kg重, 中size, 唔錯唔錯。
    小b要身體健康快高長大))

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊