跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

有冇bb比人湊既媽媽呢(寄養人地屋企喎)....比d feedback ar....

男爵府

2019勳章

Re: 有冇bb比人湊既媽媽呢(寄養人地屋企喎)....比d feedback ar....

唔明 點解唔請個人番嚟湊,要寄養喺人地度

別墅

Re: 有冇bb比人湊既媽媽呢(寄養人地屋企喎)....比d feedback ar....

我自己係比人湊~但只係幾個鐘咁~
我0個個幫人湊開湊得好好~返工0個陣好開心~
一黎有返自己時間..一黎有$$$$$~
但都會成日掛住~一放工即刻飛返屋企~

我朋友就係比人湊過夜~佢可以同老公去拍拖~
又可以行街街~我問佢會唔會掛住~佢話會但返工d日子
過得好快~好快就一個星期喇~

結論就係我會比佢仲辛苦~因為返到去仲要哄佢訓~
第日仲要早起身~但我可以同bb一齊訓~一齊玩~
有返d親子時間~佢就多左好多自己時間去下街~
其實你仲好啦~日日都可以去睇下佢..咁咪同佢玩下~
之後又可以有自己時間去做好多野~你咁樣係最好啦~

大宅

我個b都係日頭放係人哋屋企揍,夜晚就自己揍番,講真都幾辛苦呀,每朝六點九就要起身餵奶換片,放工就急急腳咁去接阿b回家,每晚既時間都全部奉獻晒比阿囡,有時想同老公出去行街食飯都唔得,睇落好似好慘咁,但比起我見唔到佢嗰種牽掛,我情願選擇辛苦d都要晚晚見到佢,做媽媽就係咁樣,你唔犧牲一d你就換唔到同阿b成長既難忘片段,所以我覺得真係要睇吓你想要d咩囉

大宅

hi
情況與你一樣,已經2個月,雖然辛苦,但係晚上抱住O仔瞓覺,好開心的....但係....真係好累....

[quote]
yatyat07 寫道:
我個b都係日頭放係人哋屋企揍,夜晚就自己揍番,講真都幾辛苦呀,每朝六點九就要起身餵奶換片,放工就急急腳咁去接阿b回家,每晚既時間都全部奉獻晒比阿囡,有時想同老公出去行街食飯都唔得,睇落好似好慘咁,但比起我見唔到佢嗰種牽掛,我情願選擇辛苦d都要晚晚見到佢,做媽媽就係咁樣,你唔犧牲一d你就換唔到同阿b成長既難忘片段,所以我覺得真係要睇吓你想要d咩囉[/quote

洋房

我同大家有少少唔同.我搵咗個本地姨姨揍阿b.
朝早餵完餐早奶,換埋片片先返工.放工就拔足狂奔咁飛返屋企.夜晚我自己幫阿b沖涼.係就係好辛苦,但每日見到阿b都超級開心.可能係我第一個b掛.不過,有時候錯過咗,就點都追唔返!

洋房

我個女都係比人湊,朝早六點半起身比奶佢食,老公付責送,我就管接,一到五點半,就雞咁脚走。但我又唔覺得好累,可能一諗起見到佢的笑面,所有勞累感都一掃而空!細路仔真係每日都唔同,身為父母真係唔可以錯過。

呢個模式已經RUN左個半月,都好好,無問題。加上湊佢的人又好疼愛阿女,佢仲開埋冷氣比我個女瞓!

複式洋房

我係比我姨碼湊,我因為做customer service,經常返輪班,我返早放ヱ就去睇佢,返夜就唔会過去,要揾食無辦法~~比自己人湊会放心好多,唔使擔心
該用戶已被刪除

大宅

緊係唔好寄養人地屋企, 我就係一個好例子, 個仔比奶奶揍, 請埋工人比佢, 因為一些小事嬲左個工人, 又話要炒, 我企硬唔炒, 佢就日日丙工人, 我等緊老公返黎帶阿仔返屋企, 寧願自己辛苦d, 好過阿仔聽埋d操口 :-( :-( :-( :-(
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

首頁

尾頁

跳至