論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

Re: 日頭會唔會鎖左間主人房唔比工人入?

我慣左會鎖架, 費事麻煩

民房

me 2, 將心比己, 如果我返工老柀防我, 出去鎖住佢度房門, 我諗自己都唔好受, 如果係屋企呢樣唔比工人開, 果度又要鎖, 工人都會有hard feeling, 點會做得開心, 只要自己小心, 將d貴重嘢鎖好, 希望佢ok啦, 何況真係日防夜防, 家賊難防, 防不勝防
catcat_22 寫道:
[quote]
moonychan 寫道:
冇鎖呀~ 因為冇乜私人野.

同埋, 工人日日要執床 & 囝囝要訓午睡.

me too !! 貴重野就鎖哂 [/quote]

大宅

但你地唔lock門驚唔驚他地sleep你地的床呀?

大宅

我慣左會鎖架, 費事麻煩

珍珠宮

cycyck 寫道:
me 2, 將心比己, 如果我返工老柀防我, 出去鎖住佢度房門, 我諗自己都唔好受, 如果係屋企呢樣唔比工人開, 果度又要鎖, 工人都會有hard feeling, 點會做得開心, 只要自己小心, 將d貴重嘢鎖好, 希望佢ok啦, 何況真係日防夜防, 家賊難防, 防不勝防

我覺得呢個唔係「防」嘅問題,係私隱嘅問題,就好似你period整污糟咗條褲自己洗一樣,唔係話佢係工人就要洗冇得拒絕,而係自己都想洗番,人地幫我我都唔想!
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

睇唔到就當冇嫁啦...
樣樣都防得咁緊要, 好容易精神崩潰嫁...
我就冇諗得咁多啦...
ah-ta 寫道:
但你地唔lock門驚唔驚他地sleep你地的床呀?
主 賜 平 安

民房

我嘅愚見係成家都係自己同家人嘅, 私穩又點會係你將房門關上就可以完全保存到咁簡單呢!
SandraLo 寫道:
[quote]
cycyck 寫道:

我覺得呢個唔係「防」嘅問題,係私隱嘅問題,就好似你period整污糟咗條褲自己洗一樣,唔係話佢係工人就要洗冇得拒絕,而係自己都想洗番,人地幫我我都唔想![/quote]

洋房

I seldom lock because I have to let my dogs going in and out.

首頁

尾頁

跳至