跳至

首頁

尾頁

複式洋房

睡覺的方式?

我想問你們bb睡覺的方式是怎樣?放在床上然後讓他們自己睡,或是要抱住暗佢才睡,我囡囡就是後者,好驚唔知會唔會抱慣左,大個左都要抱住睡!

子爵府

好媽媽勳章

Re: 睡覺的方式?

日間 :放在床上然後讓他們自己睡

晚間:我 breastfeed完,睡在 bb旁邊。我會陪他,但不會抱

有d書話,bb會抱慣左,大個左都要抱住睡,直到 2 or 3歲

大宅

我個仔仲古怪, 每晚都是爸爸抱住唱歌仔"暗"佢瞓, 試過爸爸返大陸一晚, 婆婆過來幫手, 但我和婆婆都攪佢唔掂, 佢喊左成晚, 我試過打長途電話叫爸爸唱歌,開speaker比佢聽, 佢真係唔喊,比佢激死.
日頭就多數我breastfeed完, 佢多數都瞓左, 我慢慢放佢落床.
老公 + 仔仔 = 我一生的成就

禁止訪問

大宅

BK Milk勳章

我個囡囡都係要抱住先至肯訓,唔肯自己訓,自己一個係床仔就會返轉,叭左係度大叫,有時夜晚佢唔訓我就迫佢訓係我同daddy中間,息左燈佢就郁嚟郁去,之後過左一陣佢都有訓,等佢訓到咁上下就抱佢返床仔。
蔚蔚2006年12月5日出世,重3.77kgs;1個月重5kgs;2個月重6.6kgs;4個月重7.8kgs;5個月重8.62kgs;6個月重9.07kgs;8個月9.3kgs;9個月9.53kgs;10個月9.7kgs;12個月10.8kgs
雋雋2010年4月15日出世,重3.295kgs;1個月重4.21kgs;2個月重5.71kgs;4個月重7.17kgs;6個月重7.85kgs;8個月重8.2kgs;10個月9kgs;12個月重

別墅

我個女一時時, 有時要抱有時會自己訓

複式洋房

so good, i will try it!

大宅

我個仔係放佢上床唔洗理佢,佢自己就瞓嫁喇
3個細路中細佬就最好湊...
頌恩99年3月8,穎恩05年5月2,浩宏06年12月31 頌恩穎恩網頁

大宅

彤彤3個月前我都係抱住佢訓架..
之後頂唔住..
就開始放係床度攬住佢訓...
佢有個同我1樣既辟好..就係玩耳仔..
同埋要人唱歌俾佢聽先肯訓覺

別墅

When BB is 2-3 month old, she can 自己睡.

But 3+ month, she can only sleep while drinking milK!! I don't know why???

該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至