懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

有無人懷孕6-7週都未見胚胎呀?好擔心

有無人懷孕6-7週都未見胚胎呀?好擔心,因為之前已小產左2次,恐怕今次又唔得..... :-(

大宅

Re: 有無人懷孕6-7週都未見胚胎呀?好擔心

Hi 加油站-1,

我同妳一樣情況,上過星期六照都未見胚胎,當時已是第6週。我之前也小產過一次,所以很明白你的感受。

醫生叫我星期五再照,如果仍然無生長就 :-(

男爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章

我都係咁呀~ :cry: 我同我老公依家都唔知點好~醫院排左7月31日先有得見下姑娘,但因為醫生見我照唔到,所以叫我去健康院排多次,希望可以快d幫我照個陰道照囉,星期5就去健康院喇~唔知點

大宅

照肚未必見到住, 照陰道都見唔到就無咁樂觀, 加油!

民房

我28/5去睇doctor,她說可能無咁快照到.這時照計正常時間有成6週,但10日後再睇,都係照唔到.doctor話有可能我經期唔準,所以都可能未到6週,所以又叫我2星期後再睇...之前2次小產我都係見紅之後就...但今次好正常..但又照唔到..我真的好怕...好怕..我又怕宮外孕...因為我第2之小產果時,doctor懷疑我係宮外孕,所以做過腹腔鏡...之後好彩唔係...我依家只可以等..同擔心...

大宅

睛靈勳章

我今天去照,已6週幾,也未照到胚胎,很擔心!醫生說有問題,叫我驗血,兩日後再驗,看看HCG有否double,才作下一步。.之後去看中醫,中醫說應冇問題,係小了一點,因我和老公係 細粒,才安心一點。

別墅

幾年前我都小產過一次,,9個weeks倒,,我無做產檢,,知道時已經見紅,,到第二次我自己check到有左就即刻book私家醫生睇,,個時個計就有六weeks,,但照就得4個weeks,,醫生見我上次小產過,,今次就同我打針可以令到個胎盤更加強,,一個星期打一支,,打左8支倒,,雖然好貴而且又唔知有無咁既必要,,但打左個人安心d,,因為唔打等到6-8weeks都無心跳既話就無得救,,其實如果你地下次有bb而又唔想再一次失去,,可以好似我咁,,我見bk呢度有好多媽咪都係唔止一次見唔到心跳而無左bb,,所以提個意見,,

大宅

可能你實際只係得4wk呢,
無咁快睇到,
但呢段時間多d休息,
唔好想咁多,
你心情好對bb都好
加油呀!bb會同你一齊努力嫁

大宅

睛靈勳章

因我是做iui,所以應該準確,一切都是天意啦!希望小b快

民房

我會下星期再去檢查..希望會照到係正常啦...如果唔係真係唔知點算!!!不過老實講...我都唔覺得有希望...我最擔心就係去見doctor ,因為唔知結果會點..

大宅

我昨天檢查終於聽到BB心跳了!用最後一次經期計有8週,但醫生話用BB size計實際只有6週3。

所以大家唔好灰心,可能因排卵遲令BB細粒啲,未必有事。

首頁

尾頁

跳至