跳至

首頁

尾頁

大宅

點樣train bb坐"bb廁所"?

Carlsson仔上兩星期開始廁所仔, 但每次坐都喊...:-(

我星期日比佢坐, 一坐落去就喊, 我比玩具佢玩, 唱歌仔佢聽, 都唔得...hammer:

咁我抱起佢企係度...佢就vv在地上!!!

咁我係咪要隔一排至再比佢坐呀... ?-(
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

別墅

Re: 點樣train bb坐"bb廁所"?

我小魚依家成日都唔聲唔聲就已經大大

Joanne BB 係呢度

大宅

我個仔由四個月左右, 我就已經TRAINING他去坐痰罐, 到現在,他要去大大, 就會望住痰罐NG NG咁聲, 我哋就即刻同他去坐囉, 以我過去經驗, 初頭一定唔鐘意坐的, 但我哋要日日都要試同他坐, 跟著我哋要NG NG聲咁叫他去, 就算大大唔成功, 都要令他習慣知道要在這裡大大

男爵府

澄澄咪又係...次次坐都好似坐電椅咁, 一坐就成個彈起身 再要佢坐就又叫又喊.... :tongue: 明明本來谷緊既便便都會忍番入去唔苛....

不過...我會繼續試, 最近仲買左好多介片褲, 今日送左黎, 聽日開始...係home就著片片....每半個鐘"豆"佢一次....

我覺得女仔早d介片好d, 因為唔想我d friend既囡囡咁, 大多到左夏天pat pat就勁出疹疹, 見到都心痛史.... :cry: 而且澄澄又大汗, 有時過左鐘換片都會起少少粒又紅架, 所以幾辛苦都要盡量係呢個夏天介片(home), 出街同訓覺就無辦法啦, 要等識表達講野先

hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

洋房

我都相呢個夏天介片,不過是99 照顧 bb, 99 又冇力"豆"
所以想介都幾難
:-( :-( :-(

別墅

我認為唔好過份迫bb坐,bb會好驚重怕咗個廁所,遲d捉到大大時間再試,勿給自己與bb太大壓力。
恩祈是上天的"恩"賜,我們的"祈"盼

大宅

其實我都怕bb會好驚咗個BB廁所,
我都係隔一排先至再比佢坐...

es1968 寫道:
我認為唔好過份迫bb坐,bb會好驚重怕咗個廁所,遲d捉到大大時間再試,勿給自己與bb太大壓力。
我最鍾意係車車

別墅

其實,都唔需要咁心急, 我啲朋友話, 當BB已作好準備的時候,就會容易成功, 所謂準備包括: 控制膀胱/腸口小肌肉, 表達感覺如急, 模仿成人上廁所,…

我還未開始訓練熙熙,因為我完全睇唔到熙熙準備好

有興趣可以睇睇 Click here Dr Sear - Potty Training

複式洋房

我6個月開始就加塊BB廁板係大人廁所比佢坐, 要不停講ng ng。尋日開始唔講ng ng, 淨係同佢講快D去廁所, 佢先開小後開大。不過當佢想大個時, 佢就唔識比signal我地, 就會柯係片片。

別墅

我覺得介片呢招真係好難, 唔止要時間, 仲要比多d心機教佢, 佢做唔到又唔可以鬧佢, 因為仲咁細個點會咁快控制得到, 但我都會嘗試呢個夏天幫澔霖介片
[size=small]Cammy

大宅

GraceYu,

Thanks for your information.

我隔咗1wk, 再比Carlsson仔坐, 佢雖然都會"唔制"...
但無之前咁抗拒, "呀"幾聲後, 就聽到 "得, 得, 得得..."
佢開始明白, 個baby toilet要嚟vv...

GraceYu 寫道:
其實,都唔需要咁心急, 我啲朋友話, 當BB已作好準備的時候,就會容易成功, 所謂準備包括: 控制膀胱/腸口小肌肉, 表達感覺如急, 模仿成人上廁所,…

我還未開始訓練熙熙,因為我完全睇唔到熙熙準備好

有興趣可以睇睇 Click here Dr Sear - Potty Training
我最鍾意係車車

複式洋房

carlsson,

我的bb也未識去vv. 9個月大時曾試, 他很抗拒. 過一段時間再試也一樣. 我會再接再厲.

大宅

Mamileelee,

Hello!! Nice to meet u here...

我都係上個月至買到 "baby toilet", 所以Carlsson 12Months至開始train...
開始時要陪住佢, 比d嘢佢玩, 唱吓歌仔...佢都:-( !!
最後我比個奶嘴, 終於可以坐一陣, 就vv啦...
妳要慢慢來, 最緊要唔好嚇怕bb就得o架啦!!! :wink:
我最鍾意係車車

複式洋房

Carlsson ma,

你個baby toilet係點架, 我仲未train到佢去ng ng呀 :cry:

大宅

danielsh,

牌子係黃色果隻鴨仔...
因為個"baby toilet"有三件: 有個底, 有個蓋 & 有個鴨仔頭係前邊, bb可以扶住...
And 最好的係bb第時大d, 想教佢直接在大toilet, 這part"有個鴨仔頭"可以直接放在toilet上面...
咁就唔洗再買...
我最鍾意係車車

複式洋房

哦...請問係邊樹買架, 約幾錢? Thanks

別墅

elvis仲搞野呀,將佢當玩具玩....坐上去又當車揸.....激死...
不過佢就滿月開始已經由我mami“豆”佢痾,所以都算ok啦
縮小一千倍那繁忙的一分鐘  注入一公升的用心感受

大宅

我上次去太古城見到, 但唔知其他地方邊度有....
$18x.00... 係原價買的!!!

Hollywood Plaza at Diamond Hill 有間專賣"黃色鴨仔", 唔知這裡有無呢?? 可能會平d...

danielsh 寫道:
哦...請問係邊樹買架, 約幾錢? Thanks
我最鍾意係車車

大宅

我都買

大宅

我最鍾意係車車

首頁

尾頁

跳至