夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

如果你老公打你,你會點做?

o係6月7日既當日,我同我老公因為好小既事而鬧交!跟住唔知點樣,我老公就用隻手好大力咁打左我一下..之後我好不憤咁望住佢...我見到佢即時係清醒左..但係佢就再仲大力o的咁打多我一下個頭..當時我覺得好傷心..因為我知道佢係特登打落黎..而唔係衝動..!!我趕左佢走兩日..但係中途不斷好言咁乙水我...我囡囡又好細個,只有3歲.~我又冇野做喇..只係做散工...我唯有信多佢一次..但係呢幾日黎~佢除左頭兩日好過之後又變返以前咁...其實我一直都覺得男人打得女人一次就有第二次,所以我係唔想俾機會佢..但係我個囡又好鍚好痴佢..如果你係我..你地會唔會仲同呢個衰男人一齊呢????

男爵府

Re: 如果你老公打你,你會點做?

試下俾多1次機會睇下點~

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我覺得佢一打你你應該要即刻叫佢停手....同佢講無論點都唔應該打人....如果情況仲係好僵既就返外家避下....

之後搵社工幫下手做婚姻輔導....如果見完社工你老公仲係咁打你就可能要去報案了

最緊要識得保護自己同埋小朋友

別墅

我依家同佢好似冇乜野講咁..但係我知..呢樣野只有我自己先知道..佢完全都唔覺得我地之間係有問題仲o係度..!佢唔係一個好老公..但係就係一個百分百既好爸爸...疼個女可以話係寵壞黎形容~又唔俾人打個女..個女3歲半喇~打佢既次數5隻手指數得哂~所以我唔擔心佢會打個女..只係下一次鬧交..我已經怕左佢會再打多我一次~ :cry:

大宅

打個3歲小朋友既次數5隻手指數得晒是代表可以接受?

當佢打你第二下你都知道唔係衝動,你今次唔好好比佢知道個嚴重性,佢就會以為打你係可以解決問題,佢起碼洩到心頭之憤,最多比你趕走兩日就無事,因為上次都係咁

亦唔可以因為佢錫到個女

水晶宮

kary512 寫道:
o係6月7日既當日,我同我老公因為好小既事而鬧交!跟住唔知點樣,我老公就用隻手好大力咁打左我一下..之後我好不憤咁望住佢...我見到佢即時係清醒左..但係佢就再仲大力o的咁打多我一下個頭..當時我覺得好傷心..因為我知道佢係特登打落黎..而唔係衝動..!!我趕左佢走兩日..但係中途不斷好言咁乙水我...我囡囡又好細個,只有3歲.~我又冇野做喇..只係做散工...我唯有信多佢一次..但係呢幾日黎~佢除左頭兩日好過之後又變返以前咁...其實我一直都覺得男人打得女人一次就有第二次,所以我係唔想俾機會佢..但係我個囡又好鍚好痴佢..如果你係我..你地會唔會仲同呢個衰男人一齊呢????

佢除左頭兩日好過之後又變返以前咁............即係點呀?

我覺得如果你今次原諒左佢,無謂再重提舊事、秋後算仗啦。或者你趁有機會同佢講番自己對呢件事既感受及如有下次你會點做。

但如果你驚會歷史重演 & 打算同佢分開,我覺得你要開始搞好自己經濟先,要好好咁步處。
天空之城, 快樂之地

禁止訪問

複式洋房

出手完全接受唔到... 你都知佢打第二次唔係衝動... 仲要係打左一次再打個頭... 我怕佢慣左好容易會出手打你...

佢而家唔打個女姐,點知邊日佢痴左會打架... 不如你返外家同搵社工啦... 佢再出手就報警...
================================ 未得本人同意,請勿轉載本人所發表的文章、回應及意見。

民房

kary512 寫道:
o如果你係我..你地會唔會仲同呢個衰男人一齊呢????

如果係我 sorry, 無論佢有幾錫個女個都好, 我都唔會再佢係埋一齊.
至於經濟方面, 可以搵社工傾下,又或者試下搵野做, 一定有出路既. 就算經濟環境一般, 慳慳地都可以生活得開開心心既. 為自已為個女, 點都要搵返自已既尊嚴....

大宅

我結婚6年頭1-2年好以你為左好小打我仲要好密..仲好金個隻~但我唔甘心.. 我只知道佢本性唔差係可以照顧我..我用左3年時比機會佢.. 佢有改不過而家一個月都有1-2-3次哎下.. 我同你好以.. 我而家都想有冷靜期.. \
不過唔好因為咁離婚.. 打又點要知道真係可5可改變得到...
kary512 寫道:

禁止訪問

洋房

沒可能~如果佢真係打我!我會同佢離婚~我唔會為左D仔女忍!

別墅

其實,呢刻你問我,我就梗係覺得無可能繼續!特別打我第二下,我覺得會傷透我個心。

不過我都好清楚,針唔咭到肉唔知痛。我始終未經歷過,未感受過你既感受。始終愛的容忍度係永遠超乎想象既~ 但如果有一日,我清楚呢個人唔要得,我絕對唔會為兒女而留底!!夫妻先係一輩子的!兒女長大會走,仲有就係,兒女見到自己爹地打媽咪,會有不良影響。既然一個唔要得既男人,對自己、對兒女都無益。點解要留?

洋房

打老婆好難接受

子爵府

就算發生咩事都好,打女人就都係太離譜 ,仲係自己老公,你老公仲要係打第二次吾係一時衝動氣憤做出黎,佢根本就有心打你,一個愛你的人會咁樣做,佢愛你都有限,點樣吾岩都吾應該打老婆,我覺得你吾可以張呢件事就算數,一定要解決同臉對,佢今次已經可以咁樣對你,我相信下一次都會係咁,亦吾因為佢吾打你個囡就吾理今次的問題,如果真係驚吾知佢點樣對你,你就去搵社工幫助,而家新聞都有好多家庭問題,希望你能夠盡快解決問題,生活愉快.
[img align=left]http://victorian.fortunecity.com/cezanne/607/cartoon19.gif[/img]

洋房

深明針不拮到肉不知痛, 但打老婆是否仍可容忍下去, 有了第一次兼知道你會容忍, 很難相信不會有第二次, 故你要與他認真面對及檢討這件事情, 盡快處理!!!

翡翠宮

我會睇下我老公點打
如果好似你老公咁打,我會打番佢,仲會發哂癲咁打,"立"埋武器or揾野"定"佢,睇下佢以後仲敢唔敢打我
但如果佢已經失哂常性,我會走入房避開佢,直到佢冷靜為止~~~
不過,我諗如果真係咁,我會比佢呢個行為嚇親,想我再重新信任佢都幾難,我會覺得佢好恐怖,仲會盡快搬走~~~

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

hi,

其實若果巳發生了很多次,請不要再等了,請用正常途經,找社工幫助!!同佢一齊去見社工!正如我一樣,我老公喜歡OD信用咭,然後去賭錢!我已經無能力同佢再還錢了!我同佢已鬧了很多次離婚,但我又捨不得!因他除了賭錢外,其他方面也是一個好老公、好老豆!我唯有在yahoo search,找一些病態賭徒的資料,另再致电有関机構尋求協助!今個星期我已陪他見社工,亦叫佢去參加一些講座,須然只是剛剛開始,我同佢亦希望一齊可以面對,可以成功!不是再利用這問題,互相去逃避,互相去推'瀉'責任!我們亦在社工面前,說出大家好愛對方,希望可以成功戒賭!其實我們都不是專業的,我哋只可再這裹支持你,我想你老公若是愛你,他都不會想打你的,你應該同佢一齊尋求協助!同佢一齊解決問題!不要再胡思亂想了!
祝大家都可以雨過天晴!!生活愉快!!

yuk hei mun :-( :-(

大宅

剩係可以講,,
打女人既男人唔要得,,

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

hi,
i am agree!!

yuk hei mun [quote]
mrsegg 寫道:
打個3歲小朋友既次數5隻手指數得晒是代表可以接受?

當佢打你第二下你都知道唔係衝動,你今次唔好好比佢知道個嚴重性,佢就會以為打你係可以解決問題,佢起碼洩到心頭之憤,最多比你趕走兩日就無事,因為上次都係咁

亦唔可以因為佢錫到個女

首頁

尾頁

跳至