在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

做緊野既媽媽...你地有幾大壓力呀??

唉..好痛苦......
因為要供車供樓...養女養工人...
所以唔可以唔做野.....
我老公搵既$.....加埋我搵既$..至剛剛好..

份工做得超辛苦///..點算........
又唔知點同我老公講/......
該用戶已被刪除

Re: 做緊野既媽媽...你地有幾大壓力呀??

該用戶已被刪除

複式洋房

咁你地有壓力咁點呀....
我完全放鬆唔到...
就黎痴線....

仲好想轉工...

複式洋房

壓力唔係大, 不過遇到d變態上司, 做錯嘢又唔認, 要我幫佢補獲, 重要向老世邀功. 又突登玩野, 但係你又吹佢唔脹!我開頭都有唔開心, 但係自己諗下, 我做足本份就算, 呢d人等天收佢, 無謂傷身傷神.

民房

好有同感,壓力係大,遇到d變態上司,
時常都用D變態手段,
因為是老姑婆,
唔鍾意女同事,喜歡男同事,

大宅

琪琪925,

壓力真係會令你變痴線.或者你試下放鬆,我知吾容易做到.我地回家後身体已好疲倦,因此心情會差D,但當你睡過覺後又好似好返好多,所謂"明天會更好".

若果你真係好頂吾順..用到"超辛苦"形容,而又經過一段時間都改變吾倒現況就只有搵過份工.

民房

搵過份工,講就容易,
我沒有學歷,
只有工作經驗,

:-( :-( :-( :-(
該用戶已被刪除

大宅

我就唔洗供車...不過我要交租...亞女既學費..生活費..全由我一個人負擔..個死野同我分開左..一個先都唔會比...

有時真係好大壓力架...有時辛苦又唔知可以同咩人講...我都覺得幾煩..因為就算講左...個問題都係要自己先可以解決到..所以我都會盡量令到自己開心d....relax 下咁....
琪琪925 寫道:
唉..好痛苦......
因為要供車供樓...養女養工人...
所以唔可以唔做野.....
我老公搵既$.....加埋我搵既$..至剛剛好..

份工做得超辛苦///..點算........
又唔知點同我老公講/......

男爵府

你地做邊行架?我做SALES架!返工成日要跑數..少少事又俾人鬧,返工都返得唔開心.不過為左BB,又唔可以唔返工BOR! :-(

男爵府

好媽媽勳章

我呀人事關係就冇問題,,,但工作方面就要採購部+會計部,,做兩個部門的野,,好痛苦呀,,做到兩面D野唔三唔四,,做做下採購D野,,又話會計部有急野要我做,,做完會計D野,,又要番轉頭做採購D野時,我會忙到唔記得之前做過咩,,真想發公司睥氣呀,,但為左屋企,,要死頂.. 一個人做兩個人野,,人工又冇兩份,,好採年尾有花紅分,分到都仲唔小,,唔係採佢都傻

大宅

我呢..就係做私人秘書...(好似私人助理咁)...如果boss 出左trip 呢..我都好free...冇咩特別..起碼一定唔洗開ot...不過我個boss 就諗起咩都打比我law..有時如果佢出完街...想搵車接佢..佢都會打比我叫我幫佢call taxi 架...有時都幾煩

複式洋房

我份工時間長,好困身,雖然假期OK,但日日做到好遲至收工,無咩時間陪BB,所以壓力都好大,因為我放工之後仲要睇下BB日常生活既情況:搵學校啦、學野啦都係我理,個C6唔會問,但成日想我安排到人個BB可以達到佢心目中的高指標。我唔做工一定唔得,我話轉工,個C6已經慌死我會唔做野咁。我話,工作我一定做,但想轉份時間好D既工作。宜家女人真係唔易做。計我話,應該叫D老公去上下堂,了解下女人的辛苦。 :lol:

大宅

咁又係呀...寧願搵少d ..多d 時間比小朋友呀......

我都係咁諗..不過我自己係單親...所以有時冇得choose.
KarmanTang 寫道:
我份工時間長,好困身,雖然假期OK,但日日做到好遲至收工,無咩時間陪BB,所以壓力都好大,因為我放工之後仲要睇下BB日常生活既情況:搵學校啦、學野啦都係我理,個C6唔會問,但成日想我安排到人個BB可以達到佢心目中的高指標。我唔做工一定唔得,我話轉工,個C6已經慌死我會唔做野咁。我話,工作我一定做,但想轉份時間好D既工作。宜家女人真係唔易做。計我話,應該叫D老公去上下堂,了解下女人的辛苦。 :lol:

珍珠宮

畀面勳章

阿囡今年要選小一,我既壓力就開始有,而且老公剛轉新工,一切都要時間適應,我份工(秘書)已經做左成13年,已經做到"老油條"kum,真係唔想do,返屋企湊女 :-( 不過$係big problem呢 :-( 唔想自己無收入,無安全感 :-(

複式洋房

SandyWu,

我同妳差不多, 都係做秘書做

大宅

rabbitma, sandywu..

我都係做秘書..有時真係唔開心既時間..都唔知可以同咩人講架....咪自己忍左佢算lor...有時諗諗下做野係咁架啦...如果樣樣都好既...咁人就唔會有煩惱lor..

其實你地比我好少少就係...起碼都可以諗下全職湊女...不過我就唔得...因為得我一個人搵$$$...所以諗少樣野..因為係冇得比我諗

珍珠宮

畀面勳章

rabbitma,

我同妳既情況真係差不多,我老公雖然係manager既位,但之前份工monday to friday要stay係CHINA,我諗番都超唔開心,因為佢身體差左好多,要捱夜,而且壓力好大,而家佢份新工唔駛STATION係CHINA,但人工就少左30%,所以我更加唔駛諗唔做野 :-( 而家做野唔開心咪上BK呻下,同埋成日想放假LAW 阿囡出年上小一,想起選小學都煩

SHIRLEY,

我知妳估單親媽咪,雖然條路係辛苦D,但阿囡聽話生性既就咩都值得啦,希望妳生活開心

大宅

E????點解會有d 人比人delete 左既????

首頁

尾頁

跳至